Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το αποτύπωμα της προσπάθειας διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ

Το αποτύπωμα της προσπάθειας διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ

0

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χ. Ζεϊμπέκ: «Ο κόσμος ανταποκρίνεται καλύτερα από όσο περιμέναμε…»

Α. Αντωνιάδης, ΠΑΣΟΚ Ξάνθης: «Στο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί το «μπάτε σκύλοι αλέστε» και όλοι οι καλοί χωράνε. Δεν θα τους βγει…» – Αιχμές Αντωνιάδη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Σε διαδικασία ανασυγκρότησης μέσα από μια προσπάθεια διεύρυνσης και κινητοποίησης και συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της ριζοσπαστικής αριστεράς βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, πρώην υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «οργώνουν» την χώρα, και μέσω συναντήσεων με τοπικά στελέχη τους αλλά και άλλων πολιτικών χώρων και ομιλιών απευθύνει πρόσκληση «για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης».  Να σημειώσουμε πως εκ του αποτελέσματος οι πιο δεκτικοί στις πολιτικές «σειρήνες» του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται στελέχη του χώρου του ΠΑΣΟΚ αφού πολλοί  έχουν ήδη ενταχθεί και είχαν κυβερνητικές θέσεις κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2014 – 2019) αλλά και τώρα 120 και πλέον γνωστά στελέχη συνυπογράφουν το μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ.

Χ. Ζεϊμπέκ: «Ο κόσμος ανταποκρίνεται καλύτερα από όσο περιμέναμε…»

Zeibek xousein-empros
Ευχάριστη έκπληξη ήταν για τον βουλευτή Ξάνθης η κοινωνική αποδοχή του μηνύματος διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα πως υποδέχεται και πως αντιδρούν τα τοπικά στελέχη αλλά και η τοπική κοινωνία την προσπάθεια διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: «Μπορώ να πω ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Ο κόσμος ανταποκρίνεται καλύτερα από αυτό που περιμέναμε» και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη στην Ξάνθη, στο πλαίσιο αυτή της προσπάθειας, της  πρώην περιφερειάρχη Αττικής  Ρένα Δούρου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζεϊμπέκ το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο και απευθύνεται σ’ όλους του πολίτες που νοιάζονται για το μέλλον του ευρύτερου προοδευτικού χώρου: «Απευθύνουμε κάλεσμα σ’ όλους όσους νοιάζονται για το μέλλον του προοδευτικού χώρου, στους ανένταχτους αλλά και σ’ όσους είναι ενταγμένοι σ’  άλλους πολιτικούς χώρους της κεντροαριστεράς αλλά και της ριζοσπαστικής αριστερά να πλαισιώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να ανασυγκροτήσουμε όλοι μαζί την μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Απευθυνόμαστε στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΙΝΑΛ σ’ όσους ανήκαν στο Ποτάμι αλλά και στο ΚΚΕ να ενεργοποιηθούμε όλοι μαζί απέναντι στην δεξιά».

Α. Αντωνιάδης, ΠΑΣΟΚ Ξάνθης: «Στο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί το «μπάτε σκύλοι αλέστε» και όλοι οι καλοί χωράνε. Δεν θα τους βγει…»

antoniadis anestis
Αντίθετη άποψη έχει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Ανέστης Αντωνιάδης

Ο αντίλογος στον λόγο του κ. Ζεϊμπέκ εκφράζεται από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Ανέστη Αντωνιάδη. Να διευκρινίσουμε ότι μετά το πρόσφατο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ όπου αποφασίστηκε η σύμπτυξη των οργάνων η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται θεσμικά ωστόσο ο κ. Αντωνιάδης παραμένει εκπρόσωπος των θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Έτσι σ’ ότι αφορά την προσχώρηση των 120 Πασόκων στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει: «Αυτοί ούτως ή άλλως ήταν ξεγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ήταν ποτέ ΠΑΣΟΚ. Ήταν οι λεγεωνάριοι, οι μισθοφόροι που έκαναν συμφωνίες για κομματικές θέσεις». Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα σημειώνει: «Η ΝΔ στους 5 αυτούς μήνες δεν έδωσε κανένα δείγμα μεταρρύθμισης ή εκσυγχρονισμού. Στο ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει πυξίδα με αποτέλεσμα να μη ξέρει κανείς που πηγαίνει ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί το «μπάτε σκύλοι αλέστε» και όλοι οι καλοί χωράνε. Αλλά δεν θα βγει τίποτε από αυτό που επιχειρούν. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που ασκούσε bulling με το δημοψήφισμα του 2015 στο χώρο της κεντροαριστεράς να προσπαθεί τώρα να γίνει ο εκφραστής της. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.  Μόνο από τον δικό μας χώρο μπορεί να γίνει αυτό. Και θα είναι όταν παύσουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά να τις δημιουργούμε και να έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και για όσα δεν γίνονται τώρα έχει ευθύνη η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…