Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

0

 Προφυλάξεις από τις ιώσεις
Στην είσοδο προς τον Χειμώνα είμαστε και φρόνιμο είναι οι συμπολίτες κυρίως μιας κάποιας ηλικίας, να παίρνουν τα μέτρα τους. Κι αυτό απαιτείται διότι παραμονεύουν οι διάφορες ιώσεις που ευκαιρία ψάχνουν για να ταλαιπωρήσουν όσους δεν τις υπολογίζουν και δεν τις λαμβάνουν σοβαρά υπ’όψιν.
Προφυλάξεις λοιπόν για να περάσουμε κι αυτόν τον χειμώνα όμορφα και χωρίς ασθένειες που ταλαιπωρούν και μας υποχρεώνουν παράλληλα να κλεινόμαστε μέσα.
Γ.Δ.


Νοθείες και παρανομίες
Ο υπουργός Μάκης Βορίδης ήταν σαφής: Αυτοί που νοθεύουν και παρανομούν ως προ την μη τήρηση των κανόνων που απαιτούν οι συναλλαγές στα προϊόντα του πρωτογενή τομέα θα έχουν χρηματικές ποινές αλλά και ποινικές.
Με απλά λόγια τώρα, το μήνυμα του υπουργού ήταν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτραπεί νοθεία στα ελληνικά προϊόντα που με κόπο και προσπάθεια μεγάλη κέρδισαν την προτίμηση των καταναλωτών εντός-εκτός Ελλάδος, να νοθεύονται. Δηλαδή να υπάρχει αισχροκέρδεια.
Λόγια σταράτα και καθαρά για να μην υπάρχουν μετά παράπονα και δικαιολογίες.
Γ.Δ.


Ζητούνε τη δημοσιότητα
Το δικό του δεκάλεπτο δημοσιότητας επιζητούσε και επιθυμούσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μελισσόπουλου, δάσκαλος το επάγγελμα. Αγχώνονται λοιπόν κάποιοι για να φανούν, να γίνουν γνωστοί. Λέγοντας ή κάνοντας ανόητα πράγματα τελικά. Αρκεί αυτά τα 5 λεπτά να τύχουν της δημοσιότητας για την δημοτική τους καριέρα φυσικά.
Ως εδώ όμως. Το καραβάνι προχωρά και τους αφήνει πίσω όλους αυτούς που αναζητούν μια πρόσκαιρη δημοσιότητα.
Είναι τραγικό  και συνάμα αστείο.  Αντί ν’ αναζητούν το ουσιώδες, κάτι σοβαρό για μια λύση, ασχολούνται με το να κάνουν φιγούρα, νομίζοντας ότι βρήκαν λαβράκια.
Χάνους ψάρεψαν…
Γ.Δ.


Θέλουν φροντίδα τα στέγαστρα
Χειμώνας έρχεται και οι δήμοι του νομού έχουν μια ακόμη υποχρέωση προς τους δημότες τους. Κι αυτή, δεν είναι άλλη από το να φροντίσουν τα στέγαστρα που υπάρχουν στα όρια του δήμου τους, αυτά που εξυπηρετούν τους δημότες τους που περιμένουν τα λεωφορεία.
Τα στέγαστρα αυτά χρειάζονται καθάρισμα, βάψιμο και συντήρηση διότι κάποια είναι με σπασμένα τζάμια και με τρύπες. Δηλαδή τώρα χειμωνιάτικα θα πρέπει στοιχειωδώς να προσφέρουν κάποια προστασία από βροχή και αέρα.
Έχουν χρόνο, μπορούν να εντοπίσουν ποια έχουν πρόβλημα και να τα διορθώσουν.
Γ.Δ.


Χάθηκε η σύμβαση
Είναι απορίας άξιον πως μια σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΣΔΑΝ) μπορεί να χαθεί. Δηλαδή χάθηκε το βασικότερο χαρτί που είχε υπογραφές από το δήμο και τη νέα εταιρεία (Σύνδεσμος) και περιλάμβανε και ανέλυε όλες τις μεταξύ τους δεσμεύσεις για την συνεργασία τους. Δηλαδή, είναι σα να χάθηκε το Εταιρικό σύστασης μιας εταιρείας, Κοινοπραξίας.
Σαν γεγονός η απώλεια αυτή είναι σοβαρή και μεταξύ μας δεν αποκλείεται να υπάρχει και δάκτυλος έξωθεν για να «χαθεί» ούτως ώστε η μια πλευρά, να μην μπορεί να στοιχειοθετήσει την εφαρμογή κάποιων αποφάσεων που περιλαμβάνονται στην σύμβαση.
Την πληροφόρηση για την απώλεια της σύμβασης έκανε ο δήμαρχος Ξάνθης διότι την αναζήτησε αλλά δεν βρέθηκε ούτε στον Δήμο ούτε στον ΣΔΑΝ.
Γ.Δ.


Βλέπουν κινδύνους παντού
Είναι απορίας άξιο πως καταφέρνουν κάποιοι να βλέπουν παντού κινδύνους, συνωμοσίες, εχθρούς γύρω-γύρω και να πιστεύουν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει.
Κινδυνεύει κατά καιρούς από τους Βούλγαρους που όμως τώρα γίνανε φίλοι μας. Άλλος κίνδυνος είναι οι Εβραίοι Σιωνιστές που θέλουν το κακό μας, μας ζηλεύουν οι Γερμανοί, δεν μας συμπαθούν και θέλουν να μας υποδουλώσουν οικονομικά.
Εσχάτως βρήκαν ως μπαμπούλες τους Τούρκους. Μισητός ο Ερντογάν, θέλουν ν’αρπάξουν νησιά, τα πετρέλαιά μας, τα ψάρια μας, να μας κατακτήσουν εδώ στη Θράκη, έχουν όπλα (κυνηγιού βέβαια) και άλλα απίθανα σενάρια, που σαν τ΄ ακούς σου έρχεται να κόψεις τις φλέβες σου.
Κι όλα αυτά εκπορεύονται από τον Κυριάκο Βελόπουλο και το  κόμμα του «Ελληνική Λύση».
Τελευταίο κρούσμα οι δηλώσεις της βουλευτού του κόμματος Αικ. Αλεξοπούλου πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης διαθέτουν 20.000 όπλα και μάλιστα κρυμμένα!
Ναι, διαθέτουν όπλα, νόμιμα και με άδεια αλλά για κυνήγι…
Γ.Δ.


Μία εβδομάδα χωρίς ΑΤΜ η Σταυρούπολη
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Σταυρούπολης, κυρίως όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, καθώς το μοναδικό ΑΤΜ που υπάρχει στην περιοχή είναι χαλασμένο εδώ και μία εβδομάδα περίπου. Όχι απλά δεν έχει χρήματα -όπως συμβαίνει συχνότατα- αλλά δεν μπορούν ούτε να ενημερωθούν για την κίνηση των λογαριασμών τους ούτε να κάνουν φυσικά καμία συναλλαγή.
Είναι η πολλοστή φορά που οι λιγοστοί επαγγελματίες της περιοχής βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο λόγω της υπολειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αφού έκλεισε το υποκατάστημά της, δεν φροντίζει τώρα ούτε να λειτουργεί τουλάχιστον σωστά το ΑΤΜ!
Οι υπεύθυνοι της Τράπεζας συνεχίζουν να κωφεύουν στις διαμαρτυρίες των κατοίκων και να μην αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να έχει και στοιχεία κοινωνικής ευθύνης η λειτουργία τους σε απομακρυσμένες περιοχές. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα κλείσουν και οι τελευταίες επιχειρήσεις στη Σταυρούπολη, θα φύγουν και οι τελευταίοι κάτοικοι.
Μήπως πρέπει να παρέμβει πάλι ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι;
Κ.Λ.


Η Αρσινόη δεν ήταν ο στόχος
Πολλοί (και όχι κάποιοι) έσπευσαν να διευκρινίσουν στο Ε» ότι τα μέλη της ΑΡΣΙΝΟΗ και η επετειακή εκδήλωση των 90 χρόνων από την ίδρυση των Θυγατέρων της Πηνελόπης δεν ήταν ο στόχος της επίθεσης στην Οικία Χατζιδάκι το βράδυ του Σαββάτου.
Μάλιστα, η διεξαγωγή της εκδήλωσης μάλλον ήταν συγκυριακή και περισσότερο συντέλεσε ο πρόσφατος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου.
Όπως κατέστη σαφές, η επίθεση συνδέεται με την παρουσία μέλους της Χρυσής Αυγής στο χώρο και οφείλουμε να το επισημάνουμε γιατί είναι πέραν των άλλων και άδικο να στοχοποιείται η οργάνωση και η δράση των μελών που κατατρομοκρατήθηκαν από το περιστατικό.
Ε.Δ.


Έχει αποδοχή το 15333
Η ιδέα ήταν απλή: Να προετοιμαστεί η υποδομή ούτως ώστε με ένα νούμερο σταθερού τηλεφώνου που εύκολα θυμάται κανείς, να επικοινωνεί με τον δήμο Ξάνθης.
Στην άλλη άκρη βρίσκεται υπάλληλος του δήμου που καταγράφει την παρατήρηση του δημότη για έλλειψη λάμπας στη γειτονιά του, για κάποια άλλη αιτία ώστε να επιληφθεί αμέσως η αρμόδια υπηρεσία του δήμου.
Τηλεφωνεί ο δημότης και ενημερώνει για κάποιο θέμα. Έτσι συμμετέχει σαν υπεύθυνος πολίτης, θεωρεί ότι ο δήμος πραγματικά ενδιαφέρεται και ακούει τι έχει να πει ο δημότης ως πρόταση, ιδέα και παρατήρηση που δεν τέθηκε υπ’όψιν του αρμόδιου τμήματος.
Από την πλευρά του βέβαια ο δήμος σε εύλογο χρόνο φροντίζει να δει το κάθε θέμα και αναλόγως να το λύσει.
Αμφίδρομη σχέση μεταξύ πολίτη και δήμου. Που εμπεδώνει την μεταξύ τους εκτίμηση και σεβασμό, που δημιουργεί σιγά-σιγά διαφορετικούς πολίτες-δημότες.
Πετυχημένη από κάθε πλευρά η ιδέα του 15333.
Γ.Δ.


Αθλητικά θέματα και όχι μόνο (; )
Σε ευχάριστο κλίμα συζήτησαν ο Πρόεδρος του ΑΟ Λεύκιππος Ματθαίος Σαββίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης Πέτρος Τσίλογλου ο Γραμματέας Χάρης Ζακόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Θωμάς Ξανθόπουλος με το δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη.
Η συζήτηση έλαβε χώρα προσφάτως σε ώρα βραδινή στο εστιατόριο “Στροφή” ιδιοκτησίας του χορηγού της ομάδας κου Τοπαλίδη.
Τώρα αν η συζήτηση περιλάμβανε και κάτι άλλο εκτός από την πρόοδο και την εξέλιξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη μας… οι συνδαιτημόνες μόνο ξέρουν.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …