Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

0

Αιφνιδιασμός από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, Μ. Μπουρχάν: «Δεν είναι θέμα ηγεσίας αλλά συγκυρίας τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ»

 Μέλος Νομαρχιακής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Χ. Σαρόγλου: «Δεν περιμένουμε μεσσίες, το  θέμα είναι οι πολιτικές» –  Εκλογή συνέδρων ζητά ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Αναταραχή στους κόλπους  του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά να συγκαλέσει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Με την κίνησή της αυτή η κα Γεννηματά ρίχνει το γάντι στους επίδοξους διεκδικητές της ηγεσίας που έθεσαν ανοιχτά το θέμα με δηλώσεις τους, όπως ο Παύλος Γερουλάνος.  Να σημειώσουμε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να γίνει πριν 6 μήνες αλλά λόγω εκλογών αναβλήθηκε.  Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να γίνει πιο μπροστά από την προγραμματισμένη συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ για τις 23 – 24 Νοεμβρίου η οποία και θα μετατεθεί για τον Δεκέμβριο. Σε κάθε περίπτωση όπως ενημερώθηκαν τα μέλη των Νομαρχιακών στις 31 Οκτωβρίου η πρόεδρος κα Φώφη Γεννηματά θα έχει συνάντηση με  τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη και θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για την ημερομηνία του συνεδρίου και της συνδιάσκεψης.

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, Μ. Μπουρχάν: «Δεν είναι θέμα ηγεσίας αλλά συγκυρίας τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ»

«Δεν νομίζω ότι η αλλαγή ηγεσίας θα φέρει αλλαγή στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ. Είναι θέμα συγκυρίας και όχι θέμα ηγεσίας»
Μ. Μπουρχάν
Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης

Αιφνιδιασμένος δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν από την απόφαση της προέδρου να συγκαλέσει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στο «Ε» ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη μια σοβαρή προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΚΙΝΑΛ από ομάδες εργασίας που επεξεργάζονται την ιδεολογική πλατφόρμα για ένα μοντέλο σύγχρονο κοινωνικού κράτους. Στο πλαίσιο αυτό στην Νομαρχιακή Ξάνθης έγινε κλειστή σύσκεψη παρουσία εκτός του κ. Μπουρχάν και των μελών και του βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιώργου Αρβανιτίδη. Όπως ανέφερε ο κ. Μπουρχάν το κλίμα στο ΚΙΝΑΛ είναι πολύ καλό και η κοινοβουλευτική ομάδα πολύ συγκροτημένη: «Δεν νομίζω ότι η αλλαγή ηγεσίας θα φέρει αλλαγή στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ. Είναι θέμα συγκυρίας και όχι θέμα ηγεσίας. Και η συγκυρία είναι υπέρ της ΝΔ που μπορεί να κάνει λάθη αλλά κρατάει ένα επίπεδο στην πολιτική ζωή του τόπου. Για το ΚΙΝΑΛ είναι η ώρα της ανασυγκρότησης να βρει τον πολιτικό του χώρο και να βαδίσει στην κοινωνία».

Μέλος Νομαρχιακής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Χ. Σαρόγλου: «Δεν περιμένουμε μεσσίες, το  θέμα είναι οι πολιτικές»

«Η ηγεσία δεν είναι αυτή που θα μας σώσει… Δεν περιμένουμε μεσσίες, το θέμα είναι οι πολιτικές»
Χ. Σαρόγλου
Μέλος Νομαρχιακής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης

Αιφνιδιάστηκαν και στην νομαρχιακή ΚΙΝΑΛ Ξάνθης. Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Νομαρχιακής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ. Χρήστος Σαρόγλου: «Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί με ποιες διαδικασίες θα πάει το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο. Αν δηλαδή εκλεγούν οι σύνεδροι από τα μέλη ή αν είναι όσοι συμμετείχαν στο τελευταίο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ . Αν επιλεγεί ο α’ τρόπος τίθεται το ερώτημα: Μέσα από ποιο Μητρώο μελών; Το παλιό, του ΠΑΣΟΚ; Ή των μελών του  ΚΙΝΑΛ που ήταν και μέλη του ΠΑΣΟΚ;». Πολλά τα ερωτήματα όσο δε για την αναγκαιότητα του συνεδρίου ο κ. Σαρόγλου σημειώνει: «Πιστεύω ότι θα γίνουν καταστατικές αλλαγές και θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Βέβαια η ηγεσία δεν είναι αυτή που θα μας σώσει… Δεν περιμένουμε μεσσίες, το θέμα είναι οι πολιτικές. Αυτό πρέπει να δούμε όπως και πως θα διαχειριστούμε το ποσοστό μας είτε είναι 8% είτε 10%».

Εκλογή συνέδρων ζητά ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Σε δηλώσεις για το εξαγγελθέν συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε σαφές ότι αυτό «πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, άρα και στο καταστατικό του. Αυτό σημαίνει εκλογές συνέδρων, εκλογές οργάνων και αποφάσεις δημοκρατικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ», όντας αντίθετος σε εξπρές διαδικασίες που «απαξιώνουν την ιστορία μας».

Για το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας, σημείωσε πως θα τοποθετηθεί δημόσια στην περίπτωση που τεθεί ένα τέτοιο θέμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένει επίσης την συνεδρίαση της Τετάρτης με την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, τους ευρωβουλευτές και την γραμματεία ΚΟΕΣ προκειμένου να καταλήξει στις αποφάσεις του.«Εγώ ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής, πρέπει να πω τη γνώμη μου δημόσια και ιδιωτικά για το συμφέρον της παράταξης. Εύχομαι να το κάνουν και οι υπόλοιποι και να μην κρυφτούν αν θέλουμε να υπάρχει προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε συνυπεύθυνοι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας μιλήσουν και οι Νέστορες της παράταξης (Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Σημίτης) για όσα συμβαίνουν. Αν θέλουν να φτάσουμε στο σημείο απόλυτης ηγεμονίας ΣΥΡΙΖΑ ας το πουν καθαρά. Εγώ δεν θέλω να βολεύομαι σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετεξελιχθεί σε ΚΚΕ του κέντρου» λέει ο Ν. Ανδρουλάκης χρησιμοποιώντας μια φράση που έχει πει δημοσίως ο Ευ. Βενιζέλος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…