Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Η γρίπη είναι ακόμα εδώ – πάρετε τα μέτρα σας

Η γρίπη είναι ακόμα εδώ – πάρετε τα μέτρα σας

0

Με τον χειμώνα να κρατά για τα καλά και την θερμοκρασία να εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να προστατευτούν τόσο από το κοινό κρυολόγημα όσο και από την γρίπη. Για να απομακρύνουμε το ενδεχόμενο να νοσήσουμε, θα πρέπει να πάρουμε κάποιες απλές προφυλάξεις και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας όπως θα δείτε παρακάτω:

-Πίνετε νερό και χυμούς: Διατηρήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο και πιείτε πολλούς χυμούς πορτοκαλιού καθώς η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

-Κινηθείτε: Οι άνθρωποι που γυμνάζονται αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά συγκριτικά με εκείνους που δεν γυμνάζονται. Δοκιμάστε ένα χαλαρό περπάτημα ή τρέξιμο το πρωί για να ξεκινήσετε την ημέρα σας γεμάτοι ενέργεια.

-Κοιμηθείτε: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κοιμάστε αρκετές ώρες ώστε να χαλαρώνετε και να ξεκουράζετε το σώμα σας από την ένταση της ημέρας.

-Πλύνετε τα χέρια σας τακτικά: Αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να διατηρήσετε μακριά σας τα μικρόβια.

-Μειώστε το αλκοόλ: Θα ήταν καλό να αποφύγετε το αλκοόλ καθώς μπορεί να διαταράξει το ωράριο αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας, μειώνοντας τις άμυνες του οργανισμού.

-Πιείτε τσάι: Δοκιμάστε να πίνετε καθημερινά μία κούπα μαύρου ή πράσινου τσαγιού με λεμόνι και μέλι, καθώς έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ το λεμόνι με το μέλι έχουν αντιβακτηριακή δράση.

-Μην ξεχνάτε την πρωτεΐνη: Αν θέλετε να αποφύγετε τις ασθένειες, θα ήταν καλό να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως τα αυγά, το ψάρι και το γιαούρτι, καθώς ενισχύουν την δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

-Απολυμάνετε το γραφείο σας: Καθαρίστε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, όπως τα πόμολα, την συσκευή του τηλεφώνου, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή με ένα καλό απολυμαντικό, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ακόμα κι αν όλα φαίνονται καθαρά.

-Η δύναμη της εκπνοής: Εάν το άτομο δίπλα σας βήξει ή φτερνιστεί, δοκιμάστε να εκπνεύσετε μέχρι να απομακρυνθείτε, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα εισπνεύσετε τον αέρα που ενδεχομένως να έχει μολυνθεί.

-Δοκιμάστε το μασάζ: Το μασάζ μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

-Απολυμάνετε το κινητό σας: Έχουμε σχεδόν πάντα το κινητό στα χέρια μας ενώ αγγίζουμε πόμολα ή και κουμπιά σε κοινόχρηστους χώρους. Θα ήταν καλό να απολυμαίνετε τακτικά το κινητό σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας ένα αντισηπτικό μαντιλάκι, ώστε να μειώσετε τα μικρόβια κοντά στο πρόσωπο σας ή το στόμα σας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …