Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε προσομοίωση των Ευρωπαϊκών Οργάνων στην Αθήνα μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Σε προσομοίωση των Ευρωπαϊκών Οργάνων στην Αθήνα μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

0

Επιλέχθηκαν από περίπου διακόσια σχολεία- Επέστρεψαν πλούσιοι από εμπειρίες

 Από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία έξι μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης έλαβαν μέρος στη δράση «Athens E.U. Model Junior”, η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Από περίπου διακόσια σχολεία που είχαν δηλώσει συμμετοχή από όλη την Ελλάδα επιλέχθηκε και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης κι έτσι οι μαθητές του είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια προσομοίωση των Ευρωπαϊκών Οργάνων (του Συμβουλίου Υπουργών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) με αφορμή ένα σενάριο φανταστικής προσφυγικής κρίσης. Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης αντιπροσώπευσε με επιτυχία όχι μόνο το νομό μας, αλλά και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι μαθητές της Ξάνθης ανταποκρίθηκαν στο υψηλό επίπεδο της δράσης και έφυγαν πλούσιοι από εμπειρίες.

Η αποστολή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αποτελούνταν από την Αναστασία Βασιλειάδου (μαθήτρια Α΄ Λυκείου), την Ιωάννα Κουτάκη, τον Βασίλειο Ματζιούνη, την Ιωάννα Σούλα, τη Φωτεινή Χατζηνικολάου (μαθητές της Β΄ Λυκείου) και τη Χρυσάνθη Καλέτσιου (μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου). Συνοδοί καθηγητές και υπεύθυνοι της δράσης ήταν ο Παναγιώτης Κουτάκης και ο Λευτέρης Οικονόμου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λίστες αναμονής για το αντιγριπικό εμβόλιο στην Ξάνθη

Ξεκινά από σήμερα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Αυξημένες κατά 30% οι παραγγελίες στα Φαρ…