Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακυρώθηκε διαγωνισμός γιατί δεν υπολόγισαν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων

Ακυρώθηκε διαγωνισμός γιατί δεν υπολόγισαν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων

0

Εγκρίθηκαν νέοι όροι για την επαναπροκήρυξή του σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

 

Βράβευση στου δήμου Ξάνθης από το Δίκτυο Υγιών Πόλεων  – Απ’ ευθείας ανάθεση από την Οικονομική Επιτροπή

 

Μια αβλεψία της Διεύθυνσης προσωπικού ήταν η αιτία την ακύρωσης του διαγωνισμού για τις υπηρεσίες καθαριότητας των κτηρίων και των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου. Το θέμα αυτό καθώς και η επαναπροκήρυξή του με νέους όρους ήταν τα δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής που συνεδρίασε στις 10. 30 το πρωί της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου. Η συνεδρίαση ήταν με την μορφή του κατεπείγοντος καθόσον ο διαγωνισμός  λήγει την Δευτέρα και δεν θα υπήρχε δυνατότητα αλλαγής των όρων.

Δεν υπολόγισαν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων

Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση ο λόγος της ακύρωσης του διαγωνισμού είναι ότι δεν υπολογίστηκαν από την υπηρεσία τα Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων. Επίσης με την ακύρωση του διαγωνισμού που εγκρίθηκε ομόφωνα δόθηκε η δυνατότητα στην κατάρτιση νέων όρων που ήταν δεύτερο θέμα να αυξηθούν οι ώρες και να μικρύνει το χρονικό διάστηκα των συμβάσεων όπως είχε προτείνει η αντιπολίτευση σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής. Και τα δύο θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Βράβευση του δήμου Ξάνθης από το Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Με αφορμή θέμα στα εκτός ημερησίας που αφορούσε την έγκριση της μετακίνησης του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου του δήμου Ξάνθης στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων έγινε γνωστό ότι ο δήμος μας θα βραβευτεί από το Δίκτυο για την τετραετία 2014 – 2018 για την εφαρμογή των προγραμμάτων του Δικτύου και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στον τομέα της υγείας που προωθεί το Δίκτυο.

Απ’ ευθείας ανάθεση από την Οικονομική Επιτροπή

Στα εκτός ημερησία συζητήθηκε και πάρθηκε απόφαση για ένα ακόμη θέμα που ανέδειξε σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Ξάνθη για όλους”  και αφορούσε τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό «Ανάθεση υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτιρίων Δήμου Ξάνθης» με εκτιμώμενη αξία 95.648,64 ευρώ, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη. Ειδικότερα καταγγέλθηκε πως  παρά τον εξελισσόμενο διαγωνισμό, έγινε απ’ ευθείας αξίας 19.485,36 ευρώ του ιδίου έργου σε συμμετέχοντα (στο διαγωνισμό), ο οποίος όμως έχει καταθέσει για την κατηγορία αυτή υψηλότερη οικονομική προσφορά από άλλους και αυτό με απόφαση δημάρχου. Το θέμα έφερε ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης με την εισήγηση να αποφασιστεί η απευθείας ανάθεση από την Οικονομική Επιτροπή όπως είναι η σωστή διαδικασία. Εξήγησε δε ότι η απευθείας ανάθεση κρίνεται απαραίτητη  καθόσον υπάρχουν εργασίες συντήρησης που επείγουν και δεν μπορούν να περιμένουν την έκβαση του διαγωνισμού. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…