Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Σκέτο από γιουβέτσι µε ντοµάτα, φέτα και βασιλικό

Σκέτο από γιουβέτσι µε ντοµάτα, φέτα και βασιλικό

0

-500 γρ. κριθαράκι μέτριο

-700 – 750 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες σε μικρά κυβάκια

-1 κουτ. σούπας πελτές

-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. σούπας ξερό

-1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα

-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

-6 – 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτά φετάκια

-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

-300 γρ. φέτα, σε μικρούς κύβους

-100 ml ελαιόλαδο αλάτι

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και γλυκαίνουμε το κρεμμύδι για 7 – 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το σκόρδο, το φέρνουμε 1 – 2 βόλτες και προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια γάστρα (όχι πολύ μεγάλη) ή σε ένα πυρίμαχο ή πήλινο σκεύος. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 700 ml καυτό νερό, το θυμάρι, το βασιλικό ή το δυόσμο, σκεπάζουμε με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο πολύ καλά και φουρνίζουμε για 15 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι ή αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και τη φέτα, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να πιει το κριθαράκι τα υγρά. Αν τα υγρά έχουν σωθεί νωρίτερα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό σε μισάνοιχτο φούρνο για 5 λεπτά και σερβίρουμε, αφού αφαιρέσουμε τα κλωνάρια θυμαριού. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και κρίθινα παξιµάδια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Έχει ζήτηση Δεν θα είναι καθόλου υπερβολή να υποστηρίξουμε πως κυριολεκτικά όποιος πρόλαβε…