Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επανεκκίνηση για τη λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ

Επανεκκίνηση για τη λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ

0
dimotiko_parking_01-empros

Ο Δήμαρχος Ξάνθης άνοιξε το φάκελο «πάρκινγκ». «Προχωράμε με στόχο την λειτουργία του», υποστηρίζει

 

«Παράνομες οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας», υποστηρίζει η πλευρά της πρώην μισθώτριας – Αίτημα στο υπουργείο Υποδομών για ανάκληση της άδειας ίδρυσης – Αναμένετε το πόρισμα

 

 

Μια νέα προσπάθεια για την λειτουργία του πάρκινγκ της οδού Ηρώων (πρώην δημοτικού) επιχειρείται από την νέα δημοτική αρχή. Αυτή έχει ως στόχο αρχικά την απεμπλοκή του απ’ ότι το βαρύνει – κυριολεκτικά και μεταφορικά – όπως αυθαίρετες κατασκευές στην οροφή και στην συνέχεια αδειοδότηση σ’ ότι χρειαστεί ώστε να είναι έτοιμο για λειτουργία είτε ως δημοτικό είτε με ιδιώτη μετά από νέα δημοπρασία.

Ο Τσέπελης άνοιξε τον φάκελο «πάρκινγκ»

Στις πρώτες θέσεις της προεκλογικής του ατζέντας του είχε ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης την επαναλειτουργία του πάρκινγκ και για το λόγο αυτό άνοιξε το φάκελο προχωρώντας βήμα – βήμα προς την επίτευξη του στόχου. Στο πλαίσιο αυτό είχε συναντήσεις με αρμόδιους υπουργείων στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Όπως μας ανέφερε αυτό που πρωτεύει είναι να απαλλαγεί από τα αυθαίρετα (σπιτάκι και Αναψυκτήριο). Ο κ. Δήμαρχος επίσης υποστήριξε ότι το κύριο ακίνητο έχει άδεια ίδρυσης από παλιά και αυτό που θα γίνει τώρα είναι να εξακριβωθεί τι ακριβώς απαιτείται για την λειτουργία του. Ερωτηθείς από το «Ε» αν υπάρχει κώλυμα από την δικαστική διαμάχη με την προηγούμενη μισθώτρια ο κ. Τσέπελης είπε πως: «Έχει τελεσιδικήσει η δικαστική διαδικασία και δεν υπάρχει κανένα κώλυμα», χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

«Παράνομες οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας», υποστηρίζει η πλευρά της πρώην μισθώτριας – Αίτημα στο υπουργείο Υποδομών για ανάκληση της άδειας ίδρυσης – Αναμένετε το πόρισμα

Διαφορετική άποψη έχει η πλευρά της μισθώτριας. Όπως ανέφερε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της κ. Γιάννης Παπαχριστόπουλος υπάρχουν μια σειρά εκκρεμότητες και συγκεκριμένα ότι: «Περιμένουμε απόφαση του εισαγγελέα αν θα απαγγείλει κατηγορία σε αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Ξάνθης που δεν διενήργησε καμία επιθεώρηση από το 2001 – 2015 και κατά πόσο έπρεπε να δοθεί άδεια λειτουργίας στην μισθώτρια», υποστήριξε ο κ. Παπαχριστόπουλος προσθέτοντας πως το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο πόρισμα του αναφέρει πως το πάρκινγκ έχει παράνομη άδεια ίδρυσης καθώς δεν εκδόθηκε από το υπουργείο ΥΠΕΧΩΔΕ όπως προβλέπεται αλλά από την τότε Νομαρχία και παράνομη οικοδομική άδεια, όπως επίσης και δεν έχει σύμφωνη γνωμοδότηση από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων όπως απαιτείται καθώς συνδέεται με την Δημοτική αγορά που είναι χαρακτηρισμένη διατηρητέα: «Απ’  την πλευρά μας καταθέσαμε αίτημα ανάκλησης της άδειας και ερευνάτε από το υπουργείο. Περιμένουμε το πόρισμα αν θα ανακληθεί η όχι η άδεια ίδρυσης.  Η μισθώτρια κινήθηκε εναντίον του δήμου και της περιφέρειας για παράνομες πράξεις οργάνων καθώς ενώ γνώριζαν ότι οι άδειες δεν είναι νόμιμες προέβησαν στην δημοπρασία με τα γνωστά αποτελέσματα», σημειώνει ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Να σημειώσουμε πως και η προηγουμένη δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί για την λειτουργία του πάρκινγκ όμως δεν τα κατάφερε.

Ζητούμενο παραμένει αν η νέα δημοτική αρχή θα τα καταφέρει…

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μ. Αμοιρίδης: Τελικά είναι πολύ το νερό ή μεγάλη η αδράνεια τους

Κριτική με αφορμή τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα: «να μιλάμε κάθε χρόνο για πρωτοφανείς …