Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Πεζοπορούμε στον Προφήτη Ηλία φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι

Πεζοπορούμε στον Προφήτη Ηλία φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι

0

 Εξόρμηση στη φύση με την Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης και το «Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Φιλαναγνωσία – Στρώλη Βασιλική»

 Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης και το «Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Φιλαναγνωσία – Στρώλη Βασιλική» διοργανώνουν για τους μικρούς φίλους «μία μοναδική εμπειρία, όπου ως μια παραλλαγή της συντροφιάς του Τόλκιν, ακολουθώντας τα μονοπάτια που έχει χαράξει η Φύση, θα απελευθερώσουμε τη σκέψη μας, θα εμπνευστούμε και θα της επιτρέψουμε να καθοδηγήσει το χέρι μας, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στο χαρτί και στο χώμα. Στο τέλος της διαδρομής θα αφήσουμε τις δικές μας λέξεις και οι ιστορίες μας θα μπουν σε ένα μικρό ξύλινο κουτάκι και θα θαφτούν ώστε να γυρίσουν και να χαριστούν πάλι πίσω στη Φύση.

Ναι πολύ καλά καταλάβατε. Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης από δω και πέρα θα συνεργάζεται με το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «Φιλαναγνωσία» της Βασιλικής Στρώλη στις εξορμήσεις που θα κάνει. «Θέλουμε να δίνουμε κίνητρο και στους γονείς αλλά κυρίως στους μικρούς μας συνορειβάτες οι διαδρομές που θα κάνουν μαζί μας να είναι γεμάτες χρώματα, αρώματα, χαμόγελα και ερεθίσματα σχετικά με το πως πρέπει να σεβόμαστε τη Φύση και να την προστατεύουμε. Πέρα από την ιστορία που θα δημιουργήσουν οι μικροί μας φίλοι, που θα συμμετέχουν την Κυριακή στην δράση μας, με την Βασιλική θα δημιουργήσουμε και μια γαιοκρύπτη για να γιορτάσουμε και την παγκόσμια ημέρα γαιοκρύπτης όπου θα τοποθετηθεί η ιστορία που θα φτιάξουν», σημειώνουν οι διοργανωτές, ενημερώνοντας: «η διαδρομή για να φτάσουμε στον προορισμό μας έχει μήκος 2 χλμ (4 με την επιστροφή) και γίνεται αποκλειστικά σε χωμάτινο δρόμο. Θα χρειαστούμε περίπου 1 ώρα για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο εκκλησάκι άλλη μία ώρα στάση στην οποία θα πραγματοποιηθεί και η κύρια εκδήλωση της Βασιλικής με τα παιδιά και άλλη 1 ωρίτσα για την επιστροφή μας οπότε υπολογίστε ότι θα χρειαστούμε 3 με 3,5 ώρες (το πολύ) για να ολοκληρώσουμε την συγκεκριμένη δράση. Ώρα αναχώρησης είναι η 10η πρωινή από το πάρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη και θα τηρηθεί αυστηρώς . Οπότε θα παρακαλούσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται στο ραντεβού από τις 09.45. Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε πληροφορίες της διαδρομής στο 6987 093 730 (Πορφυλλίδου Ιωάννα)».

Η πρώτη αυτή εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 10 πμ.


 Κι όταν ρωτήσουν τα παιδιά τι είναι ποίηση, δείξτε τους ένα σπόρο και πείτε πως πρέπει να τον φροντίσουν, να δέσει στο χώμα, να ποτίζουν κάθε μέρα, να καίνε τα σωθικά σαν πάει να πέσει η κακοκαιρία, να λουστεί με χρώματα σαν αλλάξει εποχή και όταν τον φιλήσει ο ήλιος να σκάσει στον καρπό, χίλια αρώματα στα χείλη.

ΥΓ Γιατί πιο μεγάλο ποιητή δε ξέρω εγώ, μονάχα τη φύση».

 Στρώλη Βασιλική

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…