Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Με έμφαση στην τακτική η προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό

Με έμφαση στην τακτική η προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό

0

Στη Ριζούπολη τελικά το παιχνίδι

Πρωινή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα της Xanthi FC την Τετάρτη. Προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν στα γήπεδα της ομάδας στα Πηγάδια και μετά την ανάλυση φάσεων σε βίντεο και τις επισημάνσεις του Κίκο Ραμίρεθ, ξεκίνησαν τη δουλειά στους αγωνιστικούς χώρους.

Το κύριο μέρος της προπόνησης περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής ενόψει του αγώνα της 6ης αγωνιστικής της Super League 1 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Δήμος Μπαξεβανίδης ενώ πρωινή είναι η προπόνηση και την Πέμπτη.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Ξάνθη τις 5 πρώτες αγωνιστικές

Η ΠΑΕ Ξάνθης ανακαινίζοντας δραστικά το ρόστερ της το καλοκαίρι και αλλάζοντας προπονητή έχει πετύχει, όπως δείχνει μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής, να σχηματίσει μία αποτελεσματική ομάδα, με πιο θεαματικό τρόπο παιχνιδιού και μεγάλη ποικιλία σε όλες τις γραμμές της. Ικανοποιητικές κρίνονται και οι επιδόσεις του προπονητή.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Ξάνθη είναι η ομάδα με τις λιγότερες τελικές προσπάθειες στην κατηγορία (35). Ταυτόχρονα ωστόσο, με 0.3 γκολ ανά τελική, μπορεί να «καμαρώνει» για την καλύτερη σχέση γκολ/τελικής προσπάθειας και να καρπώνεται τα αποτελέσματα της ευστοχίας της, που την έχουν φέρει στη δεύτερη θέση.

Αν η φόρμα των Μπαριέντος, Στάργκεον, Ντε Αμορίμ και Τζουρίτσκοβιτς διατηρηθεί, σίγουρα μπορεί να ελπίζει σε αντίστοιχα καλή πορεία στο μέλλον.

Στάργκεον, Μπαριέντος και Τζουρίτσκοβιτς πλαισιώσαν τον Ρενέγια στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Ντε Αμορίμ να μπαίνει ως αλλαγή και να ανοίγει το σκορ και τον δεύτερο να σκοράρει το καθοριστικό 0-2, στο πρώτο κι εντυπωσιακό «τρίποντο» της σεζόν.

Ακολούθησε το «διπλό» στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (1-2). Εκεί ήταν η σειρά του Εντουάρντο να μπει ως αλλαγή για να ισοφαρίσει, πριν το αυτογκόλ του Σανιά που «έγραψε» το τελικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια, κόντρα στον Αστέρα, η «τετράδα» μπροστά άλλαξε (Μπαριέντος, Εντουάρντο, Τζουρίτσκοβιτς, Στάργκεον), με τους δυο τελευταίους να σκοράρουν για τη νίκη (2-1).

Το παιχνίδι με την ΑΕΛ βρήκε τους παίκτες σε κακή μέρα, στην πρώτη ήττα (3-0) της σεζόν. Αυτό όμως φάνηκε να ξεχνιέται γρήγορα, αφού κόντρα στον Βόλο (3-1), Ντε Αμορίμ και Εντουάρντο ξαναπήραν τα «όπλα» τους και έδωσαν σοβαρό προβάδισμα στο δρόμο για τη νίκη.

Κάπως έτσι, μάλλον αθόρυβα, η Ξάνθη καταφέρνει να συνδυάσει το «χτίσιμο» της ομοιογένειας που μόνο αυτονόητο δεν είναι για μια ομάδα 17 μεταγραφών, με τα θετικά αποτελέσματα. Ο Ραμίρεθ βρίσκει τον τρόπο να συνδυάζει τους ποδοσφαιριστές του ανάλογα με το φορμάρισμα, τις συνθήκες και τις ανάγκες του, ενώ η δουλειά του στο τρανζίσιον αποδίδει καρπούς κόντρα σε καλούς και λιγότερο καλούς αντιπάλους.

Με τον τρόπο αυτό η Ξάνθη έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει φέτος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τελευταία αγωνιστική σε Β1 και Β2 κατηγορία

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Ολοκληρώνονται την Κυριακή και τα δύο πρωταθλήματα της Β΄ΕΠΣ…