Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μια αγκαλιά ευχές για καλή σχολική χρονιά

Μια αγκαλιά ευχές για καλή σχολική χρονιά

0

Αγιασμός στο 12ο δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης

 

Ευχές από τον Μητροπολίτη,  Τοποτηρητή Μουφτείας και Δήμαρχο Ξάνθης

 

 

Με πολύβουο μελίσσι έμοιαζαν το πρωί της 11 Σεπτεμβρίου οι αυλές των σχολείων μας που άνοιξαν για να υποδεχτούν τους μαθητές μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού. Γέλια, χαρές για τους παλιούς, μια εμφανή συστολή για τα …πρωτάκια που συνοδευόμενα από τους γονείς τους παρακολουθούσαν την τελετή του Αγιασμού και δέχτηκαν το καλωσόρισμα των δασκάλων τους.

Αγιασμός στο 12ο δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Για φέτος ο επίσημος Αγιασμός για τα Δημοτικά σχολεία της πόλης πραγματοποιήθηκε στο 12ο Δημοτικό που έχει ενωθεί με το 4ο Νηπιαγωγείο και έτσι νήπια, πρωτάκια και μεγαλύτερα παιδιά θα παίζουν στην ίδια αυλή «σαν μια οικογένεια», όπως τόνισε η Διευθύντρια της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δήμητρα Ντομπρίκη καλωσορίζοντας παιδιά, γονείς και αρχές του τόπου που παραβρέθηκαν στον Αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Παρόντες ήταν ο  τοποτηρητής της Μουφτείας κ. Μπιράλ Καρά Χαλήλ, ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μπούτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι επικεφαλής παρατάξεων, κύριοι Μελισσόπουλος και Χατζηθεοδώρου και εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας καθώς και εκπαιδευτικοί.  Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στα παιδιά και τους δασκάλους τους καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, όπως επίσης και ο κ. Μπιράλ. Πολλές ευχές απηύθυνε και ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης  ο οποίος πρόσθεσε πως ο δήμος θα είναι αρωγός σε ότι χρειαστεί  η εκπαιδευτική κοινότητα.

Η κα Ντομπρίκη τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αλλά και την διασφάλιση μιας καλής και εποικοδομητικής χρονιάς για τους μαθητές.

Το ίδιο τελετουργικό με τους ίδιους παρόντες επαναλήφθηκε και στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης που είχε την τιμητική του. Άλλαζαν φυσικά τα παιδιά που ήταν μεγαλύτερα και οι καθηγητές τους. Οι ευχές ωστόσο ήταν ίδιες.

Ευχές από τον δήμαρχο Ξάνθη Ν. Τσέπελη

 

«Με το πρώτο κουδούνι να χτυπά, σήμερα,  για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, αυτόματα σκεπτόμαστε ότι η ελπίδα για το αύριο του Δήμου μας, οι νέοι μας,  είναι και φέτος έτοιμοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να μπουν ορμητικά στον δημιουργικό αγώνα της γνώσης, που φέρνει χαμόγελο και αισιοδοξία σε όλους μας.

Τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα,  με μελέτη, δουλειά, προσπάθεια, προγραμματισμό, αυταπάρνηση και αγώνα,  μπορούν να κατακτηθούν.

Ευχόμαστε  σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους όσους εργάζονται, συστηματικά, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Ξάνθης, η νέα σχολική χρονιά να είναι το  νέο ξεκίνημα για δημιουργικές αναζητήσεις.

Με υπομονή, επιμονή, συγκρότηση και πολύ αγάπη, όλοι  θα συμβάλουμε ώστε οι νέοι μας να αισθάνονται κάθε ώρα, κάθε στιγμή,  ασφαλείς, έχοντας για στήριγμα τους μεγαλύτερους, νιώθοντας πόσο σημαντική  είναι η διαδικασία της μάθησης για το μέλλον της κοινωνίας, για το μέλλον του Δήμου μας.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά».

Ευχές από τον βουλευτή Ξάνθη Σ. Τσιλιγγίρη

 

«Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μία ακόμη δημιουργική χρονιά, με υγεία, επιμονή στις προσπάθειές τους και υπομονή στον αγώνα του στίβου της μόρφωσης και της αγωγής για το «ευ ζην». Έναν αγώνα που στο «νήμα» του θα κριθεί και το εισιτήριο για την υπόλοιπη ζωή τους.

Στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο στην διαρκή προσπάθεια που καταβάλουν για την επίτευξη του τελικού ακαδημαϊκού στόχου των παιδιών μας.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ»

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Τα παιδιά του 12ου σχολείου και το …πρωτάκι που ακούει με προσοχή τις συμβουλές του …παλιού
Ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Στυλιαννίδης που ήρθε στον Αγιασμό με την ιδιότητα του …παππού καθώς συνόδευσε το εγγόνι του

Στιγμιότυπα από τον Αγιασμό στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ζητείται ελπίς» για τη Δημοτική Αγορά Ξάνθης

Οι επαγγελματίες αποτυπώνουν μία εικόνα εγκατάλειψης που αποθαρρύνει τους νέους επαγγελματ…