Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για Ξάνθη και ΠΑΟΚ

0

Ο Ολυμπιακός ζητά τη διαλεύκανση των σχέσεων των δύο ομάδων

Ο Ολυμπιακός έκανε εχθές επίσημη καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητώντας τη διαλεύκανση της υπόθεσης για τη σχέση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη προσκομίζοντας στοιχεία που προέκυψαν από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ONE Channel, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει κοινή ιδιοκτησία των δύο ομάδων από τον Ιβάν Σαββίδη.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατηγορεί τον Ελληνορώσο ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία, κάτι που απαγορεύεται από τον κανονισμό που διέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες, οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν ποινή υποβιβασμού, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης με δια βίου αποκλεισμό από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, στο τραπέζι έπεσε και το περσινό πρωτάθλημα, εκτός του φετινού, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να καταγγέλλουν πως έχει προκληθεί αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΑΕ Ξάνθη, δεν υφίσταται θέμα κοινής ιδιοκτησίας των δύο ομάδων, καθώς δεν υπάρχει καμία μεταβολή στο μετοχικό πακέτο της τοπικής ομάδας, ενώ θα υποβληθεί μήνυση στο κανάλι που διασπείρει ψεύδη σε βάρος της ΠΑΕ Ξάνθη και των ιδιοκτητών της.

Αναφέρει η ΠΑΕ σε ανακοίνωσή της: Με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε σήμερα από το κανάλι One TV και που αναφέρεται στους επιχειρηματίες κ. Χρήστο Πανόπουλο και κ. Πολυχρόνη Συγγελίδη “μεγαλομετόχους”, ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΑΟ, οι τελευταίοι θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξουν το όνομά τους όπως κι αυτό των εταιρειών τους.»

Στη συνέχεια, μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις δηλώσεις παραγόντων του Ολυμπιακού η ΠΑΕ Ξάνθης επανήλθε με νέα σκωπτική ανακοίνωση: «QUIZ: “Ξέρετε μήπως, αν η “ΣΟΥΖΑΝΑ” έβαλε παντελόνια και βγήκε μπροστά;;;;;”Τέλος.»

Το ρεπορτάζ του ONE Channel

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού «One», υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία RFA (στην οποία ιδιοκτήτης είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη), έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης, μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε.

Η RFA συνδέεται με όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, καθώς μέσω αυτής έχει γίνει η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, της Σουρωτής και της PARALOT.

Το κανάλι παρουσίασε έγγραφα, τα οποία και θέτει στην διάθεση της Δικαιοσύνης, με τα οποία ισχυρίζεται ότι αποδεικνύει πως τα χρήματα για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης εισέπραξαν οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης, οι οποίοι παραμένουν και στο ΔΣ της Ξάνθης, αλλά και στο ΔΣ της εταιρείας VIALAND.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …