Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

0

Ψηφίσματα ρουτίνας
Θα το πω, δεν αντέχω. Κάποιοι που βρίσκονται σε κόμματα της αντιπολίτευσης νομίζουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπολίτευσης. Εκεί, στα πρώτα χρόνια, όταν οι μαζικοί φορείς, οι φοιτητές, οι συνδικαλιστές, θεωρούσαν υποχρέωσή τους να κινητοποιηθούν και εκδώσουν ψηφίσματα για τη Νικαράγουα, τους Σαντινίστας και όλους τους κατατρεγμένους της γης.
Ε, λοιπόν, αυτά τα ψηφίσματα, ως συνήθως δεν είχαν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Απλά ικανοποιούσαν την ιδεολογική σκοπιμότητα, την δημοσιότητα για την υποχρέωση της συμπαράστασης.
Αυτά τα λίγα για τα ψηφίσματα που άρχισε να λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.
-Βρισκόμαστε στο 2019 τέλος. Επιτέλους, αλλάξαν οι καιροί.
Γ.Δ.


Αποδοκιμασία
Από το κακό στο χειρότερο πάει από συνεδρίαση σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης. Μάλιστα σε προφανή αντιδιαστολή με τα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια των τριών άλλων δήμων του νομού που λειτουργούν χωρίς τις ακρότητες αυτού της Ξάνθης.
Αξίζει πάντως να επισημανθεί για άλλη μια φορά πως κάποιοι εκεί  μέσα της αντιπολίτευσης αδικούν τον εαυτό τους. Και τον αδικούν αδικαιολόγητα καθιστάμενοι συνοδοιπόροι αυτών που λειτουργούν ως φερέφωνα εξωγενών παραγόντων που δεν επιθυμούν την ομαλή λειτουργία του οργάνου. Στόχος αυτών των ανθρώπων είναι άλλος και δυστυχώς δεν τον έχουν αντιληφθεί ακόμη αυτοί που δεν πρέπει και συμπράττουν στο δικό τους άρρωστο παιγνίδι.
Γ.Δ.


Η κοινωνία βλέπει και κρίνει
Για την στάση και λειτουργία του συνόλου- πλέον – της αντιπολίτευσης στο δήμο Ξάνθης έχουν ήδη εξαχθεί κάποια συμπεράσματα τα οποία μάλιστα δεν την τιμούν. Με την ευκαιρία να πούμε πως όσοι της αντιπολίτευσης αγνοούν τα συμπεράσματα από τη λειτουργία τους,  τους ενημερώνουμε πως κάνουν μεγάλο λάθος.
Η κοινωνία βλέπει, ακούει και διαβάζει. Ως εκ τούτου και κρίνει. Και στην παρούσα φάση η κριτική είναι αρνητική και εις βάρος συνολικά της αντιπολίτευσης που έχει κάνει θεσμό την αποχώρηση. Αγνοώντας τη νομοθεσία πως η αποχώρηση τελικά και η στάση της το μόνο που της προσφέρει είναι να μην εκπροσωπείται σε κανένα όργανο του δήμου με δική της ευθύνη.
Αν αυτό, συν τις φωνές, τις επί παντός θέματος τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων μόνον για το θεαθήναι, θεωρούν ότι είναι αντιπολίτευση, ε, τότε κάνουν λάθος μεγάλο και κάπου έχουν χάσει το νόημα της εκεί παρουσίας τους. Με φωνές χωρίς περιεχόμενο και ουσία, με αποχωρήσεις και μη συμμετοχή στα όργανα, αντιπολίτευση δεν γίνεται.
-Έτσι, όλοι, απλώνετε βούτυρο στο ψωμί του Τσέπελη και σας ευχαριστεί. Κι αν αυτό συνεχιστεί, χαιρετίσματα από τώρα…
Γ.Δ.


Πήρε παράταση έως 08/11/2019 το Leader για ιδιώτες – Όχι όμως και για το Κτηματολόγιο
Νέα παράταση δόθηκε για την υποβολή των φακέλων για το Leader ιδιωτών Ξάνθης– Ροδόπης. Να σημειώσουμε ότι είχε λήξει στις 18 Οκτωβρίου αλλά δόθηκε και νέα παράταση για τις 8 Νοεμβρίου.
Αντίθετα, έληξε στις 31 Οκτωβρίου το Κτηματολόγιο στην Ξάνθη όμως νέα παράταση δεν δόθηκε.
Αυτό που πρέπει να ξέρουν όσοι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους είναι να απευθυνθούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης της Ξάνθης να
ενημερωθούν τι πρέπει να κάνουν.
Μ.Ξ.


Η ανάδειξη
Κανόνας: Για να αναδείξουμε την φυσιογνωμία του νομού μας χρειάζεται δουλειά οργανωμένη. Απ’όλους όμως τους φορείς. Αποδεκτό; Ναι.  Πάμε παρακάτω.
Λοιπόν, υπάρχει ένα μυστικό, κοινό θα το λέγαμε, στους νόμους της αγοράς. Αυτό το οποίο έχεις να δείξεις οργανωμένα, αυτό και να αναδεικνύεις για να μπορέσεις να προσελκύσεις επισκέπτες αλλά και να τους πείσεις να μείνουν εκεί. Για όλα αυτά όμως απαιτείται να ενισχυθούν οι κατά τόπους υποδομές και να αναδεικνύεται το φυσικό περιβάλλον ως προστατευόμενη κληρονομιά.
Πάρτε για παράδειγμα την Παλιά Πόλη και τα Άβδηρα. Λίγοι επισκέπτες μένουν εκεί για διανυκτέρευση, για αγορές, για ψυχαγωγία.
Άρα; Για να προχωρήσουμε σε μια βιώσιμη ανάπτυξη στο νομό, προέχει μεν η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύνδεσή τους με τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Εδώ, είναι γεγονός πως υστερούμε πάρα πολύ. Αγροτικό τομέα έχουμε, αγροτοδιατροφικό ελάχιστο. Έτσι, κατά τη γνώμη μας, θα αποκτήσει ο νομός Ξάνθης τη δική του φυσιογνωμία και ιδιοσυγκρασία.
Βέβαια, μέσα στο όλο πλαίσιο της ανάδειξης δεν θα πρέπει ν’ αγνοηθεί και η μειονότητα κυρίως της ορεινής περιοχής που διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.  Έτσι θα ξεχωρίσει ο νομός Ξάνθης και θα χαραχθεί η παρουσία του στον ελλαδικό αλλά και διεθνή χάρτη και να επωφεληθεί όλη η Ξάνθη.
Γ.Δ.


Εύπεπτα
Εύπεπτα αποδείχτηκαν, ιδιαίτερα εύπεπτα μάλιστα, όσα καταλόγιζε ο ένας στον άλλο προεκλογικά αλλά και πριν, μην το ξεχνάμε αυτό,  οι κύριοι των δημοτικών παρατάξεων.
Τα στομάχια τους τα χώνεψαν σε χρόνο dt. Κι έτσι, «λύθηκε» κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, δεδομένου ότι προεκλογικά οι παρατάξεις που σήμερα ενεργούν δυναμικά και υπέρ των αναχωρήσεων, επιχειρούσαν να προβάλλουν το πόσο πολύ διαφέρουν μεταξύ τους. Έτσι δήλωναν τουλάχιστον…
Σήμερα δε δηλώνουν την έλλειψη συναίνεσης από πλευράς Τσέπελη, όταν αυτοί αρνούνται να ορίσουν μέλη τους στις διάφορες επιτροπές. Έτσι, συμφωνώντας μεταξύ τους – οι πρώην διαφέροντες- αποχωρούν σε πλήρη συμφωνία μεταξύ τους, ξεχνώντας (;) τις διαφωνίες τους.
Ούτως λοιπόν εχόντων των πραγμάτων πορεύονται οι δημοτικοί μας «υπηρέτες». Αυτοί που θα φρόντιζαν για μας, για το δήμο, την πόλη και άλλα πολλά.
Μόνον που δεν τους μένει χρόνος λόγω αποχωρήσεων. Ας είναι βέβαιοι ότι θα τα θυμάται όλα αυτά ο Ξανθιώτης.
Γ.Δ.


Ήταν Γενοκτονία
Οι περισσότεροι πολιτισμένοι λαοί και της Ευρώπης πρωτίστως, όσα υπέστησαν οι Αρμένιοι της Οθωμανικής περιόδου από το τότε καθεστώς και τους Νεότουρκους στη συνέχεια, έχουν αποδεχτεί ότι ήταν Γενοκτονία.
Τώρα, προχθές, την αναγνώριση ψήφισε η Βουλή των ΗΠΑ με συντριπτική πλειοψηφία. Στην απόφαση αυτή διαμαρτυρήθηκε η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ερντογάν.
Λογικό και αναμενόμενες οι αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, κυρίως εξαιτίας του χρόνου που πάρθηκε η απόφαση αυτή.
Τέλος πάντων, άδικο έχει η Τουρκία, διότι όταν σχεδιάζεις και υλοποιείς τον αφανισμό μιας φυλής, ενός γένους, ε, αυτό, πράγματι λέγεται Γενοκτονία και διότι τα θύματα ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ψυχές.
Γ.Δ.


ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π  Μυρωδάτου
Τελικά είναι παρήγορο το γεγονός,
ότι στην Εσπερία αυτού του τόπου,
στον οποίο εδώ και χρόνια κυριαρχεί
η θεωρία της ύβρης,
από τους εισβολείς ζηλωτές του ανορθολογισμού,
κάποιοι,
φωτεινά παραδείγματα της τόλμης τους,
κατορθώνουν και γίνονται με την αξία τους
συνομιλητές και συνομήλικοι
των Αγγέλων της Μάνας Γης.

Μιχάλης Σπανίδης


Σφίγγει ο κλοιός της δικαιοσύνης
Αυστηρότατες ποινές θα προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας μετά τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση, οι οποίες θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα, κυρίως σε θέματα τρομοκρατίας, και εμπρηστικών ενεργειών μέσα στην πόλη, όπως η ρίψη μολότοφ αλλά και εισβολές σε δημόσια κτίρια, (Ρουβίκωνας). Οι παραπάνω ενέργειες που αντιμετώπιζαν έως τώρα το χάδι της Δικαιοσύνης και τη στοργή της πρώην κυβέρνησης, στο εξής θα τιμωρούνται βαρύτατα. Η  ρίψη μολότοφ ξαναγίνεται κακούργημα και τιμωρείται με 10 χρόνια και η επίθεση σε δημόσιο χώρο με 3 χρόνια ενώ η απειλή μέσω διαδικτύου επίσης με 3 χρόνια. Η κυβέρνηση θέλει να γίνει η ψήφισή τους πριν τις 17 Νοεμβρίου,  ώστε σε συνδυασμό με την άρση του ασύλου, να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά, οι γνωστοί άγνωστοι.
Επιπλέον οι διακεκριμένες κλοπές ξαναγίνονται κακούργημα όπως και η δωροδοκία, που για κάποιο ανεξήγητο λόγο είχε μετατρέψει σε πλημμέλημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ισόβια θα είναι η ποινή για πρόκληση ατυχήματος με απώλεια ανθρώπινης ζωής, για τους μεθυσμένους οδηγούς. Σκληρό μεν, αλλά δίκαιο, μιας και ουσιαστικά πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Ίσως έτσι να περιοριστεί κάπως και η γενοκτονία των Ελλήνων στην άσφαλτο…
Κ.Γ.


Παγώνουν οι Πρέσπες…
Μετά το βέτο Μακρόν στην έναρξη της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στην ΕΕ και τη δήλωση του Ζάεφ πως παγώνει μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών, μιας και η εφαρμογή της προβλεπόταν να είναι άμεση συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, η Ελλάδα περιέρχεται σε μία αδιέξοδη κατάσταση από την οποία βγαίνει πολλαπλώς χαμένη.
Το τραγικό δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά παραχώρησες τα πάντα, εδώ και τώρα, στα Σκόπια, ενώ οι όποιες «θετικές» πτυχές για εμάς θα εκπληρωνόταν στο μέλλον και υπό προϋποθέσεις που εμείς δεν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε, έχει τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη αυτή.
Ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας, Ν. Κοτζιάς, δηλώνει τώρα έκπληκτος πως δεν προέβλεψε την στάση αυτή κάποιων εταίρων μας. Ενώ ήταν δική του δουλειά και του κ. Τσίπρα, να διασφαλίσει πλήρως την εφαρμογή της συμφωνίας και να κατοχυρώσει 100% τα δικαιώματα της πατρίδος του. Όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, δεν το έπραξε. Βιάστηκε να «κλείσει τη δουλειά», αδιαφορώντας για τη συνέχεια.
Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις καταφαίνεται πως οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι, βρήκαν δύο «χρήσιμους ηλίθιους» που τους έβαλαν να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Να κάνουν δηλαδή αυτό που όλες οι προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις δεν δέχθηκαν να κάνουν.
Και έφεραν τη σημερινή κυβέρνηση μπροστά σε μια κατάσταση, χωρίς περιθώρια αντίδρασης. Με τα Σκόπια να παγώνουν μονομερώς τους όρους της Συμφωνίας, χωρίς να την παραβιάζουν!
Δικαιώνοντας απόλυτα το 70-80% των πολιτών που πίστευε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία επιζήμια συμφωνία για τη χώρα μας…
Μ.Σ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…