Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων για το δρόμο στη Θηλιά

Επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων για το δρόμο στη Θηλιά

0

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι

Η Διεύθυνση Δασών ενώπιον των ευθυνών της για την καθυστέρηση του έργου. Το κείμενο της επιστολής

Δυναμικά κινούνται πλέον οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής του νομού μας στη διεκδίκηση του αιτήματος ως προς την ασφαλτόστρωση του δρόμου Καλαμούς-Κενταύρου.

Οι κάτοικοι συνέταξαν επιστολή με υπογραφές τους, έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου τους καθώς και του βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν αλλά και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη.

Στην επιστολή τους, την οποία απέστειλαν στην περιφέρεια ΑΜΘ, στην Δασική Υπηρεσία Ξάνθης, στο Δασαρχείο Ξάνθης, στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρουν:

Το κείμενο της επιστολής:

Ξάνθη 21-11-19

Προς την Διεύθυνση Δασών Ξάνθης

ΠΕ Ξάνθης

Δ/ντη κ. Μουχταρίδη

Κύριε Διευθυντά,

Απευθυνόμαστε προς εσάς, εμείς οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής Ξάνθης (Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί) διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από υπεύθυνα άτομα, η υπηρεσία σας θα έπρεπε να είχε εκπονήσει την συμπληρωματική μελέτη του έργου «Ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου Καλαμούς- Κενταύρου (1ηφάση)»

Τελικά η δημοσιευθείσα δημοπράτηση του έργου ακυρώθηκε ξαφνικά με το αιτιολογικό πως απαιτούνται και «τεχνικά έργα» και ανάλογη αύξηση του προϋπολογισμού 565.000€ σε 697.000€.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το επιπλέον ποσό έχει ήδη εξασφαλιστεί από πιστώσεις της Περιφέρειας.

Κι ενώ έχουν περάσει 4 μήνες, η συμπληρωματική μελέτη δεν έχει ακόμη σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, η οποία έχει δεσμευθεί πως μόλις την λάβει από τη Δ/νση Δασών Ξάνθης σε μια εβδομάδα θα την εξετάσει και εγκρίνει.

Ως εκ τούτου, εμείς οι κάτοικοι της περιοχής που ταλαιπωρούμαστε πάρα πολύ από την έλλειψη ενός σωστού δρόμου με άσφαλτο, ρωτάμε και ζητούμε υπεύθυνη απάντηση:

-Γιατί καθυστερεί η υπηρεσία σας την ολοκλήρωση της μελέτης;

Το Δασαρχείο έχει να συντηρήσει τον δρόμο εδώ και 4 χρόνια και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στον στρατό ο οποίος και ανταποκρίθηκε άμεσα, πλην όμως οι βροχές σύντομα θα τον φέρουν πάλι στην κατάσταση που ήταν.

Από τον δρόμο αυτό ανεβοκατεβαίνουμε καθημερινά στα χωριά μας. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν να σκοτωθούν από την κακή κατάσταση του δρόμου.

Σε ολόκληρο τον νομό έχουν μείνει με χωματόδρομους μόνο κάποια ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης σε συνάντηση μας είπε ότι «δεν πρέπει κανένα χωριό να μείνει με χωματόδρομο».

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για έργα στην περιφέρεια λήγει σύντομα, ως εκ τούτου θα πρέπει η διορθωτική αυτή μελέτη να γίνει άμεσα.

Δέκα ολόκληρα χρόνια περιμένουμε, αλλά από τότε έχουν αλλάξει διευθυντές δασών και Κυβερνήσεις και οι κάτοικοι περιμένουμε ακόμα.

Ευελπιστούμε ότι η πρώτη προτεραιότητά σας αυτήν την φορά στον προγραμματισμό των έργων για την περιφέρεια για την νέα χρονιά θα είναι ο δρόμος των ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ χωριών που θα ενώνει τον ορεινό όγκο με την μητρόπολη του νομού την ΞΑΝΘΗ, με τον πολιτισμό…

Περιμένουμε την άμεση κατάθεση της συμπληρωματικής μελέτης του έργου να σταλθεί στην περιφέρεια ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Οι κάτοικοι της ορεινής ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ περιοχής ζητούν την άμεση υλοποίηση του έργου αυτού.

Υπογράφουν ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης και κάτοικοι της περιοχής.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…