Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποφάσεις μετά τη συνάντηση της Ε. Ροφαέλας με τους εκπροσώπους σωματείων ΑμΕΑ

Αποφάσεις μετά τη συνάντηση της Ε. Ροφαέλας με τους εκπροσώπους σωματείων ΑμΕΑ

0

Δέσμευση της Διοικήτριας για τήρηση της προτεραιότητας στα ραντεβού, διασφάλιση θέσεων πάρκινγκ και σχέδιο για την επαναλειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ

Μετά τη συνάντηση της Διοικήτριας Ξάνθης κας. Έλενας Ροφαέλα στις 23/01/2020, με τους εκπρόσωπους του Σωματείου ΑΜΕΑ ΠΕ Ξάνθης, της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παράρτημα ΑΜΕΑ Ξάνθης και σχετικά με τα αιτήματα που τέθηκαν, αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Σε ότι αφορά τη νομικά κατοχυρωμένη προτεραιότητα των ατόμων με αναπηρία στα ιατρικά ραντεβού και στοχεύοντας στην προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, το Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας θα προβεί τις παρακάτω ενέργειες:

– Θα επαναπροωθήσει τη ενημέρωση για τον συγκεκριμένο νόμο

– Θα ενημερώνει τους ασθενείς για τις ενδονοσοκομειακές διαδικασίες

– Θα παρεμβαίνει κατασταλτικά όταν κρίνεται ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος και καταπατάται θεμελιώδες δικαίωμα του Ατόμου με Ειδικές Ανάγκες.

– Θα λάβει βελτιωτικά μέτρα.

Για την χρήση του εν λόγω δικαιώματος παρακαλούνται από το Νοσοκομείο οι συμπολίτες μας Αμεα να επιδεικνύουν την αντίστοιχη ταυτότητα – δελτίο αναπηρίας στο εκάστοτε τμήμα. Για κάθε είδους πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη του Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας κα Τσουλουφίδου Παναγιώτα. (Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. Επικοινωνίας: 2541351113, E-mail: gyp@hosp-xanthi.gr).

  1. Για τις θέσεις πάρκινγκ Αμεα εντός του προαύλιου χώρου του Νοσοκομείου από μη κατέχοντες του εν λόγω δικαιώματος, η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο, προληπτικό ή και κατασταλτικό, ώστε να εξαλειφθεί το παραπάνω φαινόμενο.
  2. Όσον αφορά την λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Ξάνθης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης ήδη έχει ξεκινήσει την διαδικασία εκπόνησης σχεδίου επαναλειτουργίας, εξετάζοντας τις ενδεχόμενες εναλλακτικές λύσεις, για άμεσα αποτελέσματα.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Θήρας και Βυρσοδεψείων

Θα διακοπεί η κυκλοφορία από Δευτέρα ως Παρασκευή   Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου μέχρι κ…