Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Ενίσχυση μέσω ΠΕΠ για υφιστάμενες επιχειρήσεις και την ίδρυση νέων

Ενίσχυση μέσω ΠΕΠ για υφιστάμενες επιχειρήσεις και την ίδρυση νέων

0

Πόρους 15 εκ. ευρώ ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης ότι δεσμεύονται- Αναμένεται η δημοσίευση δύο προσκλήσεων που θα αφορούν τομείς της περιφερειακής οικονομίας

Τα 15 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσει, σε πρώτη φάση, η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα στο πλαίσιο μιας νέας δράσης στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ.

Ήδη, έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου το προσεχές διάστημα να δημοσιευτούν δύο προσκλήσεις που θα αφορούν τόσο στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων όσο και στην ίδρυση νέων.

Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε  με την Πρόεδρο της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Παναγιώτη Αρχοντίκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θανάση Μπέλα, κ. Ερκάν Κιουτσούκ Χασάνογλου και κ. Λεωνίδα Γεωργόπουλο στα γραφεία της ΔΕΣΜ-ΟΣ στην Κομοτηνή.

Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι οι δύο προσκλήσεις θα αφορούν σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είτε δραστηριοποιούνται ήδη είτε σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν σε σημαντικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας (RIS3).

Για την στήριξη υφιστάμενων επιχειρήσεων η χρηματοδότηση θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά σε τομείς όπως τα λατομεία, η μεταποίηση, η διαμονή, η εστίαση, η ενημέρωση και η επικοινωνία.

Για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων η χρηματοδότηση θα φτάσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά σε τομείς όπως η μεταποίηση, η ενημέρωση και η επικοινωνία, οι νομικές και λογιστικές δραστηριότητες, οι δραστηριότητες αρχιτεκτόνων και μηχανικών, η προσχολική εκπαίδευση κ.ά.

Και για τα δύο είδη επιχειρήσεων, υφιστάμενες και νέες, υπάρχει πρόβλεψη για διάθεση πρόσθετων πόρων ώστε να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες χρηματοδότησης σε περίπτωση που υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δεύτερη ευκαιρία για μια νέα αρχή με τον νέο πτωχευτικό κώδικα

Α. Σαββίδης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων της εταιρείας BSS: «Η νέα διαδικασία εκ πρώτης όψεως μ…