Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλειστή η Εγνατία Αλεξανδρούπολης-Κήπων λόγω φωτιάς

Κλειστή η Εγνατία Αλεξανδρούπολης-Κήπων λόγω φωτιάς

0

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε καρότσες που μετέφεραν αχυρόμπαλες και βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα

 

Διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κήπων, από τον κόμβο ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης έως τους Κήπους, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ρυμουλκούμενα (καρότσες) αγροτικού μηχανήματος με αχυρόμπαλες, οι οποίες βρίσκονταν κάτω από γέφυρα της Εγνατίας Οδού στη Χ.Θ. 648 (Ιτέα).

Τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού.

Εμπειρογνώμονες θα κληθούν να διαπιστώσουν κατά πόσο έχει επηρεαστεί η στατικότητα της γέφυρας, ώστε να δοθεί εκ νέου σε κυκλοφορία.

 

Εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων φωτισμού στο εθνικό δίκτυο του Έβρου

Εν τω μεταξύ, η τροχαία αποφάσισε τη λήψη έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προς τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και την στένωση του  οδοστρώματος στην  Ε.Ο. Νο 2 Μέστης – Γέφυρας Κήπων, στην Ε.Ο. Νο 51 Αρδανίου- Ορμενίου (έως Μάνδρα) και Κάθετο Άξονα ΒΙ.ΠΕ.-Λιμάνι Αλεξ/πολης για την εκτέλεση εργασιών άμεσης επέμβασης – μικρής διάρκειας και τοπικής εμβέλειας προς αντικατάσταση – συντήρηση ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων στα δίκτυα φωτισμού του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, της Π.Ε. Έβρου. Στα ανωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου της εδαφικής μας αρμοδιότητας, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται  τμηματικά με στένωση της πλευράς του ρεύματος κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού που θα λαμβάνουν χώρα οι εργασίες, με εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς το ελεύθερο  ρεύμα κυκλοφορίας το πλάτος του οποίου θα είναι τουλάχιστον 5,50 μέτρα, με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων και των δύο κατευθύνσεων.

Το ανώτατο  όριο ταχύτητας  ορίζεται στα 50 χλμ/ώρα σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο εκτέλεσης των εργασιών και στα 30 χλμ/ώρα σε απόσταση 100 μέτρων από  σημείο εργασιών αντίστοιχα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…