Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Προετοιμασία για μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη

Προετοιμασία για μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη

0

Πλούσιος στολισμός σε πολλές οδούς της πόλης – Στις 8 Δεκέμβρη η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου

 

Θα ανοίξει η Ευχούπολη – Έρχονται ξωτικά, ξυλοπόδαροι και Αγιοβασιλίτσες

 

 

 Έρχονται Χριστούγεννα και πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης προκειμένου να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε οι Ξανθιώτες και οι επισκέπτες μας να γιορτάσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου μέσα σ’ ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα και με γιορτινή διάθεση. Σ’ αυτό το στόχο συντείνει όλος ο σχεδιασμός που περιλαμβάνει νέο στολισμό σε περισσότερες οδούς της πόλης, νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο, την Ευχούπολη με πολλά happenings για παιδιά και πολλές μουσικές εκδηλώσεις τόσο καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πλούσιος στολισμός σε πολλές οδούς της πόλης – Στις 8 Δεκέμβρη το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Η πόλη με τα χιλιάδες λαμπιόνια θα είναι φέτος η πόλη μας αφού σχεδιάζεται νέος και πλουσιότερος στολισμός σε πολλές οδούς της πόλης και δεν θα περιοριστεί μόνο στην κεντρική οδό.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης μιλώντας στο «Ε» ανέφερε πως είναι σε επεξεργασία σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες το σχέδιο του στολισμού και πως ιδιαίτερα φέτος χριστουγεννιάτικο στολισμό θα έχουν κι άλλες οδοί της πόλης. Ήταν ένα αίτημα των επαγγελματιών που εισακούστηκε από την δημοτική αρχή. Επίσης θα τοποθετηθεί νέο χριστουγεννιάτικο δένδρο το οποίο έχει ήδη αγοραστεί που θα φωταγωγηθεί από τον δήμαρχο της πόλης μας στις 8 Δεκεμβρίου σε μια εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις. «Όλος ο σχεδιασμός αποσκοπεί στο να δημιουργήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα χαράς στην πόλη, να το χαρούν οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας», σημείωσε ο κ. Ασκαρίδης.

Θα ανοίξει η Ευχούπολη – Έρχονται ξωτικά, ξυλοπόδαροι και Αγιοβασιλίτσες

Στο πλαίσιο αυτό εκτός από το Δέντρο και την Φάτνη στην κεντρική πλατεία θα λειτουργήσει και φέτος στο ίδιο σημείο η Ευχούπολη. Ο κ Ασκαρίδης είπε πως είναι υπό συζήτηση να τοποθετηθεί το carousel, το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, αλλά το βέβαιο είναι ότι στην Ευχούπολη καθημερινά θα υπάρχουν διάφορα happenings με ξωτικά που θα φτιάχνουν στα παιδιά μπαλονοκατασκευές, με ξυλοπόδαρους που θα διασκεδάσουν τα παιδιά. Στο δημοτικό αμφιθέατρο θα γίνει παράσταση με τον Καραγκιόζη και σ’ όλη την πόλη θ’ αντηχούν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Κατά την εκδήλωση της φωταγώγησης του δέντρου θα υπάρχουν Αγιοβασιλίτσες που θα μοιράζουν κεράσματα ενώ ο κόσμος θα ψυχαγωγείται από συναυλία. Το ίδιο  – όπως αποκάλυψε ο κ. Ασκαρίδης – θα συμβεί και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην αλλαγή του χρόνου που θα γιορταστεί στην κεντρική πλατεία με άφθονο κρασί και μουσική από γνωστό Dj.

Τέλος ο κ. Ασκαρίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστούν κι άλλες προτάσεις και να ενταχθούν στο σχεδιασμό που έχει ως κύριο μέλημα να δημιουργήσει μια  χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη και να μεταδώσει στις ψυχές μικρών και μεγάλων κάτι από το πνεύμα και την μαγεία των Χριστουγέννων!

Μαριάννα Ξαθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…