Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιτέλους παίρνει μπρος η αποκατάσταση της γέφυρας της Καβάλας

Επιτέλους παίρνει μπρος η αποκατάσταση της γέφυρας της Καβάλας

0

Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού από την Εγνατία για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών με προϋπολογισμό 212.587 ευρώ

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, μόλις ενάμιση χρόνο μετά την κατάρρευση της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο Καβάλας αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού και την εκπόνηση των πρώτων απαραίτητων μελετών αποκατάστασής της.

Ο  προϋπολογισμός των συγκεκριμένων μελετών ανέρχεται σε 212.587,76€ (πλέον ΦΠΑ) και θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός οκτώ μηνών από την υπογραφή ανάθεσης του έργου στον ανάδοχο.

Η γέφυρα, η οποία αποτελούσε μέρος του κεντρικού οδικού άξονα της ανατολικής πλευράς της πόλης, κατέρρευσε ξαφνικά τον περασμένο Νοέμβριο. Παρά τις εξαγγελίες μέχρι και το τέλος του 2019 δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα, παρότι είχε δημιουργηθεί μείζον κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη και η διέλευση όλων των οχημάτων γίνεται μέχρι και σήμερα μέσα από στενούς δρόμους και γειτονιέ.ς

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά την οριστική του απόφαση, για συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ  με την Εγνατία Οδό ΑΕ για τις απαραίτητες ενέργειες στο σημείο όπου κατέρρευσε τμήμα της. Η σχετική ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάρθηκε στις 18 Απριλίου και η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε στις 3 Οκτωβρίου 2019.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…