Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πρώτη ήττα με τριάρα για την Ξάνθη!

Πρώτη ήττα με τριάρα για την Ξάνθη!

0

Άσχημη εμφάνιση χωρίς επιθετική διάθεση από την Ξάνθη – Δέχθηκε γκολ από τον Μπέρτο

Με μία κακή εμφάνιση η Ξάνθη των 3 στα 3 νικών έως τώρα, γνώρισε την πρώτη της ήττα την Κυριακή από τη Λάρισα με το βαρύ σκορ 3-0. Η Ξάνθη παρουσίασε κακό πρόσωπο επιθετικά και αμυντικά και έχασε δίκαια, ενώ αντίθετα η Λάρισα έδειχνε από την αρχή πως ήθελε πολύ να γευτεί τη χαρά της νίκης, κάτι που δεν είχε καταφέρει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena, οι γηπεδούχοι (3-4-3) έκαναν σέντρα με τον Κρίστινσον στην εστία και την τριπλέτα των Μπράλιτς, Μόρα και Μιχαήλ στα μετόπισθεν. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Κάτσε, Σεσέροβιτς, Καρανίκας και Στάνκοβιτς και στήριγμα για τους επιθετικούς Νούνιτς και Ουάρντα αποτέλεσε ο Μιλοσάβλιεβιτς.

Η Ξάνθη στο 4-2-3-1 τον Σάο Μπέντο κάτω απ’ τα δοκάρια, με τους Ντίρεσταμ, Λισγάρα, Καρασαλίδη και Σόσα στην άμυνα. Οι Τερκί και Κοβάσεβιτς ήταν στα χαφ για τους «βυσσινί», με τους Μπαριέντος, Εντουάρντο και Τζουρίτσκοβιτς πίσω από τον Στάρζεον.

Η ΑΕΛ κατάφερε από την αρχή να πάρει το ρόλο του… αφεντικού στο χορτάρι – το οποίο ήταν σε άσχημη κατάσταση – και να μην επιτρέψει στην Ξάνθη να δώσει στο θετικό σερί που είχε. Δίχως επιθετικές διαθέσεις οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να στείλουν αρκετές φορές τη μπάλα στα αντίπαλα καρέ και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12ο λεπτό, με τον Μιχαήλ να μην προλαβαίνει τη δεύτερη κεφαλιά μετά τη γυριστή του Μιλοσάβλιεβιτς για ν’ απειλήσει την εστία του Μπέντο. Ο Κάτσε είχε αναλάβει όλα τα στημένα για να προκαλεί ανησυχία στα καρέ της Ξάνθης και από ένα τέτοιο ήρθε το προβάδισμα για την ΑΕΛ. Εκτέλεση του Αλβανού χαφ στο πρώτο δοκάρι, κατά λάθος κεφαλιά του Τερκί προς τα πίσω και αυτογκόλ…

Η ΑΕΛ βρήκε με μεγαλύτερη ευκολία και πολύ πιο γρήγορα το δεύτερο γκολ στο παιχνίδι για ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν από μακρινή μπαλιά προς τον Νούνιτς αριστερά, ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε το σπριντ από την απέναντι πλευρά και πήρε την ασίστ για να πλασάρει και να γράψει το 2-0. Λίγο αργότερα, στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Λισγάρας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κάτσε αποβλήθηκε για την Ξάνθη και αυτό μετουσιώθηκε σε ακόμα μεγαλύτερη άνεση για την ΑΕΛ που δεν χρειαζόταν πλέον να ιδρώσει και πολύ για να εξασφαλίσει τους βαθμούς.

Στο 83′ κι αφού όλα είχαν ήδη τελειώσει, ο Μπέρτος έβαλε το πιο όμορφο γκολ και το κερασάκι στην τούρτα με την τρομερή προβολή του από το δεύτερο δοκάρι, με τον Σεσέροβιτς να βλέπει την κίνησή του και να κάνει την ασίστ. Στη φάση, η άμυνα της Ξάνθης γι’ ακόμα μια φορά ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Μανώλης Μπέρτος, ένας παίκτης που γεννήθηκε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ξάνθη, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και ήταν λογικό να αισθάνεται… κάπως περίεργα. Μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε: «Αφιερώνω το γκολ στους συμπαίκτες μου είναι πολύ σημαντική η νίκη για την ψυχολογία και είναι μια βαθμολογική ανάσα για μας. Δεν σκοράρω συχνά, δεν ήξερα πώς να πανηγυρίσω το γκολ απέναντι στην Ξάνθη. Και χάρηκα και στεναχωρήθηκα είναι μια ομάδα που έχω φορέσει τη φανέλα της».

Όπως και να’ χει ήταν βαριά η ήττα για την Ξάνθη, που είχε εντυπωσιάσει με το απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αλλά εμφανίστηκε προχθές παντελώς ακίνδυνη…

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (75′ Άντονι), Μόρας, Καρανίκας (62′ Μπέρτος), Κάτσε (85′ Χαλκιαδάκης), Σεσέροβιτς, Μπράλιτς, Νούνιτς, Στάνκοβιτς

Ξάνθη: Σάο, Στάρζεον, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (61′ Μαλεζάς), Τέρκι, Σόσα, Μπαριέντος (54′ Φοσέ), Καρασαλίδης, Τεσέιρα Εντουάρντο (36′ Ρενέλα), Ντιρεστάμ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επτά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές Ταεκβοντό της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σε διασυλλογικό πρωτάθλημα έγχρωμων ζωνών Βορείου Ελλάδος Ολοκληρώθηκε το 2ο προκριματικό …