Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

0

Ο Λύρατζης αυτοπροτάθηκε για την Αναπτυξιακή Ροδόπης!
Αφού τα έκανε …ρόιδο που λέει κι ο λαός στην Αναπτυξιακή Ξάνθης αυτοπροτάθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου για την Αναπτυξιακή Ροδόπης που υλοποιεί το Leader και της Ξάνθης! Προφανώς γιατί θεωρεί ότι έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία! Ήταν τόσο επιτυχημένη η θητεία του στην Αναπτυξιακή Ξάνθης που έχασε δύο φορές το Leader ο νομός και στο τέλος η εταιρεία έκλεισε ενώ ακόμη είναι σε εκκρεμότητα η εκκαθάρισή της αφού οι εκκαθαριστές που ορίζονται παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον!
Κι ο κ. Λύρατζης παρόλα αυτά αυτοπροτείνεται!
Αν μιλάμε για θράσος δηλαδή!
Μ.Ξ.


Όπου δεν υπάρχει συναίνεση πίπτει η ράβδος (νόμος 4623/2019)
Εφιάλτης έχει καταντήσει για την αντιπολίτευση ο νόμος 4623/2019 περί κυβερνησιμότητας αφού αποτελεί πλέον το επιμύθιο του κ. Φανουράκη όπου δεν υπάρχει συμφωνία για ορισμό μελών σε επιτροπές ή συγκρότηση οργάνων. «Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει η ράβδος» του νόμου! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και η πιο δημοκρατική επιλογή ωστόσο αν έλειπε θα βασίλευε το χάος…. και η ακυβερνησία.  Ιδιαίτερα στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης που υπάρχουν τόσο χαώδεις διαφορές και καμιά ένδειξη σύγκλισης. Εδώ έφτασε η αντιπολίτευση να είναι αρνητική επειδή ο δήμαρχος πρότεινε έναν από την αντιπολίτευση και όχι γιατί διαφωνούσε με το πρόσωπο αλλά γιατί δεν άφησε να το προτείνουν αυτοί!
Τι να λέμε τώρα! Ράβδος …ράβδος επειγόντως!
Μ.Ξ.


Ιδού ο άνθρωπος
Δημότης του δήμου Ήλιδας κατήγγειλε τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη διότι πάρκαρε το Ι.Χ. του σε θέση πάρκινγκ για ΑμεΑ.
Βέβαια ο ανόητος και απαράδεκτος δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι πάρκαρε σε θέση που δεν εμπόδιζε! Η φωτογραφία όμως που δημοσιεύτηκε, δείχνει ακριβώς πως ο δήμαρχος αγνόησε αυτό που ο ίδιος είχε θεσμοθετήσει. Κι αντί συγγνώμης όπως όφειλε, δικαιολογούσε τα αδικαιολόγητα.
Αποτέλεσμα: Το Σωματείο παραπληγικών έκανε καταγγελία στο Ινστιτούτο του Ελσίνκι ενώ θα κινηθεί και νομικά κατά του δημάρχου Ήλιδας.
-Ο πρώτος πολίτης ενός τόπου που δίνει το άσχημο παράδειγμα. Τι κρίμα δυστυχώς…
Γ.Δ.


Πάρκα και ελεύθεροι χώροι γειτονιάς
Επιμένουμε και επανερχόμαστε σ’ένα ευαίσθητο θέμα που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των κατοίκων μιας πόλης. Υποστηρίξαμε δε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί στην πόλη μας μέσω μιας προσπάθειας που θα πρέπει να υιοθετήσει ο δήμος δημιουργώντας Πάρκα και Ελεύθερους χώρους. Κι όταν λέμε πάρκα δεν εννοούμε παιδικές χαρές.
Απλούς χώρους με πράσινο, με χώμα, με ελευθερία για παιγνίδια, κυνηγητό, τρεχάλες. Αυτοί οι πράσινοι ελεύθεροι χώροι σε κάθε γειτονιά θα αναβαθμίσουν τις γειτονιές, θα γίνουν σημείο αναφοράς των παιδιών για να βρεθούν, να παίξουν, να τρέξουν, να χαρούν.
Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να δει την πρότασή μας, να την επεξεργαστεί και σταδιακά υλοποιήσει.
Να’ναι δε σίγουρη ότι η κίνηση αυτή θα εκτιμηθεί από τους συμπολίτες και μάλιστα από τη νεολαία ακόμη πιο πολύ.
Γ.Δ.


Η κοιτίδα μας
Σύμφωνα με επιστήμονες, κοιτίδα όλων των σύγχρονων ανθρώπων υπήρξε μια περιοχή νότια του ποταμού Ζαμβέζη της Αφρικής, στη βόρεια Μποτσουάνα. Η επιστημονική έρευνα στηρίζεται σε στοιχεία όπως την ανατομία των σύγχρονων ανθρώπων (Homo Sapiens)  που εμφανίστηκαν στην Αφρική πριν από περίπου 200.000 χρόνια. Όμως  έως τώρα παρέμενε ασαφές και αντικείμενο διαμάχης πού ακριβώς αυτό συνέβη.
Δύο είναι οι βασικές υποψήφιες περιοχές για την κοιτίδα της ανθρωπότητας: η ανατολική Αφρική (με βάση κυρίως τα απολιθώματα που έχουν ανακαλυφθεί) και η νότια Αφρική (με βάση κυρίως τις γενετικές αναλύσεις).  Η νέα μελέτη ενισχύει τη δεύτερη άποψη.
Και μια διευκρίνιση: Η Αφρική τότε ήταν μια καταπράσινη περιοχή κι όχι έρημος όπως σήμερα.
Γ.Δ.


Αδιέξοδο άνευ ουσίας
Τι θέλουν άραγε να μας πουν όλοι αυτοί οι «γενναίοι» που πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να κάνουν τους έξυπνους φωνάζοντας κι αποχωρώντας. Η πόλη περιμένει και από αυτούς κινήσεις βελτιωτικές, προτάσεις, ιδέες που θα προσφέρουν και θα συμπληρώνουν αυτές της πλειοψηφίας.
Εξήντα μέρες κοντά τώρα και αναλώνουν τις δυνάμεις τους με εξωστρέφεια χωρίς ουσία αλλά με δηλώσεις και άνευ ουσίας αρνήσεων και αποχωρήσεων.
Τα καβγαδάκια δεν έχουν νόημα και θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν και ΟΛΟΙ μαζί να δουν την ουσία και τους λόγους της παρουσίας τους στο δημοτικό συμβούλιο.
Γ.Δ.


Αναγκαιότητα
Ελπίζουμε πως θα είναι η τελευταία φορά που η στήλη θα ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο ως αρνητική δράση. Είναι απαραίτητη αναγκαιότητα για την πόλη, τις ανάγκες και τα προβλήματά της αυτή η ιστορία να τελειώσει.
Κι αυτό, διότι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αλλαγή ρότας και επαναπροσδιορισμού της σχέσης με το τι νομικά ισχύει ως προς τις αποφάσεις και πώς θα επιτευχθεί πνεύμα συναίνεσης. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει τώρα, γιατί μετά θα είναι αργά και θα κοστίσει στην πόλη πολύ ακριβά και σίγουρα για τη ζημιά θα επιρριφθούν ευθύνες στους αρνητές.
Γ.Δ.


«Αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ανθίσουν»
Ήταν ένα σλόγκαν εποχής, τότε με το ΠΑΣΟΚ που κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή. Και ήταν σωστό. Ναι, ν’ανθίσουν όλα τα λουλούδια, αλλά να πρόκειται για λουλούδια, όχι τσουκνίδες και γαϊδουράγκαθα. Διότι λουλούδι από «λουλούδι» σίγουρα έχει διαφορά.
Σε ότι έχει σχέση με το δημοτικό συμβούλιο δήμου Ξάνθης μόνον, ναι, βεβαίως ν’ανθίσουν όλα τα λουλούδια εκεί μέσα που είναι και πολλά, όμως ως λουλούδια πραγματικά που ευωδιάζουν, κι όχι σαν «λουλούδια» που απωθούν…
Γ.Δ.


Διδυμότειχο: Δασκάλα έπεσε σε μπλόκο μεταναστών
Σε «μπλόκο» μεταναστών έπεσε μία δασκάλα στο Διδυμότειχο, η οποία διανύει καθημερινά μία απόσταση 235 χιλιομέτρων, με το αυτοκίνητό της, για να πάει στο σχολείο που διδάσκει στο χωριό Μεταξάδες. Όπως περιέγραψε η ίδια: «Η εικόνα ανθρώπων να περπατούν στην άκρη του δρόμου είναι δυστυχώς συνηθισμένη. Το ασυνήθιστο της υπόθεσης και το άσχημο είναι ότι αρχίζουν πλέον να δρουν αρνητικά. Μπλοκάρουν δρόμους. Μια πολυάριθμη ομάδα παράνομων μεταναστών, μου ανέκοψε την πορεία, πετώντας στο δρόμο τους σάκους τους. Έγινε στις 8:00 το πρωί. Τρόμαξα, όμως αντέδρασα όπως έπρεπε. Κοκάλωσα το αμάξι, έκανα αναστροφή κι έφυγα. Ευτυχώς αντέδρασα ακαριαία. Οι παράτυποι μετανάστες κρύβονται στις φυλλωσιές των δέντρων και, όταν βλέπουν κάποιον, πράττουν ανάλογα…».
Η είδηση αυτή δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους της Θράκης που βλέπουν τη διέλευση των μεταναστών από τους δρόμους μας, επαρχιακούς και εθνικούς, να έχει γίνει τόσο μαζική και επικίνδυνη, με τα ατυχήματα στην άσφαλτο να είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ άρχισαν τώρα και οι επιθέσεις!  Οι Θρακιώτες εύλογα αρχίζουν ν’αναρωτιούνται, γιατί άραγε η καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή των συνόρων μας έχει γίνει σουρωτήρι από τα κυκλώματα των διακινητών; Ενώ η Βουλγαρία που είναι δίπλα έχει ελάχιστες ροές; Κάποιοι έχουν ευθύνες και πρέπει να δώσουν απαντήσεις…
Π.Θ.


Ορεινή διαδρομή
Τα νέα είναι άσχημα από το μέτωπο των μεταναστών και προσφύγων που μπαίνουν στη χώρα μας από τον Έβρο. Πέρα από τις καθημερινές συλλήψεις των οργάνων της αστυνομίας αυτοκινήτων διαφόρων τύπων που διέρχονται από το νομό μας, έχουμε και μια άλλη περίπτωση που λειτουργεί εδώ στο νομό μας.
Λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα των διακινητών συμμετέχουν και άτομα από το Δροσερό. Τα οποία άτομα παραλαμβάνουν τους πρόσφυγες λίγο πριν τα Κιμμέρια και από κει τους οδηγούν μέσω ημιορεινών δρόμων στο ύψος του νέου Ιδρύματος της Μητρόπολης. Εκεί αλλάζουν τα παλιά τους ρούχα και με μεταφορικά μέσα οδηγούνται μέσω Δράμας στη Θεσσαλονίκη.
Είναι δε προφανές ότι η μετακίνηση των ατόμων αυτών πως γίνεται ξημέρωμα ή λίγο πριν βραδιάσει. Ήδη η Αστυνομία Ξάνθης έχει ενημερωθεί για το δρομολόγιο αυτό και σίγουρα θα λάβει τα μέτρα της. Εκείνο που θα πρέπει να μην αγνοείται, είναι ότι στα χωριά που διέρχονται οι πρόσφυγες μένουν άνθρωποι οι οποίοι ήδη διαμαρτύρονται και ζητούν προστασία.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…