Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κοινωνική αναστάτωση από την αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ στην Γενισέα

Κοινωνική αναστάτωση από την αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ στην Γενισέα

0

Έκλεισαν της Γενισέας γιατί  είναι πιο κοντά στην Ξάνθη  – Αντιδράσεις από το δήμαρχο Αβδήρων και το βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν

 

«Λύση ανάγκης», απαντά η Διευθύντρια των ΕΛΤΑ Ξάνθης κα Ναλία Κατερίνα.

Με 5 υπαλλήλους λειτουργεί το ΕΛΤΑ Ξάνθης – Περιμένουν προσλήψεις

 

 

 

 

Αναστάτωση και κοινωνική αντίδραση προκαλεί η απόφαση των κεντρικών των ΕΛΤΑ να αναστείλει την λειτουργία του μοναδικού υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στον δήμο Αβδήρων που βρίσκεται  στην Γενισέα σε καθημερινή βάση και να είναι ανοιχτό μόνο μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη και για 2 ώρες μόνο! (10 π. μ. – 12μ.μ.). Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος θα παίρνει κάθε Τετάρτη (!) κι αυτές τις ώρες την αλληλογραφία του και οι συνταξιούχοι θα κάνουν ουρά για να πάρουν τις συντάξεις τους ή θα μεταβαίνουν στην Ξάνθη για να τις πάρουν από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ. Και μεθερμηνευόμενο κατά μία έννοια ότι τα ΕΛΤΑ αντί να προσπαθήσουν να κρατήσουν τους λιγοστούς «πελάτες» που τους έχουν απομείνει λόγω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και δικτύωσης και να δικαιολογούν και το λόγο ύπαρξής τους κάνουν ότι είναι δυνατό να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους!

Αντιδράσεις από το δήμαρχο Αβδήρων  και το βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν

Η κλειδαριά στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Γενισέα μπήκε στην αρχή της εβδομάδας και ο μοναδικός υπάλληλος ήδη εργάζεται στα ΕΛΤΑ της Ξάνθης. Το πρόβλημα ανέδειξε ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ., Μπαράν Μπουρχάν ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρει ως «πηγή των δεινών» την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ Ξάνθης που όπως αναφέρει έχουν απομείνει με 3 άτομα μόνιμο προσωπικό αφού λήγουν οι συμβάσεις των 6 συμβασιούχων και ρωτά τι μέτρα θα λάβει το υπουργείο για να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να διασφαλιστεί η λειτουργία του κεντρικού αλλά και των υποκαταστημάτων στα χωριά μεταξύ αυτών και της Γενισέας.

Την κοινωνική διάσταση του θέματος αλλά και την παρεμπόδιση της λειτουργίας του δήμου  αναδεικνύει με επιστολή του προς όλους τους αρμοδίους ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτρίδης: «Μόλις τη Δευτέρα 20/1/2020 πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση έξω από το υποκατάστημα ΕΛΤΑ Γενισέας, ότι το υποκατάστημα θα ανοίγει μόνο μια φορά την εβδομάδα για δύο ώρες. Το υποκατάστημα ΕΛΤΑ της Γενισέας στην έδρα του Δήμου Αβδήρων και το μοναδικό που λειτουργεί στο Δήμο μας, είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας καθώς η έλλειψή του, στον εν λόγω οικισμό, δυσχεραίνει την καθημερινότητα των κατοίκων όλης της Κοινότητας Γενισέας που περιλαμβάνει τους οικισμούς Γενισέα και Βαφέϊκα με πληθυσμό 2000 κατοίκους και άλλους οικισμούς. Η εξυπηρέτηση των πολιτών από το κεντρικό κατάστημα στην Ξάνθη θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των δημοτών μας.

Επίσης στη Γενισέα την έδρα του Δήμου Αβδήρων βρίσκεται το Δημαρχείο και οι υπηρεσίες του Δήμου για τις οποίες είναι αναγκαίο και απαραίτητο το υποκατάστημα ΕΛΤΑ για την καθημερινή αλληλογραφία του Δήμου.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα στοιχεία πιστεύουμε ότι θα εξετάσετε θετικά το αίτημα μας να μην ανασταλεί η λειτουργία του υποκαταστήματος, το οποίο προσβλέπει στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας, στην απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου μας και στην αναβάθμιση της περιοχής μας που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από την οικονομική κρίση».

«Λύση ανάγκης», απαντά η Διευθύντρια των ΕΛΤΑ Ξάνθης κα Ναλία Κατερίνα

Μιλώντας στο «Ε» η Διευθυντήρια των ΕΛΤΑ Ξάνθης κα Ναλία Κατερίνα εξέφρασε την θλίψη της για την απόφαση η οποία ελήφθη από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ τονίζοντας ότι είναι μια «λύση ανάγκης και έχει προσωρινό χαρακτήρα». Ειδικότερα ανέφερε πως τα ΕΛΤΑ ταλανίζονται από υποστελέχωση και ειδικά στην Ξάνθη το πρόβλημα επιδεινώθηκε από τότε που αποχωρούν 6 άτομα καθώς ήταν επί μισθώσει και έληξε η σύμβασή του: «Δεν είχαμε άλλη επιλογή είναι μια λύση ανάγκης. Μείναμε με 5 άτομα στα κεντρικά. Επιλέχτηκε να ανασταλεί το υποκατάστημα της Γενισέας με κάποια κριτήρια όπως το ότι είναι κοντά στην Ξάνθη και ως εκ τούτου είναι πιο εύκολο να μετακινηθεί κάποιος στα κεντρικά. Η αναστολή της λειτουργίας θα είναι προσωρινή έως ότου γίνουν προσλήψεις προσωπικού τις οποίες και αναμένουμε. Ο δήμος θα παίρνει την αλληλογραφία του και οι συντάξεις θα διανέμονται κανονικά όπως γίνεται και σ’ άλλα χωριά του δήμου Αβδήρων που δεν έχουν υποκατάστημα», σημείωσε η κα Ναλία.

Έκλεισαν της Γενισέας γιατί  είναι πιο κοντά στην Ξάνθη

Να αναφέρουμε ότι στην Π. Ε. Ξάνθης λειτουργούν εκτός από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ξάνθη και ένα υποκατάστημα στο Εύλαλο έδρα του δήμου Τοπείρου με 2 υπαλλήλους , 1 στον Εχίνο με 1 υπάλληλο και 1 στην Σταυρούπολη με 1 επίσης υπάλληλο. Όπως μας πληροφόρησε η κα Ναλία τα υποκαταστήματα του Κεχρόκαμπου και του Παρανεστίου θα αναστείλουν την λειτουργία τους και θα εξυπηρετούνται από της Σταυρούπολης και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος πλην άλλων όπως η μεγάλη απόσταση που έπρεπε να παραμείνει ανοιχτό. Το ίδιο ισχύει και για το υποκατάστημα του Εχίνου αλλά και του Ευλάλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxannthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …