Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στην Ξάνθη ο Ισίδωρος Ζουργός

Στην Ξάνθη ο Ισίδωρος Ζουργός

0

Παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «οι ρετσίνες του βασιλιά» στη ΛΑΦ Ξάνθης

 Στην Ξάνθη θα βρεθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός για την παρουσίαση του βιβλίου του «οι ρετσίνες του βασιλιά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη ΛΑΦ Ξάνθης στις 19.00. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η φιλόλογος Μαρίνα Αλατά και οι συγγραφείς Ελένη Καλαΐτζή-Οφλίδη και Συμεών Οφλίδης.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το ιδιωτικό σχολείο ΑΞΙΟΝ, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και οι εκδόσεις Πατάκη, που σημειώνουν στην πρόσκλησή τους «Είναι τιμή για τη πόλη μας, να φιλοξενούμε τον Ισίδωρο Ζουργό, με την ανεξίτηλη πένα και τη μεθυστική γραφή που θα μείνει στην αιωνιότητα. Έχετε περιέργεια για την αιωνιότητα;  Αδράξτε την ευκαιρία….».  Τη συνοδεία οίνου αναλαμβάνει το Κτήμα Βουρβουκέλη.

Ο συγγραφέας

Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Έχει δυο παιδιά και σήμερα εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορα περιοδικά δημοσιεύοντας ποίηση και πεζογραφία, καθώς και βιβλιογραφικά κριτικά σημειώματα. Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα διδασκαλίας της λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο και ιστορίας της εκπαίδευσης. Το 1996 συμμετείχε στη συλλογική έκδοση κειμένων για την εκπαίδευση, με τον τίτλο «Αναπνέοντας κιμωλία -γραφές εκπαιδευτικών», από τις εκδόσεις Σαββάλα. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: «Φράουστ» (Λιβάνης, 1995/Πατάκης, 2010), «Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού» (Πατάκης, 2000/2007), «Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού» (Πατάκης, 2002/2010), «Στη σκιά της πεταλούδας» (Πατάκης, 2005), «Η αηδονόπιτα» (Πατάκης, 2008), «Ανεμώλια» (Πατάκης, 2011 – Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ). Επίσης, συμμετείχε στη συλλογική έκδοση «Ζωολογία του πάνω και του κάτω κόσμου» (Πατάκης, 2009), στη σειρά «Hotel-Ένοικοι Γραφής», που επιμελείται ο Μισέλ Φάις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…