Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΥΑ Αβδήρων: Ξεχείλισε το ποτήρι με τα ανείσπρακτα

ΔΕΥΑ Αβδήρων: Ξεχείλισε το ποτήρι με τα ανείσπρακτα

0

Επιχείρηση νοικοκυρέματος μέσω ρυθμίσεων  – 15% – 20% των δημοτών στον δήμο Αβδήρων δεν πληρώνουν το νερό

 

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ για διακοπή νερού σε 4 οφειλέτες που δεν ανταποκρίθηκαν στην ειδοποίηση για ρύθμιση  – Δημοπρατήθηκαν δύο έργα της ΔΕΥΑΑ

 

Το ποτήρι …ξεχείλισε στην ΔΕΥΑ Αβδήρων και η νέα διοίκηση έχει καταστρώσει σχέδιο νοικοκυρέματος των οικονομικών της επιχείρησης πριν …πνιγεί στα χρέη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διακοπή νερού σε 4 συνολικά νοικοκυριά τα οποία  έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς για τουλάχιστον δύο χρόνια και  ούτε ανταποκρίθηκαν στην ειδοποίηση της επιχείρησης να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους. Να σημειώσουμε πως την κίνηση αυτή της ΔΕΥΑΑ  καταδίκασε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποστηρίζοντας πως : «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να θεωρεί προϊόν προς πώλησηή παραχώρηση ή εκμετάλλευση».

Διακοπές με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τα οικονομικά της ΔΕΥΑ Αβδήρων καθώς όπως αναφέρει στο «Ε» η πρόεδρος του Δ.Σ. κας  Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου οι ανείσπρακτες οφειλές έχουν φτάσει στα 1.700.000 ευρώ και οι οφειλές της επιχείρησης προς την ΔΕΗ στα 1.200.000 ευρώ. Κατά συνέπεια όπως υποστηρίζει η κατάσταση είναι μονόδρομος και για να αποτραπεί η κατάρρευση της επιχείρησης αν η ΔΕΗ κόψει για παράδειγμα το ρεύμα θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Πρέπει να προσπαθήσουμε να εισπράξουμε οφειλές για να εξοφλήσουμε τις δικές μας προς τη ΔΕΗ. Αν η ΔΕΗ μας κόψει το ρεύμα θα επιβαρυνθούν και όσοι πληρώνουν κανονικά το νερό. Η απόφαση που πήραμε στο Διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχει και η αντιπολίτευση με τον κ. Κριτσίνη και τον κ. Σίσκο από την παράταξη του κ. Τσολακίδη ήταν ομόφωνη. Έχουμε στείλει ειδοποιητήρια για να έρθουν να κάνουν ρύθμιση. Είναι πολύ ευνοϊκή. Με 20 ευρώ το μήνα θα μπορούν να ρυθμίσουν το χρέος τους. Αυτό θέλουμε να καταφέρουμε. Όσοι χρωστούν να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους. Κάποιοι έχουν ανταποκριθεί αυτοί οι 4 συγκεκριμένοι όχι. Οφείλουν πάνω από 1.000 ευρώ για περισσότερο από 2 χρόνια. Επίσης τους έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως τηλεφωνικά. Δεν ανταποκρίθηκαν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Θα γίνει βεβαίωση της οφειλής και στην Εφορία», επισημαίνει η κα Ζουρνατζίδου, συμπληρώνοντας πως η κατάσταση στην ΔΕΥΑΑ: «είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε μια τάξη για το καλό του συνόλου των δημοτών μας».

Δημοπρατήθηκαν δύο έργα της ΔΕΥΑΑ

Την ίδια αποφασιστικότητα δείχνει και ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης τονίζοντας πως ένα ποσοστό 15% – 20% των δημοτών δεν πληρώνουν το νερό και αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ΔΕΥΑΑ. Αυτό που ζητά και ο ίδιος από τους συνδημότες του είναι να προσέλθουν στην επιχείρηση και να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους για να μπορέσει και η επιχείρηση να ορθοποδήσει και να εξοφλήσει τις οφειλές της στην ΔΕΗ που έχουν συσσωρευτεί. Ανέφερε επίσης πως έχει δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑ που αφορά την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού και πως ο ανάδοχος είναι μια Ξανθιώτικη εταιρία. Επίσης έχει δημοπρατηθεί και το έργο αποχέτευση στο Σέλερο και ανάδοχος είναι επίσης μια άλλη Ξανθιώτικη εταιρεία. «Και οι δύο διαγωνισμοί δεν έχουν ενστάσεις και είμαστε ικανοποιημένοι που ανάδοχοι αναδείχθηκαν εταιρείες της  Ξάνθης», υπογράμμισε ο κ. Τσιτιρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…