Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

0

Σωστή εκπροσώπηση
Περιποιεί τιμή για την Ξάνθη η συμμετοχή της συμπολίτισσας Μαίρης Τσιακίρογλου στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΣΜΟΣ της Περιφέρειάς μας.
Η επιλογή έγινε από τον Περιφερειάρχη Χρ. Μέτιο ο οποίος αξιολόγησε τις γνώσεις αλλά και το γεγονός ότι ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας γνωρίζει θέματα του επιχειρείν.
Γ.Δ.


Θετική αίσθηση
Αν και από του αποτελέσματος κρίνονται οι αποφάσεις των δημοσίων ανδρών, οφείλουμε να πούμε πως και η αρχή χαρακτηρίζει και σηματοδοτεί το τέλος.
Λοιπόν, οι άνθρωποι που επισκέφθηκαν προχθές τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ευφραιμίδη για το θέμα της ασφαλτόστρωσης του τμήματος της Θηλιάς, έφυγαν με την αίσθηση ότι το αίτημά τους σύντομα θα υλοποιηθεί.
-Για να δούμε εάν θα ισχύσει το λεχθέν «η αρχή το ήμισυ του παντός».
Γ.Δ.


Για τα Άβδηρα
Είναι κρίμα, είναι άσχημο, είναι άδικο που δεν είναι σχετικά εύκολο να βρεθεί ο τάφος του μεγάλου Αβδηρίτη Δημόκριτου καθώς και των άλλων φιλοσόφων. Μας το εξήγησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Κωνσταντίνα Καλλιντζή στο χθεσινό ρεπορτάζ και βέβαια μας στεναχώρησε η όλη ιστορία.
Έτσι, ενώ γνωρίζουμε πως ο Δημόκριτος πέθανε στα Άβδηρα, ο εντοπισμός του τάφου του είναι δύσκολος. Ένας επιπλέον λόγος που το νεκροταφείο είναι πολύ μεγάλο.
Πάντως, πέρα από το δύσκολο του θέματος με τον τάφο, οφείλει η Πολιτεία να βοηθήσει να βγει στο φως η ιστορική κληρονομιά της πόλης των Αβδήρων. Κι αυτό θα επιτευχθεί μόνον μέσω της χρηματοδότησης για ευρύ πρόγραμμα ανασκαφών στο βόρειο τμήμα.
Μέχρι στιγμής η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης έχει παραγάγει αξιόλογο έργο. Μπορεί ως εκ τούτου με την ανάλογη χρηματοδότηση να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.
Χρέος όλων μας είναι να υποστηρίξουμε την πρόταση αυτή.
Γ.Δ.


Χωρίς απάντηση
Είναι προφανές πως δεν πρόκειται ν’ απαντήσουμε στον «Μαχητή». Οι ξανθιώτες γνωρίζουν πρόσωπα και πράξεις αυτών κι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.
Εμείς προχωράμε μπροστά, αφήνοντας πίσω τους μίζερους της ζωής.
Γ.Δ.


Το μεγάλο στοίχημα
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε διατυπώσει την άποψη πως «Έναν τέως πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνεις σπίτι του», σε περίπτωση που κατηγορείται για σκάνδαλα. Την ίδια άποψη, της πολιτικής τιμωρίας και όχι της ποινικής, φαίνεται να έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διαχώρισε την περίπτωση Τσίπρα από εκείνη του Παπαγγελόπουλου, στην «συριζαίικη σκευωρία» της υπόθεσης Novartis, λέγοντας κάτι ανάλογο: «τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια».
Βέβαια η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και η πιθανότητα παραπομπής του στο ειδικό δικαστήριο ήταν μια εύκολη λύση, καθώς μια καταδίκη του, πολιτική ή ποινική, θα αποδείκνυε αφενός τις κατηγορίες της ΝΔ για σκευωρία στην υπόθεση Novartis και αφετέρου θα «άγγιζε» τον πρώην πρωθυπουργό, χωρίς να έχει παραπεμφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο Μητσοτάκης γνωρίζει πως η δίωξη ενός πρώην πρωθυπουργού, μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ, όπως έδειξε η ιστορία με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, την αθώωση και πανηγυρική του επάνοδο στην εξουσία.
Επίσης, δεν επιθυμεί να χαθούν μέσα στη σκανδαλολογία οι βασικοί του στόχοι, που είναι η οικονομία, προσέλκυση επενδύσεων, η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των δομών της χώρας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο και για την Ελλάδα κι όχι ο ρεβανσισμός…
Α.Κ.


Αλλαγή κλίματος
Αρχίζει σιγά-σιγά ο καιρός ν’ αλλάζει. Να το πάει σε πιο φθινόπωρο πλέον. Το πρωί έχει αρκετή δροσιά όπως και το βράδυ. Γι’ αυτό και αλλάζουν οι ενδυματολογικές επιλογές, αρχίζουν σιγά-σιγά τα καλοκαιρινά να μαζεύονται, να βγαίνουν τα μπουφάν τα φθινοπωρινά και κάποια πουλόβερ να κυκλοφορούν στους ώμους.
Όλα λοιπόν στον καιρό τους, στην ώρα τους. Αρκεί η εναλλαγή των εποχών να γίνεται ορατή και αντιληπτή. Για να τις ζούμε ξεχωριστά και όμορφα όλες. Με τα καλά τους και με τα αρνητικά τους βέβαια. Πάντα όμως με την αισιοδοξία πως η ζωή είναι όμορφη και γεμάτη από χαρές, λύπες, πόνο, αγάπη, έρωτα, απογοητεύσεις, επιτυχίες και κυρίως αίσθησης ανθρωπιάς, συντροφικότητας και προσφοράς.
Και μια ατάκα του Μποστ έτσι για χαμόγελο. Είπε: « Τώρα τελείωσαν οι ζέστες και τι θα κάνουμε χωρίς πυροσβέστες».
Γ.Δ.


Πάρκινγκ τα πεζοδρόμια
Η Τροχαία Ξάνθης ξεκίνησε τον έλεγχο παρκαρίσματος Ι.Χ. αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια του κέντρου της πόλης. Έχει γίνει καθεστώς για κάποιους συμπατριώτες μας να παρκάρουν τα οχήματά τους επί των πεζοδρομίων. Προτιμούν αυτή τη λύση αντί του κανονικού παρκαρίσματος και σε χώρους πάρκινγκ, κλειστούς ή ανοιχτούς.
Βέβαια, το παρκάρισμα αυτοκινήτων στο πεζοδρόμιο είναι παράβαση του ΚΟΚ και τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο. Κάποιοι όμως συνεχίζουν να επιμένουν στην παράβαση αυτή, αγνοώντας ότι δυσκολεύουν τους πεζούς που υποχρεώνονται να κατέβουν στο δρόμο.
Δεν γνωρίζουμε εάν θα συνεχίσει η τροχαία τον έλεγχο αυτό. Από τη στιγμή που κάποιοι δεν λένε να βάλουν μυαλό, μάλλον θα τους συνετίσει το πρόστιμο. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Γ.Δ.


Να κλείσουν Flamingo και λοιποί
Την ημέρα της τοπικής γιορτής για την απελευθέρωση της Ξάνθης θα πρέπει να την τιμήσουν ΟΛΟΙ. Έτσι, θα πρέπει στις 4 Οκτωβρίου, Σούπερ Μάρκετ εντός- εκτός της Ξάνθης, και το συγκρότημα Flamingo, να μείνουν κλειστά.
Με την απελευθέρωση της Ξάνθης σήμανε και την απελευθέρωση όλου του νομού. Η δε γιορτή της επετείου αφορά ΟΛΟΝ το νομό.
Σεβόμενοι λοιπόν το ιστορικό αυτό γεγονός, οι επιχειρήσεις εκτός της πόλης, κυρίως οι εμπορικές του Flamingo, το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν είναι να κλείσουν. Ως ελάχιστη τιμή στην περιοχή που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά. Όταν ολόκληρος ο επαγγελματικός και επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, οι δημόσιες υπηρεσίες κλπ, δεν θα λειτουργούν.
Γ.Δ.


Επενδύουν στο μέλλον της χώρας
Η είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν ότι ο Όμιλος Λάτση θα διαθέσει ολόκληρο το ποσό που απαιτείται για την επένδυση του Ελληνικού, δηλαδή 650 εκ. ευρώ, ( με μικρότερο μέτοχο την εταιρεία OLYMPIA) χωρίς να περιμένει χρηματοδότηση από τρίτους. Το  σημαντικό σ’ αυτή την είδηση είναι ότι δύο κορυφαίες εταιρείες ποντάρουν τεράστια ποσά στην προοπτική της χώρας. Σπύρος Λάτσης και Πάνος Γερμανός βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και δίνουν το σήμα και σε ξένους επενδυτές να έρθουν. Διότι αν δεν επενδύσουν πρώτοι οι Έλληνες δεν πρόκειται να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των ξένων…
Τα χρόνια της κρίσης είδαμε διάφορους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες να μηχανοραφούν για να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, συμφέροντα να προσπαθούν να διώξουν από τη χώρα μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις για να καρπωθούν το μερίδιό τους στην αγορά.
Η διαπλοκή έπαιξε τα ρέστα της κι έδωσε τρεις κορυφαίες μάχες: Στην επένδυση του Ελληνικού, της Χαλκιδικής και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Βρήκαν κι έναν καλό σύμμαχο σ΄αυτό, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…
Σήμερα η Ελλάδα της ανάπτυξης και της προοπτικής, νικάει την Ελλάδα της διαπλοκής και του κρατισμού. Η Ελλάδα του μόχθου, της επιχειρηματικότητας, η Ελλάδα της κοινής λογικής κερδίζει τη μάχη. Μακάρι να κερδίσει και τον πόλεμο….


Μας έβαλε σε τάξη ο κ. Δημαρχόπουλος
Δασκαλίστικη συμπεριφορά συνεχίζει να επιδεικνύει στο δημοτικό συμβούλιο και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Δημαρχόπουλος μη μπορώντας να ξεφύγει από την επαγγελματική του ιδιότητα. Έτσι δεν χάνει ευκαιρία να κουνά το δάκτυλο (νομίζοντας ότι έχει να κάνει με τους μαθητές του) και να υποδεικνύει τι ορίζει ο κανονισμός και ο νόμος αλλά και να ειρωνεύεται τον νυν πρόεδρο δημοτικού συμβούλιου λέγοντας ότι «Δεν μπορεί να μοιράσει 2 μπάλες άχυρο»! Παρότι ο νέος πρόεδρος κ. Γιάννης Μπούτος είναι άπειρος τα πρώτα δείγματα γραφής του είναι θετικά και ο ίδιος με ευγένεια και σεμνότητα  προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και πρέπει γι αυτό να ενθαρρύνεται από τους συναδέλφους του κι όχι να γίνεται αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών. Και αν ο κ. Δημαρχόπουλος ξεχνά τι γινόταν επί των δικών του ημερών ως πρόεδρος Δ.Σ. εμείς δεν το ξεχνάμε…
Α και να μην το ξεχάσουμε να τον ευχαριστήσουμε που εμάς τους δημοσιογράφους μας έβαλε σε τάξη! Με δική του εισήγηση απαγορεύτηκε να καταλαμβάνουμε άδεια έδρανα για να κάνουμε τη δουλειά μας όπως επίσης και να περιφερόμαστε (λέει) για να φωτογραφίζουμε! (Μήπως θα τον βόλευε και να μας αποβάλλει από  την αίθουσα;)
Κάτι τέτοιες συμπεριφορές τον έφεραν στα έδρανα της αντιπολίτευσης…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…