Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μητρώο πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων συστήνει ο δήμος Ξάνθης

Μητρώο πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων συστήνει ο δήμος Ξάνθης

0

Για καλύτερη αξιολόγηση των αιτήσεων, διαφάνεια και διαχείριση των επιχορηγήσεων

 Διαπαραταξιακή επιτροπή θα εξετάζει τα αιτήματα και τις εκδηλώσεις και θα εγκρίνει τις επιχορηγήσεις από το 2020

 Μητρώο όλων των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της Ξάνθης συστήνει ο δήμος Ξάνθης σε μία προσπάθεια να συντονίσει καλύτερα τον έλεγχο και την αξιολόγηση των αιτήσεων επιχορήγησης, όχι μόνο στο πλαίσιο της τήρησης της νομοθεσίας, αλλά προκειμένου να καταγράφει και να υποστηρίζει καλύτερα τις δράσεις που χρηματοδοτεί ο δήμος.

Η είδηση προέκυψε από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όταν το σώμα κλήθηκε να απαντήσει σε αιτήματα επιχορήγησης πέντε συλλόγων της πόλης.

Το σημείο που πήρε έκταση ως προς τον προβληματισμό των συμβούλων ήταν η χρηματοδότηση να συνδέεται αναλογικά με την εκδήλωση που ο δήμος καλείται να υποστηρίξει και να ακολουθείται μία ενιαία προσέγγιση για το σύνολο των αιτημάτων. Όπως είπε ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος αν ένας σύλλογος ζητά 2.000 ευρώ και κοστολογεί την εκδήλωση για 2.000 στην πράξη ο δήμος δε βοηθά απλά, αλλά διοργανώνει.

Ο Νίκος Ανταμπούφης από τους «Πολίτες για την Ξάνθη» ζήτησε ακόμη να χορηγείται προς γνώση στα μέλη του συμβουλίου το καταστατικό και στοιχεία για το σύλλογο, ώστε να υπάρχει μελέτη σχετικά με τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των αιτημάτων επιχορηγήσεων από το δήμο.

Η υπηρεσιακή παράγων εξήγησε ότι ούτως ή άλλως η υπηρεσία προκειμένου να χρηματοδοτήσει ελέγχει το σύνολο των νομιμοποιητικών, αλλά και τα απολογιστικά στοιχεία διαχείρισης των επιχορηγήσεων για κάθε αιτούντα, αναφορικά με την τελευταία διετία, όπως ο νόμος ορίζει. Επιπλέον, ενημέρωσε ότι κανείς δε δικαιούται συνολικά επιχορηγήσεις πλέον των 3.000 ευρώ από όλους τους φορείς συνολικά.

 Μητρώο από το 2020

Ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης ενημέρωσε για τη σύσταση του Μητρώου και τη λειτουργία του από το 2020. Όπως εξήγησε, διαπαραταξιακή επιτροπή θα αναλάβει να εξετάζει όλες τις αιτήσεις και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων και να κρίνει τελικά επί των επιχορηγήσεων.

Αυτό θα βοηθήσει ώστε να υπάρχει μία καλύτερη επαφή με τις ανάγκες του κάθε συλλόγου και να μη δημιουργείται η κατάσταση που εντός της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο καθένας να προτάσσει για μεμονωμένα αιτήματα τη δική του γνώμη για μεγαλύτερη ή μικρότερη χρηματοδότηση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…