Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έρχεται ένα «πλούσιο» τεχνικό πρόγραμμα

Έρχεται ένα «πλούσιο» τεχνικό πρόγραμμα

0

Ενεργοποιούνται μελέτες έργων που είχαν «παγώσει» – Σχεδιασμός νέων έργων. Μιλά στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης

 

Έτοιμο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Θα παρουσιαστεί μέσα στον Δεκέμβριο στο δημοτικό συμβούλιο – Ολιστική παρέμβαση στις εισόδους της πόλης  – Σε νέο διαγωνισμό το πάρκινγκ αφού ξεμπλέξει δικαστικά 

 

 

Μ’ ένα φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα ξεκινά την θητεία της η νέα δημοτική αρχή που έχει ως τριπλό στόχο: Την επιτάχυνση των έργων που είναι σε εξέλιξη και τον επανασχεδιασμό όπου θεωρεί ότι χρειάζεται  και επανεκκίνηση έργων που «πάγωσαν», αλλά και την μελέτη και τον σχεδιασμό νέων.

Αλλαγή φωτιστικών και διαπλάτυνση της Τσιμισκή προς την Λ. Στρατού

Μια πρόγευση για το τεχνικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί μέσα στον Νοέμβριο μας δίνει αρμόδιος  αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Ζερενίδης ξεκινώντας από τα έργα σε εξέλιξη όπως τα έργα οδοσήμανσης αλλά και η διαπλάτυνση της Τσιμισκή προς την Λ. Στρατού: «Στην οδό Τσιμισκή εκτελούνται έργα αλλαγής όλων των φωτιστικών. Πρόκειται για παλιά φωτιστικά σώματα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα των κακό φωτισμό της οδού. Επίσης σ’ ότι αφορά την Τσιμισκή ενεργοποιούμε την μελέτη διαπλάτυνσης της προς την Λ. Στρατού ένα έργο που είχε σταματήσει. Είναι ένα από τα έργα που υπάρχουν στο νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου », σημειώνει ο κ. Ζερενίδης.

Έτοιμο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Θα παρουσιαστεί μέσα στον Δεκέμβριο στο δημοτικό συμβούλιο

Δώδεκα χρόνια πέρασαν (2007)από τότε που ξεκίνησε η μελέτη του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου που επεκτείνει, οριοθετεί και καθορίζει χρήσεις γης. Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Ζερενίδης έχει ολοκληρωθεί και η τέταρτη και τελευταία φάση του και πρόκειται να γίνει σχετική ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο το α’ 15νθήμερο του Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζουμε πως ανάλογες ενημερώσεις έχουν γίνει για τις προηγούμενες φάσεις στο δημοτικό συμβούλιο όπως επίσης και όταν είχε τεθεί σε διαβούλευση.

Τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα στάθμευσης στην νέα πόλη

Πρόκειται για ένα σύστημα που μελέτησε και κίνησε τις διαδικασίες η προηγουμένη δημοτική αρχή το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή μόνο όμως στην νέα πόλη. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα που περιλαμβάνει κάρτα στάθμευσης  (χρόνο και θέσης) που θα προμηθεύεται ο οδηγός από τα περίπτερα και ο έλεγχος θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά  μέσα από το σύστημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζερενίδης το σύστημα θα εφαρμοστεί άμεσα εκτός από την Π. Πόλη: «Μελετούμε την εφαρμογή περίπου του ίδιου συστήματος στάθμευσης με κάποιες διαφοροποιήσεις. Θα ξεκινήσει πιλοτικά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους και θα μετρήσουμε τα αποτελέσματα».

Σε νέο διαγωνισμό το πάρκινγκ αφού ξεμπλέξει δικαστικά 

Καθαρές λύσεις προτίθεται να δώσει στο μπερδεμένο θέμα του πάρκινγκ η νέα δημοτική αρχή. Όπως μας είπε ο κ. Ζερενίδης η πρόθεση της είναι η διενέργεια νέου διαγωνισμού για μίσθωση σε ιδιώτη εφόσον πρώτα τελεσιδικήσουν όλες οι εκκρεμοδικίες. Να θυμίσουμε  πως η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε διαφορετική προσέγγιση αφού τόσο ο πρώην δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για λειτουργία του πάρκινγκ από τον δήμο.

Και ένα και δύο κολυμβητήρια…

«Τρέχει» η εργολαβία των τεχνικών έργων εκβάθυνσης της πισίνας και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της δημοπράτησης ολοκληρώνεται τέλος του 2019. Πρόκειται για την α΄ φάση κατασκευής του έργου. Ακολουθεί η β’ φάση που αφορά την προμήθεια ηλεκτρονικού και μηχανολογικού εξοπλισμού: «Ετοιμάζεται η μελέτη για την β΄ εργολαβία που αφορά τον ηλεκτρονικό και μηχανολογικό εξοπλισμό για να την δημοπρατήσουμε. Δεν σταματάμε όμως εκεί. Μελετάμε μια ολιστική παρέμβαση στα κτήρια που αφορά την αναβάθμιση και την χρήση τους».

Ο κ. Ζερενίδης πρόσθεσε πως παράλληλα με το Κολυμβητήριο αυτό έχει ήδη χωροθετηθεί και νέο μικρότερων διαστάσεων στο γήπεδο της ΑΣΠΙΔΑΣ που προορίζεται για προπονήσεις των ομάδων.

Ολιστική παρέμβαση στις εισόδους της πόλης

Καταλήγοντας ο κ. Ζερενίδης σημείωσε πως το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και έργα ανάπλασης κ αι αναβάθμιση των εισόδων της πόλης. Ειδικότερα όπως ανέφερε σ’ ότι αφορά την Δυτική είσοδο υπάρχει ήδη μελέτη η οποία και θα δημοπρατηθεί ενώ για την ανατολική εκπονείται και θα προκηρυχτεί όταν ολοκληρωθεί. Στο στάδιο της μελέτης επίσης βρίσκεται και η επέκταση του χώρου του Παζαριού με την απαλλοτρίωση και την αποζημίωση των κτισμάτων από την πλευρά της πολυτεχνικής σχολής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…