Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κινητοποίηση και πορεία σήμερα από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Κινητοποίηση και πορεία σήμερα από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

0
diamarturia mousikou3-web

Οι μαθητές με γονείς και διδάσκοντες θα ξεκινήσουν στις 12 μμ από την πλατεία Ελευθερίας και θα πραγματοποιήσουν συναυλία στην κεντρική πλατεία

 Ενώνουν τη φωνή τους με τα υπόλοιπα μουσικά σχολεία της χώρας και διεκδικούν μεταρρυθμίσεις και αναβάθμιση του πλαισίου για τα μουσικά σχολεία

Σήμερα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία όλης της Ελλάδος διοργανώνουν πανελλήνια διαμαρτυρία με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων τους και την απαίτηση να λυθούν άμεσα χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μαθητές/τριες  του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης , με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το 15μελές μαθητικό συμβούλιο, διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και μουσική συναυλία στην κεντρική πλατεία και ενώνουν τη φωνή τους με τα υπόλοιπα μουσικά σχολεία της χώρας. Στο πλαίσιο της κινητοποίηση διεκδικούν:

  • Επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης τηρώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την λειτουργία ενός μουσικού σχολείου. (Το Σχολείο λειτουργεί από το 1997, φιλοξενούμενο σε άλλες εγκαταστάσεις)
  • Σίτιση των μαθητών από την αρχή του χρόνου χωρίς καθυστερήσεις.
  • Εκπόνηση μουσικών εγχειριδίων και δωρεάν διανομή τους. (Αλήθεια έχει υπολογίσει κανείς το κόστος των φωτοτυπιών που διανέμονται για τη διδασκαλία των μουσικών μαθημάτων;)
  • Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997 σχετικά με την χορήγηση πιστοποίησης των σπουδών μας και μουσικής ειδικότητας στους αποφοίτους Μουσικών Σχολείων κατόπιν εξετάσεων. (6 χρόνια διδασκόμαστε μουσική χωρίς καμία απολύτως αναγνώριση του κόπου και των γνώσεων μας.)
  • Άμεση κάλυψη των κενών σε καθηγητές μουσικών μαθημάτων. Έγκαιρη τοποθέτησή τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. (Ακόμη και τώρα για το βασικό όργανο του ταμπουρά δεν υπάρχουν καθηγητές και περισσότεροι από τους μισούς μαθητές δε διδάσκονται το όργανο που επιθυμούν.)
  • Ειδική επιχορήγηση των Μουσικών Σχολείων. (Οι ανάγκες των Μουσικών Σχολείων: Συντήρηση και προμήθεια μουσικών οργάνων και ηχητικού εξοπλισμού, συντήρηση περισσοτέρων αιθουσών για 9ωρο ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων, αμφιθεάτρου και αποθηκών οργάνων)
  • Δημιουργία τμήματος για την καλλιτεχνική-μουσική εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Επαναφορά των Μουσικών Αγώνων και ποσοστό μοριοδότησης, όπως γίνεται και με τα αθλήματα, για την εισαγωγή σε μουσικές σχολές.

«Καλούμε όλες/ους  τους μαθητές/τριες και τους γονείς του σχολείου μας, να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία, πιστεύοντας ότι ζητάμε τα αυτονόητα όχι για κάποιον άλλον αλλά για εμάς και αυτούς που θα έρθουν αφού φύγουμε από το σχολείο.  Πορεία, στις 12:00, από την Πλατεία Ελευθερίας  και  συναυλία  στην Κεντρική Πλατεία από τις μαθήτριες και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου», αναφέρει το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στο κάλεσμά του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

51 τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

222 συνολικά στην ΑΜΘ. 1,57% το Rt στην ΠΕ Ξάνθης   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 22 …