Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

0

Συνεχίζεται η μετακίνηση
Το είχαμε επισημάνει πριν λίγο καιρό από τη στήλη αυτή για την μετακίνηση-διέλευση λαθρομεταναστών από τα Κιμμέρια. Λοιπόν, προς κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο, τους γνωστοποιούμε ότι η μετακίνηση συνεχίζεται κανονικά.
Τους λαθρομετανάστες παραλαμβάνουν από σημείο των Κιμμερίων και μέσω της ημιορεινής περιοχής, τους «βγάζουν» στο δρόμο προς Σταυρούπολη- Δράμα για Θεσσαλονίκη και Αθήνα. αυτή η μετακίνηση γίνεται πεζή με επικεφαλής γνώστη της διαδρομής. Γίνεται δε και με το φως της ημέρας, διότι η κυκλοφορία τους δεν διατρέχει κίνδυνο από τους κατοίκους.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, το εμπόριο ελπίδας συνεχίζεται και κάποιοι πλουτίζουν από αυτούς τους ανθρώπους. Όλα δε τα παραπάνω προς ενημέρωση των αρμοδίων.
Γ.Δ.


Οι χειμερινοί κολυμβητές
Οι Φθινοπωρινές- για να μην το πω Ανοιξιάτικες – θερμοκρασίες, κρατούν τους χειμερινούς κολυμβητές κοντά στην αγαπημένη τους θάλασσα. Λίγοι βέβαια, αλλά εκεί, σταθεροί και ακατάβλητοι. Δίνουν το ραντεβού τους και κολυμπούν, για λίγο έστω, απολαμβάνοντας αυτό που για μας τους υπόλοιπους είναι ζόρικο, δύσκολο και μάλλον μη επιθυμητό.
Βέβαια, για να φθάσει κανείς στον όρο «χειμερινός κολυμβητής» θα πρέπει σταδιακά και με ρέγουλα να ξεκινήσει από την Άνοιξη, να συνηθίσει και προσαρμοστεί το σώμα του.
Κατά τα λοιπά, οι χειμερινοί κολυμβητές, έχουν αντίσταση στις επίκτητες ασθένειες.
Γ.Δ.


Για τις μπύρες της Ξάνθης
Μία είναι μέχρι στιγμής η ξανθιώτικη επιχείρηση παραγωγής μπύρας. Το όνομά της Ηλιακό Ζυθοποιείο Ξάνθης. Ρωτούσαμε προχθές από την στήλη να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ξανθιώτικες μπύρες.
Μάθαμε λοιπόν ότι υπάρχει το Ηλιακό Ζυθοποιείο του Ορέστη Στεφάνου και ότι μέχρι στιγμής κυκλοφορούν 3 μπύρες με τις ονομασίες Θέρος (ξανθιά), Γαία (κόκκινη) και Έρεβος (μαύρη).
Οι ξανθιώτικες μπύρες υπάρχουν σε ταβέρνες, καφέ, μπαρ και αλλού και οι συμπολίτες μπορούν να ζητούν να τις απολαύσουν.
Γ.Δ.


Τη μεσαία τάξη βρεε…
Απόσπασμα από ένα άρθρο. Το αναδημοσιεύω γιατί ακριβώς αποτελεί την ουσία του ενδιαφέροντος που πρέπει να δείξει η κυβέρνηση.
«…όλα τα δώρα (επιδόματα, ενισχύσεις, κοινωνική πολιτική) θα είναι καλοδεχούμενα. Θα είναι όμως άδωρα εάν και αυτή και οι επόμενες κυβερνήσεις χάσουν τον στόχο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα  μας ώστε να έχουν όλο και λιγότεροι ανάγκη από κοινωνικά μερίσματα και άλλου είδους βοηθήματα. Όλα τα δώρα θα είναι άδωρα χωρίς πολιτικές που στοχεύουν στη γενναία διεύρυνση της βάσης της μεσαίας τάξης».
-Με δυο λόγια: Προσέξτε, φροντίστε τη μεσαία τάξη. Τι δεν καταλαβαίνετε;
Γ.Δ.


Η Όμορφη Πόλη άνοιξε την αγκαλιά της στη μικρή Πελαγία
Μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας για το σπουδαιότερο σκοπό έστειλε η χθεσινή πρωτοβουλία του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης. Με μία τετράωρη εκπομπή κάλεσε τους ξανθιώτες να ενισχύσουν την προσπάθεια συλλογής χρημάτων για την 13χρονη Πελαγία που διαμένει στην Ξάνθη και χρήζει ειδικής εγχείρησης.
ΜΜΕ, κοινωνικές δομές, συλλογικότητες, αιρετοί και απλοί πολίτες κλήθηκαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους, ώστε η μικρή ξανθιώτισσα να διεκδικήσει μία ευκαιρία να χαμογελά υγιείς ανάμεσά μας, στην τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά του Δημοτικού Ραδιοφώνου διευκρινίστηκε ότι, η «Όμορφη Πόλη» ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, για τη συνδρομή του στις δράσεις του, για τον ίδιο σκοπό, με τη “Διοργάνωση φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα” για την μικρή Πελαγία.
Για όσους θέλουν να βοηθήσουν ο Αριθμός Λογαριασμού EUROBANK: 0026 0116 58 020 1020 390.
Ε.Δ.


Θα βγει «λάδι» η Χρυσή Αυγή;
Την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας όπου για 4 χρόνια εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων της δολοφονίας Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας. Δηλαδή βγαίνουν λάδι οι υπόλοιποι της «Χρυσής Αυγής». Μετά την ολοκλήρωση της πρότασης της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού αλλά και η μητέρα του αποχώρησαν από την αίθουσα εμφανώς δυσαρεστημένοι.
Αυτή βεβαίως είναι η πρόταση της εισαγγελέως και δεν είναι δικαστική απόφαση ωστόσο το πολιτικό αντίκτυπο που θα έχει στο μόρφωμα της Χρυσής Αυγής θα είναι μεγάλο και εκεί που την είδαμε να εξαφανίζεται από το πολιτικό σκηνικό μην την δούμε να ανασταίνεται!
Μ.Ξ.


Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης μας
Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες ο στολισμός της κεντρικής οδού της 28ης Οκτωβρίου και αν κρίνουμε από τις πρώτες δοκιμές είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακός και ξεχωριστός. Θα είναι σαν ένα πέπλο από λαμπιόνια που θα διατρέχει όλη την οδό μέχρι την πλατεία. Άργησαν αλλά το πέτυχαν και θα το χαρούμε σε λίγο. Φέτος είναι εμφανές όλες οι πόλεις της Ελλάδας συναγωνίζονται για το ποια θα κάνει τον καλύτερο στολισμό και φυσικά η πόλη μας δεν πρέπει να είναι απούσα. Η νέα δημοτική αρχή βάζει τα δυνατά της να δημιουργήσει μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα καταφέρνει.
Μ.Ξ.


Στράτευση στα 18
Η συζήτηση έχει ξεκινήσει και το θέμα απασχολεί τόσο την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας όσο και του Στρατού. Να ξεκινήσει δηλαδή η εφαρμογή της υποχρεωτικής στράτευσης από την ηλικία των 18 χρόνων. Αμέσως μετά το Λύκειο, όπως ήδη γίνεται σε Κύπρο και Ισραήλ.
Έτσι, πριν ακόμη ξεκινήσουν τις σπουδές τους οι νέοι, ΟΛΟΙ, θα υπηρετούν τη θητεία τους. Στη συνέχεια, ελεύθεροι από κάθε δέσμευση, θα αφοσιώνονται στις όποιες επαγγελματικές τους επιλογές.
Αξίζει να σημειώσουμε πως με την στράτευση στα 18, ελάχιστοι δεν θα υπηρετούν. Διότι  σήμερα, ένα σημαντικό ποσοστό που κυρίως σπουδάζουν στο εξωτερικό ή ξεκινούν καριέρα εκεί, δεν έρχονται για θητεία. Με διάφορα τερτίπια αποφεύγουν τη θητεία τους. Αυτοί λοιπόν είναι ένας σημαντικός αριθμός νέων που με την νέα εφαρμογή στα 18 δεν θα μπορεί να αποφεύγει την στράτευση.
Γ.Δ.


Σοβαρότης μηδέν
Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι νεοέλληνες πληροφορούμενοι τα διάφορα προνόμια και τις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων στο Μετρό Αθηνών. Προνόμια σε χρήμα ασύλληπτα για άλλους εκτός ΔΕΚΟ εργαζόμενους.
Προνόμια σε άδειες, αργίες, απουσία από την εργασία και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι αυτοί. Πέρα από το μισθό τους που ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, έχουν μια σειρά παροχών μοναδικών και προκλητικών. Ε, αυτοί λοιπόν και οι συνδικαλιστές τους, απεργούν για συμπαράσταση στους 20 συναδέλφους τους που τους μετακινεί η διοίκηση στα εκδοτήρια.
Έλλειψη σοβαρότητας των εργαζομένων, του συνδικαλιστικού τους φορέα και βέβαια του υπουργείου, το οποίο δυστυχώς, πριν λίγες ημέρες, υπέγραψε τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας διατηρώντας μάλιστα τα ίδια προνόμια.
-Ε, λοιπόν, αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία. Κι αυτό διότι ισχύει το «ότι αρπάξουμε εμείς, η πάρτη μας, άσε τους άλλους να πληρώνουν και να ταλαιπωρούνται κιόλας».  Κι αυτό συμβαίνει μονίμως στις ΔΕΚΟ. Που αργούν να ιδιωτικοποιηθούν. Κι αυτό διότι δεν το θέλει το πολιτικό μας σύστημα για να έχει το δικαίωμα των διορισμών.
Γ.Δ.


Τέλος σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ με τις νέες ταυτότητες
 «Θέμα ημερών» είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό γνωστοποίησε από τη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιερρακάκης αναφερόμενος στις νέες ταυτότητες υπογράμμισε ότι «η ταυτοποίηση των πολιτών είναι μία ευρύτερη στρατηγική. Υπάρχει μία σχετική ευρωπαϊκή οδηγία «eIDAS» την οποία πρέπει να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε σοβαρά στη χώρα μας για να μπορέσουμε να δώσουμε πρόσβαση σε αυτές τις ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η δημιουργία ενός ενιαίου αριθμού για τους πολίτες, ενός αριθμού που θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και θα αναγράφεται και αυτός στις νέες ταυτότητες, όταν αυτές θα εκδοθούν».
Επιπροσθέτως, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόσθεσε ότι «με το νέο έτος θα ξεκινήσει να διατίθεται ψηφιακά η φορολογική ενημερότητα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου». «Ετσι, με την κάθε υπηρεσία πλέον να είναι σε θέση να αντλεί ψηφιακά την υπηρεσία της ενημερότητας, διευκολύνουμε σημαντικά πολίτες και επιχειρήσεις από περιττές γραφειοκρατικές ενέργειες» κατέληξε.
Μ.Λ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …