Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ολοκαίνουργες 3 παιδικές χαρές στο δήμο Μύκης

Ολοκαίνουργες 3 παιδικές χαρές στο δήμο Μύκης

0

Παραλήφθηκε ο εξοπλισμός. Ο δήμος αναζητά χώρους και για άλλες παιδικές χαρές

 

 

Προχωρούν τα έργα μέσω interreg – Πήραν έγκριση 2 μελέτες έργων από το Leader

 

 

Τρεις νέες παιδικές χαρές με ολοκαίνουργο εξοπλισμό θα έχουν την δυνατότητα να χαρούν τα παιδιά στον Κένταυρο, τον Εχίνο και τα Μελίβοια του δήμου Μύκης. Από χθες το πρωί ο δήμαρχος Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες έχουν παραλάβει τον εξοπλισμό που αγοράστηκε με χρήματα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που αφορούσε εξοπλισμό για τις υπάρχουσες παιδικές χαρές.

Προς αναζήτηση χώρων για νέες παιδικές χαρές

Μιλώντας στο «Ε» ο δήμαρχος Μύκης ανέφερε πως ο σχεδιασμός του δήμου περιλαμβάνει και αρκετές ακόμη παιδικές χαρές σε  οικισμούς του δήμου και είναι στη διαδικασία ανεύρεσης χώρου: «Στις Θέρμες έχουμε απευθυνθεί στα Βακούφικα και μας υποσχέθηκαν ότι θα μας παραχωρήσουν ένα χώρο για Παιδική Χαρά. Για άλλους οικισμούς έχουμε εγγράψει στον προϋπολογισμό ένα κονδύλιο και αγορά χώρου στην Πάχνη και στην Γλαύκη. Έχουμε πρόβλημα στην εξεύρεση χώρου όμως θα προσπαθήσουμε».

Προχωρούν τα έργα μέσω interreg – Πήραν έγκριση 2 μελέτες έργων από το Leader

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα ανακαίνισης στον παλιό ξενώνα των Θερμών καθώς και στο κτήριο που στεγάζεται το Ιατρείο όπως επίσης και το κτήριο της Κοινότητας. Ο δήμαρχος Μύκης υπενθύμισε πως τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από το διασυνοριακό πρόγραμμα interreg που είχε ενταχθεί ο δήμος από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Επίσης ο δήμος Μύκης έχει υποβάλλει συνολικά 7 προτάσεις στο Leader από τις οποίες έχουν πάρει έγκριση δύο.

Μια χαρά τα πάνε από συνεννόηση οι παρατάξεις στον δήμο Μύκης

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Μύκης ανήκει στις περιπτώσεις των δήμων που η παράταξη του δημάρχου έχει λιγότερους συμβούλους από την μείζονα αντιπολίτευση καθώς ήταν δεύτερη την πρώτη Κυριακή. Παρά ταύτα όπως μας λέει ο δήμαρχος κ. Ντελή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην διοίκηση του δήμου: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Τα περισσότερα θέμα τα περνάμε ομόφωνα. Μόνο σε μερικά εκφράστηκαν  κάποιες διαφορετικές απόψεις χωρίς ωστόσο να μην έχουμε την πλειοψηφία. Όλοι θέλουμε το καλό του δήμου για αυτό και έχουμε δημιουργήσει ένα κλίμα συνεννόησης μεταξύ μας».

Κάτι ανάλογο δεν βλέπουμε στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθη για παράδειγμα…

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…