Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 38χρονη στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

38χρονη στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

0

Με επιβεβαιωμένα ιατρικά αποτελέσματα νοσηλεύεται με ιογενή πνευμονία 38χρονη που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία

 Ψυχραιμία συστήνουν οι ειδικοί- Όσοι έρχονται από πληττόμενες περιοχές της Β. Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους

 Στην Ελλάδα έφτασε ο κορωνοϊός, όπως άλλωστε αναμενόταν, με μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη να νοσεί από την ιογενή πνευμονία.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα που προέβη σε ανακοινώσεις το μεσημέρι της Τετάρτης, η ασθενής, που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στη βόρεια Ιταλία, είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας. Εκτός από την ίδια τη γυναίκα, που νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη, οικειοθελώς απομονώνεται και η οικογένειά της, καθώς και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Οι ειδικοί, που εδώ και ημέρες είχαν προειδοποιήσει πως είναι θέμα χρόνου να φτάσει στη χώρα μας ο κοροναϊός, συστήνουν ψυχραιμία.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η νόσος παραμένει ήπια στη συντριπτική της πλειονότητα και τόνισε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Όπως εξήγησε «Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες».

 Ύποπτο κρούσμα στην Κέρκυρα

Εν τω μεταξύ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διακομίστηκε ένας άντρας προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 51χρονο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε βρεθεί πρόσφατα στην Ιταλία. Τον 51χρονο παρέλαβε από την Κέρκυρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να νοσηλευθεί στη Μονάδα Λοιμωδών, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …