Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Φέσι» 40 ευρώ στα νοικοκυριά του δήμου Αβδήρων για το νερό

«Φέσι» 40 ευρώ στα νοικοκυριά του δήμου Αβδήρων για το νερό

0

Το Δημοτικό συμβούλιο έλαβε αυτή την απόφαση για να …ξελασπώσει η επιχείρηση από τα χρέη στην ΔΕΗ

 

Ομόφωνη απόφαση για να γίνει το έργο του Βιολογικού των Αβδήρων

Λουτρά Ποταμιάς: Εγγράφως τα αιτήματα του δήμου  ζήτησε ο υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρης

 

«Πνιγμένη» στα χρέη η ΔΕΥΑ Αβδήρων πιάστηκε από τα …νοικοκυριά για να «ξελασπώσει» από το 1.200.000 ευρώ που χρωστά στην ΔΕΗ πριν τους κόψει το ρεύμα!

Έτσι με απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης που επικυρώθηκε …με μισή καρδιά και κατά πλειοψηφία (από την παράταξη του δημάρχου) από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αβδήρων της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε αύξηση των τιμολογίων  ύδρευσης.

40 ευρώ το χρόνο επιπλέον θα πληρώσει μια μέση οικογένεια στο δήμο Αβδήρων

Κατά ψήφισε η μείζονα αντιπολίτευση με τον επικεφαλής Α. Κριτσίνη να κατακεραυνώνει την δημοτική αρχή καταγγέλλοντας την ευθύνη τους που περιήλθε στην δεινή αυτή οικονομική κατάσταση η επιχείρηση και κυρίως από το γεγονός ότι την προηγούμενη πενταετία, μείωσε την τιμή του νερού κατά 20%, παρότι παρέλαβε χρέος στην Δ.Ε.Υ.Α.Α. 280.000 ευρώ.

Κατηγόρησε τον δήμαρχο κ. Τσιτιρίδη για ψηφοθηρία προκειμένου να επιτύχει την επανεκλογή του και χαρακτήρισε την αύξηση «δυσβάσταχτο χαράτσι» στην τιμή του πάγιου και του κυβικού. Απ’ την πλευρά ο δήμαρχος ανέφερε πως η επιχείρηση έφτασε σ’ αυτή την απόφαση γιατί τα ανείσπρακτα έχουν φτάσει στα 1.600.000 ευρώ και ότι το 20% των δημοτών δεν πληρώνει το νερό. Ο κ. Κριτσίνης αντιπρότεινε  να ισχύσει άμεσα η προ του 2014 τιμή χρέωσης του νερού. Κάθετα αντίθετος ο κ. Κριτσίνης αντιπρότεινε να ισχύσει άμεσα η προ του 2014 τιμή χρέωσης του νερού και να ενημερωθούν εγγράφως όσοι δημότες εξακολουθούν να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να εξοφλήσουν, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων για πληρωμή σε δόσεις. Επίσης να συνδράμει ο Δήμος Αβδήρων οικονομικά (όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν) προκειμένου να αποφύγει η επιχείρηση την διακοπή ρεύματος λόγω χρεών. Παρών ψήφισε η παράταξη Τσολακίδη και Αντωνιάδη.

Ομόφωνη απόφαση για να γίνει το έργο του Βιολογικού τον Αβδήρων

Την αναγκαιότητα να δοθεί άμεση προτεραιότητα για την κατασκευή του βιολογικού των Αβδήρων έθεσε ο κ. Αντωνιάδης εξηγώντας πως υπάρχει ώριμη μελέτη και πως είναι θέμα δημόσιας υγείας και περιβαλλοντικής ρύπανσης του οικισμού και της θαλάσσιας περιοχής. Τις θέσεις του συμμερίστηκαν άπαντες και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση να τεθεί το θέμα για χρηματοδότηση από την περιφέρεια.

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την ΕΤΑΔ – Εγγράφως τα αιτήματα ζήτησε ο υπ. Τουρισμόυ Χ. Θεοχάρης στην Κομοτηνή

Στην προηγούμενη 5ετή θητεία ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης δεν κατάφερε να κλείσει ένα ραντεβού με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΤΑΔ στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκουν τα Λουτρά Ποταμιάς. Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς, με ένα ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ, προκειμένου να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα και να ανακαινιστούν οι εγκαταστάσεις. Αλλά η ΕΤΑΔ έχει κλειστά αυτιά …

Αποφασισμένος να καταθέσει ξανά την πρόταση  στην καινούργια διοίκηση που θα αναλάβει στην ΕΤΑΔ δήλωσε ο δήμαρχος Αβδήρων.  Το θέμα αυτό όπως και παρεμφερή με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με ακίνητα που ανήκουν στην ΕΤΑΔ συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού τουρισμού κ. Θεοχάρη στην Κομοτηνή. Ο κ. Τσιτιρίδης όπως μας είπε έθεσε το θέμα με τα Λουτρά στον υπουργό και αυτός ζήτησε εγγράφως την πρόταση και περιορίστηκε σε μια γενική τοποθέτηση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…