Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ορκίστηκε το νέο περιφερειακό συμβούλιο στην Κομοτηνή

Ορκίστηκε το νέο περιφερειακό συμβούλιο στην Κομοτηνή

0

49 από τους 51 περιφερειακούς συμβούλους ορκίστηκαν στην κατάμεστη αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης»

 «Ανοιχτός ο δρόμος των συνεργασιών» είπε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, επισημαίνοντας ότι τα πρώτα βήματα εντός του περιφερειακού συμβουλίου έχουν ήδη γίνει

Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η ορκωμοσία του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης», στην έδρα της Περιφέρειας, την Κομοτηνή και σε αυτή ορκίστηκαν 49 από τους 51 περιφερειακούς συμβούλους καθώς ο κ. Χατζηγκενέ από την «Περιφερειακή Σύνθεση» και ο κ. Συμεωνίδης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσαν ότι για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να παραβρεθούν στην τελετή κι έτσι θα οριστεί άλλη ημερομηνία για την ορκωμοσία τους τις επόμενες ημέρες.

Ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο για τους περισσότερους. Με πολιτικό ορκίστηκαν ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, που ανανέωσε τη θητεία του για την περίοδο 1/9/2019 έως 31/8/2023.

Ακολούθησε η ορκωμοσία των περιφερειακών συμβούλων με θρησκευτικό όρκο στο Ευαγγέλιο και το Κοράνι αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια έλαβε χώρα και ο πολιτικός όρκος που επέλεξαν οι σύμβουλοι ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τις ευχές του απηύθυνε στο Σώμα και τον περιφερειάρχη ο κ. Παντελεήμων στη σύντομη ομιλία του, επισημαίνοντας τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουν οι εκλεγέντες και ευχόμενος η διοίκηση να λειτουργήσει με ειρήνη και ομόνοια. Ακόμη, ευχήθηκε οι ενέργειες του συμβουλίου να οδηγήσουν την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά, όπως υπογράμμισε, όχι μόνο αυτή που προκύπτει από τα αναπτυξιακά έργα, αλλά και από την ανάπτυξη πνευματικού επιπέδου των κατοίκων.

Χ. Μέτιος: Μέρα ευθύνης- Νέα θητεία με συνεργασίες με όλους

Ως «μέρα ευθύνης» χαρακτήρισε με τη σειρά του και ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος την ημέρα της ορκωμοσίας στο πλαίσιο της ομιλία του, τονίζοντας ιδιαίτερα αφενός την κουλτούρα αποδοχής της διαφορετικότητας στην ΠΑΜΘ, και αφετέρου η γεωγραφική θέση που καθόρισε την ιστορία της σε μεγάλο βαθμό. Ο ίδιος σημείωσε ότι η περιοχή μας δεν ήταν πάντα γέφυρα, αλλά στο παρελθόν αποτέλεσε αιτία απομόνωσης, λόγω της απόστασης από τα αστικά κέντρα και των σχέσεων με τις χώρες που συνορεύει. Πρόσθεσε ωστόσο ότι, ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας έδωσε τη δυνατότητα «να αποφασίσουμε εμείς τι ανάπτυξη θέλουμε», όπως είπε. Έδωσε βαρύτητα στο διασυνοριακό χαρακτήρα της περιοχή μας και τη σημασία του να γίνει η ΠΑΜΘ όχι μόνο πέρασμα, αλλά προορισμός. «Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο ίδιος, εξηγώντας ότι το σχέδιο ανάπτυξης βασίζεται στο πρόγραμμα δράσης που δημιουργήθηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται κατά την προηγούμενη θητεία. «Θα είμαστε όλοι μαζί συνεργάτες και σύμμαχοι», σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι θεωρεί βέβαιη τη συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, λόγω και της ευαισθησίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιοχή μας και ότι θα επιδιώξει συνεργασία με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους βουλευτές της ΑΜΘ.

Ξεκίνησαν ήδη οι συνεργασίες, επιβεβαίωσε ο Χ.Μέτιος

Τέλος, ο κ. Μέτιος αναφέρθηκε στις συνεργασίες εντός του περιφερειακού συμβουλίου, όπου, τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών, χαρακτηρίζοντάς τες «λέξη-κλειδί» και «ξεκάθαρη πολιτική επιλογή». «Ήδη έχουν γίνει βασικά βήματα και συνεχίζουμε» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο δρόμος και είναι ανοιχτός προς όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά». Τέλος, συνεχάρη όλους τους συμβούλους για την εκλογή τους και ευχήθηκε μία παραγωγική θητεία.

Με την υπογραφή του Πρακτικού Ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε η τελετή

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…