Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιμένει για τη λειτουργία Δημοτικού Πολυϊατρείου η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

Επιμένει για τη λειτουργία Δημοτικού Πολυϊατρείου η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

0

Δυσαρέσκεια εκφράζουν οι σύμβουλοί της για την καθυστέρηση στο θέμα του ΚΕΠ Υγείας

Σε δημόσια παρέμβαση για τις δημοτικές δομές Υγείας προβαίνει η παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας» επισημαίνοντας τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχουν οι δήμοι, προκειμένου να συνδράμουν τους συμπολίτες στο πλαίσιο της πρόληψης και φροντίδας υγείας. Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, υπό τον τίτλο: «Δημοτικές Δομές Υγείας-Μία πρό(σ)κληση των καιρών», αναφέρεται: «το Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ξάνθης έχει να παρουσιάσει επί σειρά ετών μία ιδιαίτερα σημαντική προσφορά στον πληθυσμό του Δροσερού με πρωτεργάτη τον  ιατρό κ. Καμαρίδη Ιπποκράτη.

Σημαντικό βήμα προς μία ολοκληρωμένη παρέμβαση σε επίπεδο προληπτικής ιατρικής στον πληθυσμό του Δροσερού θα αποτελέσει η παρουσία, σε καθημερινή βάση, τόσο παιδιάτρου όσο και παθολόγου. Πρέπει να σημειωθεί ότι η προληπτική ιατρική, που στοχεύει τόσο σε λοιμώδη όσο και σε μη λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν σοβαρή απειλή για την ατομική και δημόσια υγεία, δεν αφορά μόνο τα παιδιά, όπου πολύ ορθώς επικεντρώθηκαν οι μέχρι τώρα προσπάθειες του Παραρτήματος, αλλά και τους ενήλικες.

Μία τέτοια πολυδύναμη μονάδα, εφόσον καταστεί δυνατόν να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση, θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο μας. Σε συνδυασμό με ένα Δημοτικό Πολυϊατρείο και υπό το συντονισμό ενός ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο μας θα επιφέρει ουσιαστική τομή στην κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού και δη των ομάδων αυτού με πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πάντως χρήζοντα ιδιαίτερης εστίασης, όπως οι Ρωμά.

Τα πιο πάνω αποτελούν στόχους αλλά και όραμα για την Παράταξη “ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας” και για αυτά παλεύουμε με συγκεκριμένες και ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις. Ήδη η προοπτική δημιουργίας Δημοτικού Πολυϊατρείου ως Νομικού Προσώπου του Δήμου Ξάνθης με παράλληλη αναζήτηση χρηματοδότησης από αντίστοιχη δράση του ΕΣΠΑ που ευρίσκεται σε ισχύ δε φάνηκε να αποτελεί προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής. Επιπρόσθετα, παρατηρείται μία αρκετά σημαντική χρονική καθυστέρηση στο θέμα του ΚΕΠ Υγείας, παρότι δεν είναι εμφανή εμπόδια που να μπορούν να τη δικαιολογήσουν. Παρόλα αυτά, ελπίζουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε να υποστηριχθούν αυτές οι δομές, οι οποίες πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα βοηθήσουν αποφασιστικά την Υγεία στο Δήμο μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτεραιότητα σε αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα για να σωθεί ο κάμπος από την υφαλμύρωση

Δίνει η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης. Η ατζέντα του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδη στα χέ…