Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ένα βήμα πριν την αποχώρηση από τον ΣΔΑΝ ο δήμος Αβδήρων

Ένα βήμα πριν την αποχώρηση από τον ΣΔΑΝ ο δήμος Αβδήρων

0

Την δυσαρέσκειά του για τις υπηρεσίες που παρέχει σε σχέση με τα λεφτά που πληρώνει ο δήμος εκφράζει ο δήμαρχος Αβδήρων

 

Να κάνει η υπηρεσία του δήμου αποκομιδή απορριμμάτων  ή να την αναθέσουν σε ιδιώτη σχεδιάζουν στον δήμο Αβδήρων

 

 

Σ’ ένα ασταθές και θολό περιβάλλον συνεχίζει την λειτουργία του ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Ξάνθης. Μετά την νέα διοίκηση και όσα εξήγγειλε ο δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Μανώλης Τσέπελης βρίσκεται σε μια μεταβατική κατάσταση έως ότου γίνει νέο καταστατικό λειτουργίας. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νόμου ο μοναδικός αναγνωρισμένος Φορέας Διαχείρισης Αποκομιδής και Διαχείρισης Απορριμμάτων στην περιφέρειά μας (ΦΟΣΔΑ) είναι η ΔΙΑΜΑΑΘ στην οποία συμμετέχουν οι δήμοι της περιφέρειας και πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Ξάνθης. Ο ΣΔΑΝ Ξάνθης που επί 20 και πλέον χρόνια με βάση μια διαδημοτική συνεργασία των δήμων του νομού έχει αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων των δήμων Αβδήρων, Τοπείρου, Μύκης και την διαχείριση του ΧΥΤΑ Ξάνθης δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά θα συνεχίσει να υφίσταται μ’ αυτή την μορφή τουλάχιστον.

Την δυσαρέσκειά του για τις υπηρεσίες που παρέχει ο ΣΔΑΝ εκφράζει ο δήμαρχος Αβδήρων

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Αβδήρων φαίνεται πως ετοιμάζεται προς αποχώρηση. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης μιλώντας στο «Ε» δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Σύνδεσμος καταγγέλλοντας ευθέως πλημμέλειες και αναντίστοιχο υψηλό τίμημα που καταβάλλει ο δήμος σε σχέση με τις υπηρεσίες που του παρέχει ο Σύνδεσμος. Δηλώνει δε ευθέως ότι έδωσε διορία ως το καλοκαίρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και αναλόγως θα πράξει.

Να κάνει η υπηρεσία του δήμου αποκομιδή απορριμμάτων  ή να την αναθέσουν σε ιδιώτη σχεδιάζουν στον δήμο Αβδήρων

Για πρώτη φορά ο κ. Τσιτρίδης δήλωσε πως φλερτάρει με την ιδέα να αναλάβει ο δήμος Αβδήρων την αποκομιδή των απορριμμάτων του ή να την αναθέσει σε ιδιώτη αναφέροντας παραδείγματα πολλών δήμων: «Πληρώνουμε πάρα πολλά για την υπηρεσίες που μας παρέχει ο Σύνδεσμος. Ενώ οι άλλοι πληρώνουν με βάση τον όγκο των σκουπιδιών εμείς πληρώνουμε με βάση των τετραγωνικών των ακινήτων μας. Επιπλέον κάνουν αποκομιδή μια αφορά την εβδομάδα με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα στην καθαριότητα ιδιαίτερα στα ογκώδη μπάζα. Πλέον αυτά τα μαζεύει ο δήμος μετά από ενημέρωση και όχι ο Σύνδεσμος. Επίσης δεν πλένουν τους κάδους και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες έχουμε μεγάλο πρόβλημα.  Τους δώσαμε διορία ως το καλοκαίρι. Σκεφτόμαστε να αναλάβει η υπηρεσία του δήμου μας την αποκομιδή ή να την αναθέσουμε σε ιδιώτη μετά τις σχετικές νόμιμες διαδικασίες δημοπράτησης», επισημαίνει  ο κ. Τσιτιρίδης.

Να σημειώσουμε πως και ο δήμος Μύκης παρότι συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΣΔΑΝ έχει αναθέσει σε ιδιώτη το μεγαλύτερο μέρος της αποκομιδής των απορριμμάτων του και τα απορριμματοφόρα του ΣΔΑΝ κάνουν αποκομιδή μέχρι ενός καθορισμένου σημείου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …