–500 γρ. φιλέτο σολομό
–3 πατάτες
–2 πράσα
–2 καρότα
–1 κρεμμύδι
–1200 ml. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
–500 ml. γάλα
–1 μικρό ματσάκι άνηθο
–¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
–¼ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
–Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
–Θαλασσινό αλάτι
–Κόκκους ροζ πιπέρι για το σερβίρισμα
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια και όμοια κομμάτια. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα πιπέρια, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και το ζωμό, βράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε ολόκληρο το σολομό, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.
Αφαιρούμε το σολομό και πολτοποιούμε την υπόλοιπη σούπα, επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα, μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο.
Σερβίρουμε τη σούπα με κομμάτια σολομού, ροζ πιπέρι και άνηθο.
Αν χρειαστεί αραιώνουμε τη σούπα με επιπλέον γάλα