Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καλή σχολική χρονιά εύχονται οι εκπρόσωποι των αρχών της Ξάνθης

Καλή σχολική χρονιά εύχονται οι εκπρόσωποι των αρχών της Ξάνθης

0

Τις ευχές τους στους μαθητές της Ξάνθης στέλνουν οι εκπρόσωποι των αρχών του τόπου μας, ώστε να ξεκινήσουν μία δημιουργική και παραγωγική χρονιά, που θα συνοδευθεί από χαρά, πρόοδο και επιτυχίες.

Ευχές από το βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη

Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μία ακόμη δημιουργική χρονιά, με υγεία, επιμονή στις προσπάθειές τους και υπομονή στον αγώνα του στίβου της μόρφωσης και της αγωγής για το «ευ ζην». Έναν αγώνα που στο «νήμα» του θα κριθεί και το εισιτήριο για την υπόλοιπη ζωή τους.

Στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο στην διαρκή προσπάθεια που καταβάλουν για την επίτευξη του τελικού ακαδημαϊκού στόχου των παιδιών μας.

Καλή κι ευλογημένη νέα σχολική χρονιά!

Επιστολή στη μαθητιώσα νεολαία από τον Μητροπολίτη

Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί Διδάσκαλοι και εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα και όπως κάθε τί καινούργιο γεννά ελπίδες και προσδοκίες σε όλους, μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ελπίδες πού φέρνουν μαζί τους το φως της γνώσης, ανοίγουν τις προοπτικές της προόδου και αποκαλύπτουν τις λεωφόρους της δημιουργικότητας. Πράγματι από σήμερα το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας μετά την θερινή ανάπαυλα, μπαίνετε, ως άλλοι αθλητές, στο στίβο του αγώνα για τη μάθηση. Όμως αυτός ο αγώνας δεν είναι εύκολος. Πώς θα κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή; Πώς θα κρατήσουμε το φως αναμμένο; Σοφοί άνθρωποι, οι άγιοι του Θεού, οι προστάτες της Παιδείας οι τρεις ιεράρχες μάς διδάσκουν με τα έργα τους, αλλά κυρίως με το παράδειγμα τα φωτεινής ζωής τους:

  • πώς η γνώση οφείλει να συνδυάζεται με την αρετή,
  • πώς κάθε τί το αγαθό και ωφέλιμο κατακτάται με κόπο και προσπάθεια,
  • πώς η χαρά δεν ταυτίζεται με την απόλαυση,
  • πώς η ελπίδα δεν είναι μία αφηρημένη ιδέα ή μία ψυχολογική κατάσταση, αλλά ένα ζωντανό πρόσωπο, το πρόσωπο του Χριστού.

Ἡ σημερινή κοινωνία θεωρεί ξεπερασμένη την εμπειρία των Αγίων της Εκκλησίας και την αγνοεί ή την προσπερνά. Με αυτό τον τρόπο όμως βυθίζεται διαρκώς στη δίνη μίας βαθειάς κρίσης, χωρίς πυξίδα και χωρίς ελπίδα. Ο Χριστός μέσα σε μία κοινωνία που βυθίζεται στο σκοτάδι του φόβου μας στηρίζει με τον λόγο του «Ἔχετε θάρρος, Ἐγώ εἶμαι κοντά σας, μη φοβεῖσθε». Με αφοβία, λοιπόν, με θάρρος και ελπίδα ας αρχίσουμε τη νέα σχολική χρονιά για να βάλουμε θεμέλια για την πρόοδο και την δημιουργικότητα.

Τοποτηρητής Μουφτής Ξάνθης: Καλή σχολική χρόνια γεμάτη με προκλήσεις, χαρές και επιτυχίες

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει ένα ακόμη ωφέλιμο και παραγωγικό ταξίδι, στον κόσμο της γνώσης, της πνευματικής καλλιέργειας και της προσωπικής τους ολοκλήρωσης.

Με το ξεκίνημα αυτής σπουδαίας διαδρομής των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλης μας, τους εύχομαι να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου με θέληση και μεθοδικότητα να κάνουν ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους.

Ταυτόχρονα εύχομαι στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς υπομονή, δύναμη και κουράγιο, στη δύσκολη και υπεύθυνη διαδικασία μεταλαμπάδευσης της γνώσης στους μαθητές τους.

Στους γονείς εύχομαι να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια των μαθητών και να αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς λειτουργίας και αξιών μάθησης για τα παιδιά τους.

Καλή σχολική χρόνια γεμάτη με προκλήσεις, χαρές και επιτυχίες.

Νίκος Εφραιμίδης, αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: Καλή πρόοδο στους μαθητές μας

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά για  τους μαθητές όλων των βαθμίδων γεμάτη στόχους, όνειρα και προκλήσεις. Με δουλειά, υπομονή, την αρωγή των δασκάλων και των γονιών, τα παιδιά μας θα βγουν νικητές στη μάχη της γνώσης.

Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά,  καλή πρόοδο στους μαθητές μας, με αυτοπεποίθηση για μια ευλογημένη δημιουργική χρονιά με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…