Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πλούσια σε εικόνες και εμπειρίες η εκδρομή των μαθητών του 2ου Γυμνασίου στην Αθήνα

Πλούσια σε εικόνες και εμπειρίες η εκδρομή των μαθητών του 2ου Γυμνασίου στην Αθήνα

0

Επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, μουσεία και αξιοθέατα- Συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο

To  2o Γυμνάσιο Ξάνθης ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την καθιερωμένη, πλέον, τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Βουλή των Ελλήνων.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τις 12/12/2019 έως και τις 15/12/2019 όπου μαθητές και μαθήτριες ακολούθησαν με υποδειγματική συνέπεια και ενθουσιασμένοι εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλούσιο σε δράσεις και επισκέψεις.

Το ταξίδι ξεκίνησε με επίσκεψη των παιδιών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.Ιερωνύμου. Η πρόσκληση του Μακαριωτάτου είχε απευθυνθεί προς την Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου κ. Τάτσιου Έλενα  κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης. Τα παιδιά άκουσαν με σεβασμό τον λόγο και τις συμβουλές του, ενώ πρόσφεραν ένα Χριστουγεννιάτικο καλάθι το οποίο περιείχε με ξεχωριστή φροντίδα επιλεγμένα τοπικά προϊόντα της Ξάνθης και της Θράκης ευρύτερα. Ανέγνωσαν επιστολή, αλλά  και ευχές για καλές γιορτές τις οποίες είχαν προετοιμάσει μαζί με τους καθηγητές τους. Στη συνέχεια η Διευθύντρια προσέφερε το Πολιτιστικό Ημερολόγιο ‘Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη’ για το οποίο ο Μακαριώτατος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ζητώντας να δει την αφιέρωση και την πρόσκληση να επισκεφτεί σε επόμενη επίσκεψή του στην Ξάνθη το 2ο Γυμνάσιο για την οποία και δεσμεύτηκε. Η συγκίνηση του Αρχιεπισκόπου ήταν έκδηλη σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, ενώ στο τέλος της με ιδιαίτερη χαρά και θέρμη προσκάλεσε τα παιδιά να φιλοξενηθούν στο Κέντρο Παιδείας Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επόμενος και κύριος σταθμός ήταν η επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων, όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές μας έλαβαν πληροφορίες σχετικά με την έκθεση η οποία είναι αφιερωμένη στον Ρήγα Φεραίο και φιλοξενείται στο κτίριο της Βουλής. Επίσης, κατά τη διάρκεια της τετραήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Ψευδαισθήσεων, ενώ παρακολούθησαν στο Εθνικό Θέατρο την ευρηματική παράσταση «Ξύπνα Βασίλη». Τέλος, οι εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τους μαθητές επεσήμαναν τον ενθουσιασμό των παιδιών για τον χορό των Σιντριβανιών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και για το τρισδιάστατο Χριστουγεννιάτικο θέαμα στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Με αφορμή την ενημέρωση για την εκδρομή, η αρχηγός της εκδρομής, Διευθύντρια κ. Τάτσιου και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κ. Αρμένογλου, κ Γιάκατη, κ.Καλλίδου και κ Χαιροπούλου εύχονται να γίνονται πάντοτε εκπαιδευτικές εκδρομές σαν αυτή, καθώς διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών και τους γεμίζουν με όμορφες παραστάσεις, εικόνες και αναμνήσεις για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…