Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βρήκαν αρχαία αγγεία σε παραλία των Αβδήρων   και τα παρέδωσαν στο Μουσείο

Βρήκαν αρχαία αγγεία σε παραλία των Αβδήρων   και τα παρέδωσαν στο Μουσείο

0

Ένα ζευγάρι λουόμενων στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από την Κατασκήνωση –

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης δεν έχει επί του παρόντος προβεί στη χρονολόγησή τους

 

 

Πιθανή η υπόθεση ότι προέρχονται από την βυζαντινή πόλη Πολύστυλο, σημειώνει η προϊσταμένη της ΕΦΑ Ξάνθης Κ. Καλλιντζή –  Εξήρε τη στάση των πολιτών

 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους …ένα ζευγάρι λουόμενων  που απολάμβανε το μπάνιο του στην θαλάσσια περιοχή  μπροστά από τον λόφο των Κατασκηνώσεων στα Άβδηρα. Αντίκρισαν στην άμμο θαύσματα από αγγεία.  Χωρίς δεύτερη σκέψη τα συνέλεξαν με προσοχή και τα παρέδωσαν στο αρχαιολογικό Μουσείο των Αβδήρων.

Βρήκαν αρχαία αγγεία στην παραλία και τα παρέδωσαν

Όπως ανέφερε στο «Ε» η προϊσταμένης της Εφορείας αρχαιοτήτων Ξάνθης κα Κωνσταντίνα Καλλιντζή: «Τα ευρήματα που παραδόθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων στις 23-8-2019 είναι τρία θραύσματα αβαφών αγγείων. Βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον λόφο των Κατασκηνώσεων. Δεδομένης της εγγύτητας της περιοχής με το Πολύστυλο θεωρούμε πιθανή την υπόθεση ότι προέρχονται από την βυζαντινή πόλη.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης δεν έχει επί του παρόντος προβεί στη χρονολόγησή τους. Επίσης δεν γνωρίζει τις υποθαλάσσιες αρχαιότητες της περιοχής, καθώς αυτές εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων».

Παράλληλα η κα Καλλιντζή εξήρε τη στάση των πολιτών και την απόφασή τους να παραδώσουν άμεσα τα αντικείμενα που βρήκαν τυχαία: «Είναι φανερό ότι πρόκειται για συνειδητοποιημένους πολίτες που γνωρίζουν το καθήκον τους και έχουν την απαιτούμενη ευαισθησία στην αρχαιολογική μας κληρονομιά».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικές εκδρομές: Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία τροχονομικού ελέγχου

Σχετικό έγγραφο της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μακρή στάλθηκε…