Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στόχος βανδαλισμού το μειονοτικό της Ξάνθης

Στόχος βανδαλισμού το μειονοτικό της Ξάνθης

0
meionotiko

Άγνωστοι έγραψαν σε τοίχο: «Νόστιμο το χιρινό»

 

Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Γ. Καλαντζής: « Πράξη βανδαλισμού και ασέβειας η οποία είναι απολύτως καταδικαστέα»

 

Αρνητικό αντίχτυπο είχε στην εκπαιδευτική κοινότητα του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης αλλά και στην τοπική κοινωνία  ένα σύνθημα που άγνωστοι έγραψαν σε τοίχο. Πρόκειται ωστόσο για μεμονωμένο περιστατικό που ωστόσο έδωσε αφορμή σε μια μικρή μερίδα να του δώσουν χαρακτηρισμό «επίθεσης» και αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας  κ. Γιώργου Καλαντζή ο οποίος και καταδίκασε το συμβάν ως πράξη βανδαλισμού και ασέβειας.  Να σημειώσουμε πως αυτό που γράφτηκε ήταν: «Νόστιμο το χιρινό» και όπως φαίνεται ο δράστης ήταν και ανορθόγραφος.

kalantzis thriskeumaton
 

Καλαντζής: « Πράξη βανδαλισμού και ασέβειας η οποία είναι απολύτως καταδικαστέα»

«Η αναγραφή ενός απρεπούς συνθήματος στην εξώπορτα του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Ξάνθης αποτελεί πράξη βανδαλισμού και ασέβειας η οποία είναι απολύτως καταδικαστέα. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουμε ότι ο σεβασμός στον άλλον, σ’ εκείνον που δεν έχει τις ίδιες ιδέες ή τα ίδια χαρακτηριστικά ή την ίδια θρησκεία ή που δεν θέλει να πιστεύει κάπου, είναι σεβασμός προς τον Θεό που έκτισε τον κόσμο και μας έδωσε την ελευθερία να επιλέξουμε» σημείωσε ο κ. Καλαντζής ενώ απάντησε και σε δηλώσεις κάποιων κύκλων με αφορμή το συμβάν: «Η καταδίκη αυτής της απρέπειας είναι και αναγκαία και θετική. Όμως πρέπει πάντα να έχουμε συναίσθηση και συνείδηση του βαθμού σοβαρότητας ενός συμβάντος ώστε να μην υπερβαίνουμε το μέτρο γιατί τότε πετυχαίνουμε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουμε. Επίσης δεν είναι σοφό να εργαλειοποιούμε ένα τέτοιο συμβάν για να επιτύχουμε άλλους στόχους και ιδιαίτερα στόχους με εθνικιστικό περιεχόμενο. Ας μείνουμε συγκεντρωμένοι στην ανάγκη να διαφυλάξουμε τον πλούτο της Θράκης που δεν είναι άλλος από την ενότητά της μέσα από τη διαφορετικότητά της».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…