Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα “916 mountain resort” : Μια βραβευμένη απόδραση στην φύση

“916 mountain resort” : Μια βραβευμένη απόδραση στην φύση

0

Ένα κατάλυμα 4,5 χιλιόμετρα πάνω από το μοναστήρι της Παναγίας Καλαμούς  έλαβε το

βραβείο “TRIP ADVISOR 2019 TROVELLER’S CHOISE”  και κατατάχθηκε 12ο καλύτερο για το 2019 στην Ελλάδα

 

Μιλά στο «Ε» η ιδιοκτήτρια κα Κική Τελμετίδου

 

 

Μια μεγάλη διάκριση έλαβε ένα μικρό δικό μας κατάλυμα με την επωνυμία “916 mountain resort”  που βρίσκεται χωμένo σε μια παραδεισένια περιοχή με υπέροχη θέα μόλις 4,5 χιλιόμετρα πιο πάνω από το Μοναστήρι της Παναγιάς της Καλαμούς και 8, 5 μόλις χιλιόμετρα από την Ξάνθη. Έλαβε το βραβείο “TRIP ADVISOR 2019 TROVELLER’S CHOISE”  και κατατάχθηκε 12ο καλύτερο κατάλυμα με πιστοποιητικό διάκρισης για το 2019 στην Ελλάδα. Μια οικογενειακή επιχείρηση της ιδιοκτήτριας Κικής Τελμετίδου που μετρά 11 χρόνια λειτουργίας, έχει ξεχωρίσει ως τουριστικός προσδιορισμός και έχει βραβευτεί για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους επισκέπτες του, δημιουργώντας παράλληλα και τουριστική υπεραξία μέσω της προβολής στην ευρύτερη περιοχή.

Βραβεύτηκε παρά την «θηλιά» του χωματόδρομου

Η επιβράβευση αυτή αποκτά πολλαπλή σημασία καθώς το κατάλυμα δεν είναι εύκολα προσβάσιμο με ασφαλτοστρωμένο δρόμο εξαιτίας του γνωστού κωλύματος που έχει προκύψει με την ασφαλτόστρωση του κομματιού του δρόμου της λεγόμενης Θηλιάς που δυσκολεύει την καθημερινότητα όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και φυσικά δημιουργεί προβλήματα και στο κατάλυμα, γεγονός του επισημαίνεται και στα σχόλια των επισκεπτών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μια κριτική που έγραψε στις 27 Ιουλίου ένας επισκέπτης με το όνομα Άρης Σ. : «Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τους ιδιοκτήτες της επιχείρηση και το κατάλυμα. Εξαιρετική φιλοξενία, αρχιτεκτονική που δένει με τη φύση, καθαριότητα και ευρύχωροι χώροι Η απόλυτη χαλάρωση λίγα χιλιόμετρα από την πόλη …Το μόνο αρνητικό είναι λίγα χιλιόμετρα  χωματόδρομου που φυσικά δεν το καταλογίζω στην επιχείρηση και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί από την πολιτεία αφού η περιοχή μόνο οφέλη μπορεί να έχει από την απρόσκοπτη έλευση των τουριστών».  Μια κριτική από τις πολλές που έχει την δύναμη ν αποτελέσει κίνητρο για όσους οραματίζονται την τουριστική ανάπτυξη του τόπου στα… λόγια και στα έργα δεν προβαίνουν στα αυτονόητα. Ένα δρόμο προσβάσιμο όχι μόνο από περιπατητές αλλά και από τουρίστες… εν έτει 2019!

Τα μυστικά της επιτυχίας στον τουρισμό

Μιλώντας στο «Ε» η κα Τελμετίδου τόνισε πως αυτή η προβολή μετά τη βράβευση έχει προσελκύσει και νέους επισκέπτες: «Μας βρήκαν στο trip advinsor, έμειναν εδώ και στην συνέχεια έγραψαν μια κριτική. Φέτος το 35% των επισκεπτών μας επισκέφτηκαν για δεύτερη φορά και με μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής. Ένα ποσοστό εξαιρετικής απόδοσης για μια επιχείρηση τόσο έξω από την πόλη και κτισμένη στο πουθενά… χωρίς δρόμο και πλήρη εγκατάλειψη της πολιτείας. Οι κριτικές  των πελατών μας άλλωστε το επισημαίνουν» σημειώνει η κα Τελμετίδου αναφερόμενη στο γνωστό πρόβλημα με το δρόμο.

Σ’ ότι αφορά το μυστικό της επιτυχίας της επιχείρησης αυτό το αποδίδει: «Η ποιότητα εξυπηρέτησης και ο άρτιος εξοπλισμός των σπιτιών μαζί με το φυσικό περιβάλλον. Προσπαθούμε επίσης να προσφέρουμε αντισταθμιστικά οφέλη για να μειώσουμε την απογοήτευση των πελατών από τον χωματόδρομο. Διαβάζουμε τις κριτικές και μαθαίνουμε να εκπληρώνουμε τις προσδοκίες τους . Στόχος μας είναι να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι».

Να σημειώσουμε πως το συγκρότημα αποτελείται από 6 αυτόνομες κατοικίες. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι πέτρα και ξύλο που είναι  απόλυτα συνυφασμένα με το χώρο. Διαθέτουν επίσης σύγχρονο οικιακό εξοπλισμό και διακόσμηση ρουστίκ καθώς και όλες τις προδιαγραφές για χρήση internet (WiFi). Είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να έχουν την εμπειρία μιας απόδρασης στην φύση όλες τις εποχές του χρόνου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…