Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οικονομική επιτροπή των 1.500 αποφάσεων

Οικονομική επιτροπή των 1.500 αποφάσεων

0

Συνεδρίασε για τελευταία φορά παρουσία του δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου

 

2 θέματα εκτός 5 εντός πέρασαν όλα ομόφωνα – Αφορούσαν διαγωνισμούς που εκκρεμούσαν από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο

 

Με σύμπνοια και ομοφωνία σφράγισε τις εργασίες της η τελευταία Οικονομική της 4ετούς δημαρχιακής θητείας του Χ. Δημαρχόπουλου. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση εμφανίστηκε και ο ίδιος ο αποχωρών δήμαρχος, προσδίδοντας έτσι επετειακό χαρακτήρα στην συνάντηση ενώ δεν έλειψαν από μέρους όλων οι ευχαριστίες όπως επίσης και τα χαμόγελα σε μια τελευταία αναμνηστική.

1500 αποφάσεις της Οικονομικής επιτροπής

Ο δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της οικονομικής επιτροπής σημειώνοντας πως ήταν ιδιαίτερα παραγωγική αφού στα 4 χρόνια έλαβε περισσότερες από 1.500 αποφάσεις και συνέβαλε αποτελεσματικά μ’ αυτό τον τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Στο ίδιο κλίμα και ο πρόεδρος  της Επιτροπής Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως μόνο το 2018 η Οικονομική έλαβε 600 αποφάσεις και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και παρήγαγαν έργο για  το καλό των πολιτών και του δήμου. Και ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης κ. Καρά ευχαρίστησε τους συναδέλφους του και το προσωπικό του δήμου και ευχήθηκε καλή πορεία υπό την νέα διοίκηση του δήμου.

Επί τω έργω: 2 θέματα εκτός 5 εντός πέρασαν όλα ομόφωνα

Άξιο αναφοράς είναι το 1ο θέμα που αφορούσε το διαγωνισμό κουφωμάτων σε σχολεία του δήμου. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους καθώς δεν εντάχθηκε στον Φιλόδημο . Ωστόσο ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος και θα επαναπροκηρυχθεί με τους ίδιους όρους καθώς όπως ανέφερε ο κ. Βαρελτζίδης οι 3 εταιρείες που προσήλθαν δεν πληρούσαν τους όρους και δεν κατέθεσαν τα σωστά δικαιολογητικά. Το θέμα ήρθε στην Οικονομική με καθυστέρηση 4 μηνών από τότε που έγινε η αποσφράγιση των προσφορών γεγονός που προκάλεσε την γκρίνια του κ. Καρά ωστόσο το ψήφισε. Και τα επόμενα 4 θέματα αφορούσαν διαγωνισμούς που η κατακύρωσή τους εκκρεμούσε από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο όπως προμήθεια τροφίμων για τους Παιδικούς ενώ αυτό που αφορούσε την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού στα σχολικά κτήρια κρίθηκε άγονος κατά το ένας σκέλος που αφόρα στα εσωτερικά κουφώματα  λόγω μη κατάθεσης προσφοράς ενώ για ανακηρύχτηκαν δύο ανάδοχοι για το υπόλοιπο έργο. Τέλος κατακυρώθηκε και ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση εξοπλισμού στις παιδικές χαρές, που χρηματοδοτείται από τον Φιλόδημο. Επισημάνθηκε όμως ότι ο διαγωνισμός θα περάσει από το Ελεγκτικό συνέδριο και η σύμβαση θα υπογραφεί από τον νέο δήμαρχο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…