Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στέλιος Αρσενίου: Οδός Σαραγλί

Στέλιος Αρσενίου: Οδός Σαραγλί

0

Το πρώτο βιβλίο του δραστήριου ξανθιώτη ζαχαροπλάστη αποτελεί την 200η έκδοση των εκδόσεων Σπανίδη

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σπανίδη το βιβλίο του δραστήριου ξανθιώτη ζαχαροπλάστη Στέλιου Αρσενίου με τίτλο «Οδός Σαραγλί».

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα, ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης σημειώνει: «ο Στέλιος Αρσενίου, ναυαγισμένος  εδώ και πολλά χρόνια στις αμμουδιές της Θρακικής ζωγραφικής θάλασσας  του Γιάννη Μητράκα, αποφάσισε και δημιούργησε  τον δικό του προσωπικό μύθο. Έπιασε την κοιμώμενη άνοιξη της Ξανθιώτικης γλυκής παράδοσης και την άνοιξε όσο μπορούσε. Δεν επαναπαύτηκε ποτέ  στις βίαιες διαστάσεις των Λαιστρυγόνων που ορίζουν την ισοπεδωμένη και ισοπεδωτική καθημερινή πραγματικότητα της Πόλης. Σε μια χρόνια περίοδο συλλογικής κατήφειας, που περνά όλη η Πόλη, κατάφερε το άνοιγμα στην συγκίνηση και στο φαντασιακό, μπας και καταφέρει να ξυπνήσει πια το αλλοτινό αρχέγονο ρίγος, που προσδίδει μιαν αίγλη επιβεβαιωτική της ζωής.  Συνθέτη και συγγράφει την Οδό Σαραγλί. Την διακοσιοστή εκδοτική κατάθεση των Εκδόσεων ΣΠΑΝΙΔΗ. Βιβλίο αφιερωμένο: «σε όλους όσους με τον ξεχωριστό δικό τους τρόπο καθιέρωσαν την ΞΑΝΘΗ Πανελλήνια Γαστρονομική Συνείδηση».

Πρόκειται τολμώ να πω για ένα βιβλίο, στο οποίο ο Στέλιος Αρσενίου αποτυπώνει την σχέση των ποιημάτων και των πεζών του, στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής. Με βαθιά συνείδηση και με την ακεραιότητα του λόγου του, ανασυστήνει μέσα από τα αποσπάσματα και τις λέξεις που κουβαλάει κατά την πράξη της ζαχαροπλαστικής του τέχνης, κομμάτι κομμάτι την συλλογική αισθητική συγκρότηση και αναφορά της άλλης φωνής. Αυτής της ασκημένης παρατηρητικότητας και  της διάχυτης διεξοδικής αυτογνωσίας. Απαλλαγμένος παντελώς από κάθε ματαιόδοξη ψευδαίσθηση υστεροφημίας».

Από το οπισθόφυλλο

«Οδός ή Σιδηροδρομικός Συρμός;

Επέλεξα την Οδό.

Επεδίωξα να συνδέσω το όνομα της γενέτειράς μου,

με εκείνο της πόλης του γλυκού

των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.

Στο Τόκιο το 2020 τώρα.

Με τη σχηματική παράσταση της δομής του ατόμου»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη

Έντεκα ταινίες του φεστιβάλ προβάλλονται στο Μουσείο από την Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ…