Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στους καθηγητές Βαρβούνη και Παντοκράτορα το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του ΔΠΘ

Στους καθηγητές Βαρβούνη και Παντοκράτορα το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του ΔΠΘ

0

Απονέμεται ανά διετία κατόπιν επιλογής από Ειδική Επιτροπή. Τελετή απονομής την Τετάρτη

Tο Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα απονεμηθεί στον Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη και στον Καθηγητή Μηχανικής Ρευστών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. Αστέριο Παντοκράτορα.

Η τελετή απονομής των Βραβείων θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Συγκλήτου, στο κτίριο Διοίκησης του Δ.Π.Θ. και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του Δ.Π.Θ. θεσπίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος τον Ιούλιο του 2019, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για ενίσχυση/αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του έργου.

Το Βραβείο απονέμεται ανά διετία σε εν ενεργεία μέλος Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π. , Ε.ΔΙ.Π. του Δ.Π.Θ. κατόπιν επιλογής από ειδική Επιτροπή αποτελούμενης από τους Κοσμήτορες των οκτώ Σχολών του Πανεπιστημίου υπό την προεδρία του Αντιπρύτανη που είναι αρμόδιος για τα  Ακαδημαϊκά Θέματα του Δ.Π.Θ.

Στόχος είναι η αναγνώριση της διδακτικής αριστείας, η υιοθέτηση μεθόδων φοιτητοκεντρικής μάθησης και η αναβάθμιση της ποιότητας διδασκαλίας στην ευρύτερη Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Τα κριτήρια για την απονομή του Βραβείου Εξαίρετης Διδασκαλίας είναι πολυσύνθετα και εκτός του ακαδημαϊκού ήθους και της εξέχουσας ακαδημαϊκής συμπεριφοράς, άξιων να προβληθούν ως πρότυπο για τους φοιτητές, είναι η διασύνδεση της έρευνας και της διδασκαλίας, η ευρύτερη απήχηση της διδασκαλίας εκτός του Δ.Π.Θ., η εξέχουσα καθοδήγηση προς τους φοιτητές, η σταθερά ποιοτική και πρωτότυπη διδασκαλία που προωθεί την αποτελεσματική μάθηση, η αξιοποίηση κατάλληλων πηγών και εργαλείων διδασκαλίας και μάθησης.

Το πρόγραμμα της τελετής απονομής

-Χαιρετισμός του πρύτανη καθηγητή Αλέξανδρου Πολυχρονίδη

-Παρουσίαση του διδακτικού έργου του καθηγητή Εμμανουήλ Βαρβούνη από την αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου

– Παρουσίαση του διδακτικού έργου του καθηγητή Αστέριου Παντοκράτορα από τον αντιπρύτανη οικονομικών, προγραμματισμού και ανάπτυξης αναπληρωτή καθηγητή Φώτη Μάρη

-Απονομή βραβείων από τον πρύτανη του ΔΠΘ

-Αντιφώνηση του καθηγητή Εμμανουήλ Βαρβούνη

-Αντιφώνηση του καθηγητή Αστέριου Παντοκράτορα

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ψυχραιμία, το «κλειδί» στις συναντήσεις με τα φίδια

Δασάρχης Ξάνθης, Π. Μουχταρίδης: «Να μην κάνουμε απότομες κινήσεις και το τρομάξουμε. Το τ…