Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εντός Φεβρουαρίου στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το Φυσικό αέριο

Εντός Φεβρουαρίου στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το Φυσικό αέριο

0

Μιλά στο «Ε» ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος – Η ΔΕΔΑ θα προκηρύξει τον διαγωνισμό

 

Εκτιμά πως εντός του 2020 θα γίνουν οι πρώτες συνδέσεις

 

 

Σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται πως μπαίνει αυτό το μήνα το έργο σύνδεσης με  Φυσικό αέριο της πόλης μας. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος μιλώντας στο «Ε» εντός του Φεβρουαρίου θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την δημοπράτηση του έργου κατασκευής του κεντρικού δικτύου

Εντός Φεβρουαρίου ο πρώτος διαγωνισμός για το Φυσικό αέριο  

Ο κ. Μέτιος επικαλέστηκε ενημέρωση από την ΔΕΔΑ και τον Διευθύνοντα σύμβουλο αυτής Μάριο Τσάκα ο οποίος και τον διαβεβαίωσε για την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης. Να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΕΔΑ που έχει αναλάβει το κομμάτι της διανομής του Φυσικού αερίου είναι θυγατρική του κρατικού φορέα ΔΕΠΑ η οποία και χρηματοδοτεί κατά το ήμισυ (περίπου 28 εκ. ευρώ) το έργο σύνδεσης με τις 6 πόλεις της ΑΜΘ και το υπόλοιπο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Εντός του 2020 οι πρώτες συνδέσεις εκτιμά ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Μέτιος σημείωσε:  «Έχω την διαβεβαίωση ότι εντός του Φεβρουαρίου θα βγουν τα τεύχη δημοπράτησης του πρώτου διαγωνισμού στον αέρα. Ο διαγωνισμός θα αφορά την κατασκευή του κεντρικού δικτύου μέχρι τις διασυνδέσεις στις εξόδους των πόλεων. Το πρώτα δίκτυα θα είναι αυτά της Ξάνθης – Δράμας και Αλεξανδρούπολης –  Κομοτηνής. Αυτό σημαίνει ότι με ομαλή διαδικασία και χωρίς ενστάσεις το έργο θα συμβασιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2020. Αν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τέλος του 2020 θα έχουμε τις πρώτες συνδέσεις». Ο κ. Μέτιος διευκρίνισε πως πρώτα θα κατασκευαστεί το κεντρικό δίκτυο που θα περνά έξω από τις πόλεις και στην συνέχεια θα γίνονται οι αστικές συνδέσεις εντός της πόλης και ανάλογα με την ζήτηση θα δοθούν προτεραιότητες. Η διαδικασία για τη σύνδεση θα γίνεται κατόπιν αιτήματος του πολίτη σε ειδικό γραφείο που θα λειτουργεί στην πόλη αναφοράς.

Να σημειώσουμε ότι τα τεύχη για Καβάλα και Ορεστιάδα θα υποβληθούν σε δεύτερη φάση καθώς πρέπει πρώτα να επιλυθούν κάποια ζητήματα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…