Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πάνω από 600 Ξανθιώτες έκαναν διακανονισμό οφειλών στο δήμο

Πάνω από 600 Ξανθιώτες έκαναν διακανονισμό οφειλών στο δήμο

0
dimarxeio

Παρατάθηκε η ρύθμιση των 100 δόσεων έως τέλος του έτους – Το σημαντικό είναι να τηρηθεί ο διακανονισμός και όχι απλά να γίνει

 Καμπάνια ενημέρωσης για τον διακανονισμό θα κάνει η ΔΕΥΑΞ

Αρκετό ενδιαφέρον δείχνουν οι Ξανθιώτες που οφείλουν στον δήμο να μπουν στην διαδικασία διακανονισμού. Ειδικότερα πάνω από 600 συνδημότες μας που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δήμο είτε από μισθώματα, από πρόστιμα ΚΟΚ ή κοινοχρήστους έχουν κάνει χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης των 100 δόσεων που ισχύει από τον Μάιο του 2019. Η ημερομηνία έληξε τέλος Σεπτεμβρίου όμως από το ΥΠΕΣ δόθηκε παράταση μέχρι τέλος του έτους οπότε και επιμηκύνεται η δυνατότητα ένταξης στην διαδικασία της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Το σημαντικό είναι να τηρηθεί ο διακανονισμός και όχι απλά να γίνει

Από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου δεν κατέστη δυνατό να πληροφορηθούμε για το ύψος των οφειλών αλλά και το ύψος του ποσού που έχει τεθεί σε διακανονισμό καθόσον όπως ανέφερε η Διευθύντρια Οικονομικών υπηρεσιών κα Σπανού το ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια επειδή υπάρχουν προσαυξήσεις ή πρόστιμα ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον των πολιτών να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς τον δήμο καθώς αναγνωρίζει ότι πρόκειται  για μια ευνοϊκή ρύθμιση για τον δήμο και τους δημότες. «Πιο ευκρινή εικόνα θα έχουμε τον Μάρτιο όταν θα γίνει η  πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού» σημείωσε η κα Σπανού.  Όπως μας διευκρινίστηκε επίσης το σημαντικό είναι όχι απλά να εντάσσονται στην ρύθμιση αλλά να την τηρούν, δηλαδή να καταβάλλουν τις δόσεις με βάση τον διακανονισμό που έχουν κάνει. Αυτό δεν είναι πάντα δεδομένο καθώς πολλοί είναι αυτοί που δεν πληρώνουν και μετά από δύο μήνες χάνουν τη ρύθμιση. Όμως και αυτοί μπορούν να επανενταχθούν σε νέο διακανονισμό.

Καμπάνια ενημέρωσης για τον διακανονισμό των 100 δόσεων και από την ΔΕΥΑΞ

kamaridis ippokratis
Θα ενημερώσουμε τους συνδημότες μας που οφείλουν για να σπεύσουν για διακανονισμό. Είναι μια καλή ευκαιρία η ρύθμιση των 100 δόσεων»
Ι. Καμαρίδης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ

Να σημειώσουμε ότι η ρύθμιση ισχύει και για την ΔΕΥΑΞ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί μια καμπάνια ενημέρωσης μέσω και των τιμολογίων της επιχείρησης ώστε: « ο κόσμος να γνωρίζει ότι μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές του και όσοι καλόπιστοι προσέλθουν… Για τους κακόπιστους θα ληφθούν άλλα μέτρα σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος», σημειώνει ο κ. Καμαρίδης.

 Τι προβλέπει η ρύθμιση των 100 δόσεων

Έτσι, κατά το νόμο, η διαγραφή προσαυξήσεων υπολογίζεται σε ποσοστό:

α) 100% αν η οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ

β) 80% αν εξοφληθεί σε 2 έως 24 δόσεις

γ) 70% αν εξοφληθεί σε 25 έως 48 δόσεις

δ) 60% αν εξοφληθεί σε 49 έως 72 δόσεις

ε) 50% αν εξοφληθεί σε 73 έως 100 δόσεις.

Βέβαια, εάν ο οφειλέτης σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις, απαλλάσσεται από τις προσαυξήσεις του εναπομείναντος ποσού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…