Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Επιπλέον 13,5 εκ. ευρώ για το Leader ζητά η ΑΝΡΟ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Επιπλέον 13,5 εκ. ευρώ για το Leader ζητά η ΑΝΡΟ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

0

Συνάντηση του προέδρου Νίκου Τσαλικίδη με τον υφυπουργό ΑΤΤ Κ. Σκρέκα

 35 από τις 45 προτάσεις δημόσιων φορέων αξιολογήθηκαν θετικά. 110 οι προτάσεις των ιδιωτικών φορέων

Για το ρόλο και το έργο της Αναπτυξιακής Ροδόπης -Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ για τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ , Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, σε συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο κ. Τσαλικίδης, εστίασε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός  της διεύρυνσης της  εμβέλειας παρέμβασης της ΑΝ.ΡΟ, ως Ομάδα Τοπικής Δράσης του προγράμματος  CLLD/LEADER Ροδόπης και Ξάνθης.

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής έθεσε ακόμη, την ανάγκη διασφάλισης πρόσθετων πόρων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, με δεδομένο το  έντονο ενδιαφέρον υποβολής προτάσεων που εκδηλώθηκε, τόσο από δημόσιους φορείς όσο κι από ιδιώτες στις δύο περιοχές .«Επιδίωξη μας είναι να ενταχθούν το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση καθώς η αξιοποίηση του Leader συνεπάγεται σημαντικά  πλεονεκτήματα για τις περιοχές μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, μετά από πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων πράξεων δημοσίου χαρακτήρα, ύψους 1.570.000 ευρώ, αξιολογήθηκαν θετικά 35 από τις 45 κατατεθείσες προτάσεις, προϋπολογισμού 4.268.307,32 ευρώ. Εξάλλου, τις 110 φτάνουν οι προτάσεις εκ μέρους ιδιωτικών φορέων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο αντίστοιχης πρόσκλησης, ύψους 4.250.000 ευρώ. Το αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης των προτεινόμενων ιδιωτικών επενδύσεων διαμορφώνεται στα 15.138.290 ευρώ.

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης ως Ομάδας Τοπικής Δράσης του προγράμματος, όπως επισήμανε ο κ. Τσαλικίδης, προκρίνει την προώθηση αιτήματος υπερδέσμευσης συνολικού ποσού 13.578.307 ευρώ, επιπλέον της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης που ανέρχεται σε 9.450.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της διασφαλισμένης χρηματοδότησης  εντάσσονται κι οι πόροι για το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

JTI: Προάγοντας την ισότητα και καταρρίπτοντας νέα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο

Η Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI στο «The Upfr…