Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα 2η χρονιά πιο …χαμηλά για την έκθεση τοπικών προϊόντων

2η χρονιά πιο …χαμηλά για την έκθεση τοπικών προϊόντων

0

Λιγότεροι εκθέτες από πέρσι

 

 Έως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου ανοιχτή

 

Σε υποτονικούς ρυθμούς σε σχέση με πέρσι κινήθηκε από πλευράς συμμετοχής επιχειρήσεων η 2η Έκθεση τοπικών προϊόντων και Οικοτεχνίας που διοργανώνει το ΕΒΕ Ξάνθης υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο γήπεδο του ΑΟΞ. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου παρέχοντας την ευκαιρία στον κόσμο που θα επισκεφτεί την πόλη στο πλαίσιο των γιορτών Π. Πόλης αλλά και στους Ξανθιώτες να πάρουν μία γεύση από τα τοπικά προϊόντα του πρωτογενή αλλά και του δευτερογενή τομέα, να αγοράσουν  τα προϊόντα της Ξανθιώτικης γης που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την γεύση τους αλλά και να ενημερωθούν από τους εκθέτες – παραγωγούς για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Άνοιξε τις πύλες της η 2η έκθεση τοπικών προϊόντων και οικοτεχνίας

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης με τον μητροπολίτη  Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, τον δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, τον πρώην δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Χριστόδουλο Τοψίδη. Να σημειώσουμε ότι δεν παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος καθώς επίσης και περιφερειακοί σύμβουλοι από την «Νέα περιφερειακή Αναγέννηση», ενώ ήταν παρών ο Μιχάλης Αμοιρίδης από την «Περιφερειακή σύνθεση». Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι πέρυσι συμμετείχαν περίπου 60 εκθέτες και φέτος σχεδόν οι μισοί ενώ για πρώτη φορά είχαν σταντ και δημόσιες υπηρεσίες όπως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική καθώς επίσης και ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του είπε πως θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια αναγνωρίζονται τη σημασία της για την επιχειρηματικότητα του τόπου μας και μάλιστα θα διαθέσει ένα μόνιμο χώρο ώστε να διοργανώνεται κάθε χρόνο η έκθεση.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Μωραΐτης εξέθεσε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΕΒΕ με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων όπως τα Γκίνες για την καριόκα και τον θρακιώτικο καβουρμά καθώς και την μεγάλη προσπάθεια για χαρτογράφηση και καταγραφή των προϊόντων με στόχο να αποκτήσουν τα τοπικά προϊόντα brand name, και να καρπωθούν οι παραγωγοί τους την υπεραξία που δίνει η πιστοποίηση ονομασίας προέλευσης. Τόνισε ότι η τοπική γαστρονομία και ο πλούτος που διαθέτει ο νομός μας αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του τουριστικού προϊόντος που πρέπει να αναδείξουμε καθώς όπως σημείωσε η περιφέρειά μας και η νομός μας δεν έχουν καταφέρει να καρπωθούν ούτε ένα 1 εκατοστό από την αύξηση της τουριστικής κίνησης που καταγράφηκε στην χώρα και πως χρειάζεται συγκεκριμένη στόχευση ώστε αυτό να ανατραπεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Μέλι από τον Μελισσοκομικό συνεταιρισμό Θάσου

Στην υγεία σας με τα βραβευμένα κρασιά του Κτήματος Βουρβουκέλη
Η οικογενειακή επιχείρηση του Γιάννη Μαυρίδη με Πέτρα Μάνδρας στην έκθεση
Πολλές ιδέες και χάνδρες από την Στέλλα
Ξυλόγλυπτα έργα από την οικογένεια Ξανθόπουλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εβδομάδα πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Τι καταβάλλεται έως και τις  24 Σεπτεμβρίου Η έναρξη – την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου …