Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Θράκης ζητά αύξηση των κονδυλίων για τα Σχέδια Βελτίωσης

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Θράκης ζητά αύξηση των κονδυλίων για τα Σχέδια Βελτίωσης

0

Με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Θράκης ζητά αύξηση των κονδυλίων για τα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς αυτά δεν καλύπτουν παρά το ένα πέμπτο των αιτούμενων επενδύσεων.

Γράφει αναλυτικά ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕ Παπαδόπουλος Τριαντάφυλλος:  Κύριοι, με την υπ. αρίθμ. 13849/14-12-2017 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μ 4.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020(Σχέδια Βελτίωσης) στην Ανατολική Μακεδονία και ΘΡΑΚΗ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για επενδύσεις, συνολικού ύψους περί τα 130 εκατομμύρια Ευρώ. Η τελική έγκριση σας, κατανέμει στην Περιφέρεια περί τα 29 εκατομμύρια Ευρώ , δηλαδή ικανοποιείται περίπου το ένα πέμπτο των αιτούμενων επενδύσεων.

Η αγροτική παραγωγή στην Περιφέρεια μας αποτελεί το σημαντικότερο ποσοστό του τοπικά παραγόμενου ΑΕΠ, από ότι σε άλλες Περιφέρειες. Η σημαντικότητα αυτή καθιστά την αγροτική παραγωγή ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής στην μετά την οικονομική κρίση εποχή .

Σημαντικός αριθμός των αιτούντων την ένταξη τους στα Σχεδία Βελτίωσης είναι αγρότες νεαρής ηλικίας (<40), που πρέπει να στηριχτούν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Οι επενδύσεις από την νεολαία για την νεολαία είναι που θα συγκρατήσουν τον κόσμο στην ύπαιθρο και θα ανασχέσουνν την φυγή του προς το εξωτερικό .

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε να αυξήσετε σημαντικά τα κατανεμημένα ποσά , προς ικανοποίηση σαφώς μεγαλύτερου ποσοστού αιτημάτων. Η φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας η Θράκη, γιορτάζει φέτος τα 100χρονα της ελευθερίας της και διεκδικεί τα δικαία της.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…