Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο θα τρέξει και ο Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή

Στον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο θα τρέξει και ο Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή

0

Ο Μουράτ Ομέρογλου θα συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου της Κυριακής στην Ξάνθη, με την ευχή να αναδειχθεί περισσότερο το αθλητικό γεγονός της περιοχής

Την πρόθεσή του να συμμετάσχει στον 6ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης την Κυριακή 24 Νοεμβρίου εκδήλωσε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου, αποκαλύπτοντας ότι είναι λάτρης αντίστοιχων αθλητικών διοργανώσεων.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο «Ε» αναφέρθηκε στην προσωπική ηρεμία που προσφέρουν οι αγώνες αντοχής και ευχήθηκε η διοργάνωση της Ξάνθης να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο και να προστεθεί στο πλήθος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

  1. Συμμετείχατε πρόσφατα στο Μαραθώνιο της Αθήνας, και έχετε εκφράσει την πρόθεση να συμμετέχετε στον ημιμαραθώνιο της Κυριακής στην Ξάνθη. Ποιο είναι το κίνητρό σας για να λάβετε μέρος σε αυτές τις εκδηλώσεις αθλητισμού;

Μ.Ο.: Ο αθλητισμός είχε πάντα μια σημαντική θέση στη ζωή μου. Με τις μεγάλες διαδρομές άρχισα να ενδιαφέρομαι κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Βερολίνο. Χάρη στον αθλητισμό από τη μία μπορώ έστω και για λίγο να ξεφεύγω από τις δυσκολίες της καθημερινότητας αδειάζοντας το μυαλό μου, από την άλλη έχω την ευκαιρία να μένω για λίγο μόνος και κοντά στη φύση.

  1. Θέλετε να στείλετε κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα με τη συμμετοχή σας στον ημιμαραθώνιο της Ξάνθης;

Μ.Ο.: Για του λόγου του αληθές, η Ξάνθη φημίζεται για τις τουριστικές της εκδηλώσεις που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ευρώπη. Πιστεύω με τον καιρό και με μικρές τροποποιήσεις και αυτή η εκδήλωση να γίνει μια απ’ αυτές. Εύχομαι σε όλους τους συναθλητές μου καλή επιτυχία και έναν αγώνα χωρίς τραυματισμούς.

  1. Στους αγώνες δρόμου συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, έχοντας την αίσθηση ότι παίρνουν μέρος σε μία γιορτή αθλητισμού και δοκιμής των προσωπικών αντοχών. Πώς θα ενθαρρύνατε ακόμη περισσότερους νέους να δώσουν το παρών στην διοργάνωση της Κυριακής;

Μ.Ο.: Έλαβα μέρος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και κατά την διάρκεια της θητείας που είχα σε 4 διαφορετικές χώρες και ηπείρους. Χάρη σε αυτό είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς νέους ανθρώπους. Ο αθλητισμός σαφώς και εμπεριέχει ανταγωνισμό, αλλά προτείνω στους νέους να μην εστιάσουν μόνο σε αυτό το κομμάτι, και να μην ξεχνούν ότι ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…